Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Buluşma Mekânlarının Atmosferi ilişkinizi belirleyebilir

Buluşma Mekânlarının Atmosferi ilişkinizi belirleyebilir
 

Kadın ya da erkek olun, fark etmez; buluşma mekânlarının önemini kabul etmelisiniz. Hoşlandığınız kişiyle nerede buluştuğunuz ilişkinin ilerleyişini belirlemek açısından önemlidir. Buluşma yeri kararlaştırılırken bazı ayrıntıları göz önünde bulundurmalısınız. İşte size buluşma mekânları konusunda birkaç ipucu:

KAFELER: Birbirinden hoşlanan, fakat henüz duygularını dile dökememiş iki insan için bundan daha uygun bir buluşma ortamı olamaz. Çünkü kafeler genellikle rahat edebileceğiniz yerlerdir. Bir dilim kek ve kahve eşliğinde hoşlandığınız kişiyle sohbet edip onu gerçek anlamda tanımaya çalışmaktan daha güzel ne olabilir ki? Burada önemli olan; seçilen kafenin nasıl bir yer olduğudur. Sessiz bir kafe, daha çok sohbet edebilme imkânı tanıyacağı için tercih edilmelidir. Deniz kıyısı kafeler romantizmi yansıttığı için uygun mekânlardır. Fakat burada da masanın konumuna dikkat etmek gerekir. Denize yakın bir masa kendinizi daha romantik hissetmenize yol açar ve konuşma dönüp dolaşıp aşkta kilitlenir.

Oturma stiliniz de karşınızdaki üzerinde bırakacağınız etkiyi belirleyebilir. Tam karşılıklı oturmak yanlış bir seçimdir. Çünkü beden dilinde bu karşılıklı rakip olduğunuz anlamına gelir ve konuşurken iki tarafı da rahatsız edebilir. Bu yüzden yan yana oturmak sizin ve ilişkiniz için daha akıllıca olabilir.

Masaya oturduğunuzda konuşurken peçete, cep telefonu, kaşık gibi şeylerle oynamamanız gerektiğini mutlaka bilmelisiniz. Bu karşınızdakine sıkıldığınızı düşündürür ve konuşma giderek çekilmez bir hâl alabilir. Hoşlandığınız kişinin anlattığı önemsiz bir ayrıntı bile olsa mutlaka dinleyin. Çünkü o önemsiz ayrıntı belki de ilişkinin ipuçlarını barındırıyor olabilir.

Doğal görünmek ve surat asmamak anahtar kelimeleriniz olmalı. Unutmayın ki; karşınızdaki kişide olumlu izlenimler bırakabilmek açısından bu son şansınız da olabilir.

SİNEMA: Sinemaya gitmeyi her ne kadar seviyor olsanız da ilk buluşma için uygun bir mekân olduğunu söylemek zor. Film izlemek güzel bir şey olabilir, ileriki aşamalarda, aranızda bir ilişki kurulduğunda birlikte sinemaya gitmek de romantiktir, fakat ilk buluşmada tercihiniz sinema olmamalı. Çünkü film başladığında her iki taraf da ağzını kapatmak zorunda kalır ve bu da birbirlerini tanımalarını engeller. Seans aralarında da konuşulan şeyler genelde film üzerine olduğu için, bu tarz bir buluşmadan karlı çıkamayacağınız açıktır.

Fakat yine de hislerinize güveniyorsanız sinemayı tercih edebilirsiniz. Çünkü uzun bir süre sessizce yan yana oturmak zorunda kalacağınızdan, birbirinizin elektriğini ölçmek için iyi bir fırsat olduğu söylenebilir.

Tercihiniz sinema olursa, filmin ne olduğu da önem kazanacaktır. İlk buluşma için ağır bir film seçmek yerine, her iki tarafın da duygularına hitap edecek bir romantik komedi yerinde olur. Hem de böylelikle konuşma konusu aşka daha çabuk gelmiş olur. Korku filmleri de tercih edilebilir. İki tarafın da korkup birbirlerinin ellerini tutmaları ve birbirlerine sokulmaları hiç de şikâyet edilecek bir durum değildir, tabii abartılmadığı sürece!

Filmden hoşlanmasanız bile bunu belli etmemeye çalışmanız yararınıza olacaktır.

