Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '14

 
Kategori
Sinema
 

Bulut Atlası

Bulut Atlası
 

Film: Cloud Atlas

Tür: Bilim kurgu - Dram

Puan: 10 üzerinden +++

İşte size aman Allah'ım dedirtecek bir film. Bugüne kadar 10 üzerinden 10 verdiğim filmlere bir de bul filme bakınca o filmlerin aldıkları 10 puan ile bu filmin aldığı 10 puan arasında bir level farkı olduğunu söylemeliyim.

Bu film ilk bir saat içerisinde eğer sabırlı olmazsanız bir kaç sebepten kendisine küfür ettirecek bir film. Öncelikle sürekli daldan dala, zamandan zamana atlayan karışık örüntüsü yüksek dikkat istiyor. Bu da kafanız rahat değilse bu filmi anlamanızı imkansız hale getiriyor.

İkinci olarak bu film 3 saati bulan çok uzun süresiyle "Yeter artık" dedirtiyor. Ayrıca karmaşık örüntünün uzun süre ilintilendirilmemesi de sabrınızı çok zorluyor. Ancak sabreden derviş filmin sonunda görkemli bir sonla karşılaşıyor. Tüm karmaşıklıklar muhteşem bir finalle son buluyor.

Anarşizmin doğasını çok iyi anlatan bu film "V for Vendetta" filminin çok daha kompleks ve fantastik bir yorumunu sunuyor bizlere. Adaletsizliklere karşı direniş ve özgürlüğün zalimlere karşı dur demenin gerekçelerini çok güzel sıralıyor. Ancak asıl önermesi olan "Birileri düzeni değiştirecek birşeyler yapmadığı sürece bu düzen hep tekrar edecektir" mesajını muhteşem veriyor.

Adaletsiz düzeni değiştirecek hareketi yapacak kişi, insanlığı olduğu noktanın bir üstüne taşıyacak olan kişidir düşüncesi muhteşem kurgulanmış. Oyunculuklar zaten çok iyi...

Özetle bu filmi ölümsüz filmler listesine eklemenizde fayda var. Ancak her zamanki gibi bir uyarı yapalım. Bu film içeriğindeki müstehcen sahneler dolayısıyla çocuklardan ve yanında mahcup olacağınız kişilerden uzak tutularak izlenmeli.

Ancak mutlaka izlenmeli. Hatta  hala izlemediyseniz Vendetta ile de çok kral gider. (Yorumu için TIKLAYIN). Bu iki filmi mutlaka izleyin derim.

İyi seyirler.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..