Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bulutbey Hotel ve SPA merkezi Mut’ta açıldı…

Bulutbey Hotel ve SPA merkezi Mut’ta açıldı…
 

Bulutbey Hotel muhteşem bir törenle açıldı.


Mersin’in Mut ilçesinde önemli bir eksikliği gidermek üzere Bulut ailesi tarafından 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilen ve yapımı tamamlanan ‘Bulutbey Hotel ve SPA Merkezi’nin açılışı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Karaman Valisi Süleyman Kahraman’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu açılışta yaptığı konuşmada, bu yatırımın Türkiye’nin gelişmesinin, kalkınmasının ve daha iyiye ve ileriye gitmesinin çok açık göstergesi olduğunu kaydederek, ülkenin küresel ölçekteki olumsuz gelişmeleri fırsata dönüştüren, kalkınma hızında dünya çapında bir başarıya imza atan, her alanda ve her sektörde dünyanın imrendiği, ilgiyle ve hayranlıkla takip ettiği bir konumda olduğunu ifade etti. -BİR ÜLKENİN KALKINMASININ VE GELİŞMESİNİN TEMEL GÖSTERGESİ HİZMETLER SEKTÖRÜDÜR- Bir ülkenin kalkınmasının ve gelişmesinin temel göstergesinin hizmetler sektörü olduğunu öne süren Vali Güzeloğlu, bu doğrultuda gerçekleştirilen yatırımların kalitesinin ve düzeyinin önemine vurgu yaparak, “Mut’ta çok güzel bir geleceğe giderken, bu tesislerin eksikliğini gidermenin de aynı zamanda mutluluğunu yaşıyoruz. 2012 yılı sonunda hükümetimizin önceliği olan ve Sayın Başbakanımız’ın Mersin ziyaretlerinde bir kez daha vurguladığı Karaman-Mersin bağlantısı Mut üzerinden Silifke’ye bağlantılı olarak duble yol olarak tamamlanıyor. Öte yandan Akdeniz Sahil Yolu dediğimiz Mersin-Antalya bağlantısı da 2012 sonunda duble yol olarak tamamlanıyor. Bu ne demektir bilir misiniz, bu turizm hareketliliği açısından Mut’un ve Mersin’in ama Karaman güzergahından başlayarak tüm bu bölgenin çok hızlı bir değişiminin, kalkınmasının ve turizmde çok büyük bir pay elde etmesinin gerçekleşmesidir. İşte bu doğrultuda, bu yatırım çok yakından tanıdığım Bulut ailesinin çok güzel bir düşüncesiyle bu altyapıya çok büyük bir destek ve hizmet verecektir” diye konuştu.

-TÜRKİYE, BULUT AİLESİ İLE BİRLİKTE AVRUPA BİRLİĞİ ÖLÇÜSÜNDE DE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZMIŞTIR- Bulut ailesinin öyküsünde alınması gereken ve bilinmesi gereken yanlar olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Bu yatırım, Bulut ailesinin Türkiye’nin işgücü ihraç ettiği Avrupa Birliği’nde sermayesini transfer ederek bu ülkeye değer yaratmasının ve artık Türkiye’nin her alanda olduğu gibi Avrupa Birliği ölçüsünde de bir başarı öyküsü yazdığının çok açık bir göstergesidir. Babalarından kardeşlerine kadar bugün o ülkelerde ettikleri değeri ve birikimi doğdukları, ait oldukları ilçeye getirerek aynı zamanda bir örnek yatırımı ve projeyi hayata geçirmişlerdir” dedi. Güzeloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biliniz ki, bu otel Mut’la ilgili projeler ve devam eden çalışmalara çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Ama herhalde en büyük katkı, doğduğu ilçesine vefa borcunu ödeyen Bulut ailesiyle başlamış olacaktır. Emeği geçen ve katkı veren tüm aile bireylerini kutluyorum. Bu yatırımın Mut ilçemize ve ilimize, Karaman ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” -HİZMET YATIRIMI HERŞEYİN TEMELİDİR-

Vali Süleyman Kahraman ise, Mut’ta çok büyük mutlulukları yaşadıklarını belirterek, “Birincisi, gerçekten Mut’u yükseltecek ve önemli bir noktaya getirecek çok önemli bir yatırımın açılışını yapacak olmamız. Diğer mutluluğumuz ise, Karaman’ın eski valisi ve yeni valisi bir arada olmamız. Ben Karaman’ı Mersin’den ayrı görmüyorum. Mut’u da aynı şekilde Karaman’dan ayrı görmüyorum. Bu güzel tesis önce Mut’taki sonra Karaman’daki turizmi etkileyecektir. Hizmet yatırımı her şeyin temelidir. Karaman’da hizmet yatırımı sıkıntısı yaşıyoruz. Bulut ailesinin Karaman’a da yatırım yapmasını ve bundan sonra da iç ve dış turizmi etkileyecek yatırımları bekliyoruz” dedi. Mersin Milletvekili Ömer İnan ise, bu tesisin Mut için gerçekten bir ihtiyaç olduğunu belirterek, Mut’ta devam eden diğer yatırımları ve projeleri anlattı. Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise, Bulut ailesinin gurbet elde kazandıkları birikimi kendi vatanına ve milletinin hayrına kullanmak üzere yatırıma dönüştürmesinin örnek alınması gerektiğini vurguladı. Mut Kaymakamı Mustafa Şahin de konuşmasında otelin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, tüm işadamlarını ülkeye yatırım yapmaya davet etti. Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve Vali Kahraman diğer protokol üyeleri ile birlikte otelin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra, oteli gezen protokol üyeleri otelin sahibi Kuddusi Bulut’tan otel ile ilgili bilgi aldı. Program kokteyl ile sona erdi.

Otel 20 odalı ve 44 yataklı olup, otelde ayrıca suit ve kral daireleri mevcuttur. SPA merkezi denilen bölümde ise geleneksel Türk hamamı, Sauna, Jakuzi, Buhar odası, Macera Duşu bulunmaktadır. Çok kapsamlı hizmeti bir arada bulunduran otel, uygun fiyatları ile de dikkat çekiyor.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..