YEMEK: Buluşmak için daha uygun bir ortam bulunamaz. Hem birbirinizi tanımaya fırsatınız olur, hem de konuşmanın gidişatını da kullanarak bir dahaki görüşmeyi garantileyebilirsiniz. Birbirinizi etkilemek istiyorsanız, yemek yiyeceğiniz yerin mutlaka sakin ve romantik olmasına dikkat etmelisiniz. Fazla kalabalık ve tanıdıklarınızı görebileceğiniz yerlerden uzak durmalısınız. Böylelikle her iki taraf da birbirine odaklanabilir ve hiç kimse tarafından rahatsız edilmeden hoş zamanlar geçirebilirsiniz.

Garson menüyü getirdiğinde mümkün olduğunca çabuk bir şekilde ne istediğinizi seçmelisiniz. Böylelikle kararlı bir izlenim bırakmış olursunuz. Bu arada aklınızdan çıkarmamanız gereken en önemli şey; yemek için orada bulunuyor bile olsanız, yemeğinizi mümkün olduğunca ağır yemeye özen göstermelisiniz. Böylelikle oraya kendisi için geldiğinize dair gizli mesajınızı da vermiş olursunuz. Ağzınızın dolu olmadığı zamanlarda konular bulup konuşmak uygun olabilir. Ancak hayat hikâyenizi, ya da yaşadıklarınızı anlatmaya kalkmayın. Her iki tarafın da birbirini çözmek için zaman harcaması hem heyecanı artırır, hem de ilk buluşmanın sindirilerek olmasını sağlar.

Yemek sırasında sohbetin ilerleyişi ne olursa olsun, birbirinize dokunmamaya dikkat etmelisiniz. Böylece hem her şeyin çok kolay olacağını göstermemiş olursunuz, hem de heyecanı sonraki buluşmalara sarkıtabilirsiniz.

KONSERLER: Müzik insanların duygularını coşturarak açığa çıkaran en etkili sanatlardan biridir. En hassas yüreklerden sözcüklere dökülen şarkılar kimi sarıp sarmalamaz ki… Müziğin böylesine etkili bir büyüsü varken henüz duygularınızdan bahsedemediğiniz insanla ilk buluşmanızda bir konsere gitmek isabetli bir karar olabilir. Hele ki seçtiğiniz konser aşk şarkıları söyleyen bir sanatçıya aitse. Konserdeki sanatçının romantik sözlü şarkılarına onun gözlerinin içine bakarak eşlik etmeniz bile ona kendinizi açmanız anlamına gelebilir. Üstelik bir konser ortamının sinerjisine uyum sağlayıp birbirinize de çok rahat dokunabilir, sarılabilir hatta dans bile edebilirsiniz.

Sizi derinden etkileyen, coşturup hoplatıp zıplatan bir konserden hiç söze ihtiyaç duymadan el ele çıkıp ilişkinizin en önemli adımını da atmış olabilirsiniz.

Kesinlikle dikkate almanız gereken bir uyarımız var şimdi: Eğer sesiniz güzel değilse, şarkılara eşlik ederken çok fazla abartmayın. Çünkü sesinizin tınısı karşınızdakine itici gelebilir.

PARTİLER: Partiler gürültülü mekânlardır. Bangır bangır bir müzik kulağınızın dibinde çınlarken karşınızdaki kişiye duygularınızdan söz edebilmeniz elbette ki mümkün değil. Böyle ortamlarda kendinizi kaptırıp kolaylıkla dağıtabilir ve onunla yeterince ilgilenemeyebilirsiniz.

Ama yine de partilerde ilk buluşma için işinize yarayabilir. Kalabalık sayesinde her iki taraf da hoşça ve sıkılmadan vakit geçirebilir. Ayrıca ortak arkadaşlar sayesinde birbiriniz hakkında ipuçları toplayabilirsiniz. Bu da bir sonraki buluşmada size yardımcı olacaktır.

Bu tür ortamlarda kararında alınan alkol ortamı daha samimi bir hâle getirirken, ölçüyü kaçırırsanız hoş olmayan durumların yaşanmasına yol açabilirsiniz. Unutmayın ki hiç kimse daha ilk buluşmada ayakta duramayacak kadar içen biriyle ciddi bir ilişki yaşamak istemez.

 

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..