Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '10

 
Kategori
Blog
 

Buluşmaya az kaldı!

Buluşmaya az kaldı!
 

Evet, sevgili dostlar, konuyu çok erken açtığım için sanki unutuldu mu ne :) 24 Nisan Piddu’da ki “Milliyet Blog''ta Bahar Buluşması! Toplantısına çok az bir zaman kaldı. Bu toplantıyı iptal etmek için inanın, geçerli sebeplerim var. Ancak her şeye rağmen bu toplantıyı iptal etmeyeceğim. Ve ben çoluk çocuğumla söz verdiğim gibi orada olacağım. Aramızda, bulunduğumuz yeri temsilen herhangi bir yöneticinin katılımı maalesef söz konusu değil! Bizler bloglarımızda yazacağımız bizi bağlayan kararlar alabileceğimiz gibi, her şeye boş vererek güzel bir sohbet içinde olabiliriz! Size burada, küçük bir hikâye üzerinden mesaj vermek istiyorum ama önce hikâye;

Hüküm vermeden önce.

Bilge bir adam, dört oğlunun acele hükümler vermekten kaçınmalarını arzu etti. En büyük oğluna, kışın, ülke dışına bir yolculuk yaparak, bir mango ağacını görmesini söyledi. ( Mango, nar büyüklüğünde fakat beyzî bir meyvedir. Bilhassa tropikal bölgelerde ve Mısır’da yetişir; tadı biraz armudu andırır.) Bahar gelince, üçüncü büyük oğlunu, bir mango ağacı görmesi için gönderdi. Yazla birlikte, bir küçüğü yola çıktı.

En küçük çocuğu da sonbaharda çıktığı yolculuktan döndüğü zaman, bu akıllı adam, dört oğlunu da yanına çağırdı. En büyük oğlu-ki ağacı kışın görmüştü-ağacın, yanmış, kavrulmuş bir kütükten farksız olduğunu söyledi. Onun bir küçüğü, ağabeyi ile aynı fikirde değildi. “ Dantel gibi yemyeşil yapraklarla süslü , ” dedi. Üçüncü oğlu, ağacın çiçeklerinin gül kadar güzel olduklarını söyledi. Çocukların en küçüğü, “Hepiniz yanılıyorsunuz, ” dedi. “Ağacın meyvesinin tadı armudu andırıyor.

“ Akıllı baba, “Evlatlarım, dördünüz de haklısınız, ” dedi. “Zira her biriniz ağacı ayrı mevsimlerde gördünüz.” “Bundan böyle, diğerlerinin tavır ve hareketleri üzerinde hüküm vereceğimiz zaman, ağacı, her mevsiminde görüp görmediğimize emin olmalıyız.”

Sevgili arkadaşlar, ben, bu kez (!) hüküm vermeden önce “MB” Dört mevsim görmek istiyorum. Katılımcı arkadaşlarımızın da bir anlamda gayesi bu! Ne kadar çok katılım, ne kadar çok toplantı; o kadar doğru tespitler elde ederiz. İçinde hiçbir art niyet beslemeden dostluk adına, kardeşlik adına koşarak gelen veya gelmek isteyipte, gelemeyen üyelerimize, şahsım adına teşekkür ederim. Selam ve saygılar…

Not: Toplantı saati 13.00 fakat ben daha erken orada olmaya çalışacağım görüşmek üzere...:)

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..