Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '07

 
Kategori
Blog
 

Bulutlar üstünde gülen gözler

Bulutlar üstünde gülen gözler
 

Uçmak hiç şüphesiz, bir defa denendi mi, bir kez daha yapmak isteyeceğimiz bambaşka bir deneyim. Her nedense birçoğumuz, bir şekilde korkar yükseklikten ve uçağa binmekten. Oysa gökyüzünde bulutların arasında süzülmenin tadı, yeryüzünde başka hiçbir şeyde yoktur; bundan artık eminim.

Blog yazarlarımızdan Talip Bölükbaşı’nın davetlisi olarak, geçen hafta sonu İnönü’deydik. Yâni bir bakıma, tarihte Türk ulusunun mâkus talihini yendiği yerde. Artık rutin halini alan birkaç noktanın dışında Milliyet Blog Yazarları’nın İnönü toplantısını; bu defa katılan hiç kimse kolay kolay unutamayacak gibi.

Eskişehir, artık bir parça memleketim gibi. Gerçi İnönü tarafına bu ilk gelişim ama; iki yıl önce ablamla benim üniversiteden mezuniyetimizle birlikte geride bıraktığımız bir şehre, iki yıl aradan sonra bu kez bir toplantı vesilesiyle tekrar geldim. Eskişehir’in hemen girişinde Anadolu Üniversitesi, yine bütün heybetiyle karşılıyor sizi. İstanbul’u bile kıskandıracak türden; modern, iki üniversiteli, şehir içi tramvay ulaşımıyla örnek bir Anadolu kenti. Sanki İç Anadolu’nun bozkırlarında bırakılmış bir vaha, Eskişehir.

27 Ekim sabahı saat 8 sıralarında babamla birlikte Eskişehir’e vardığımda; İnönü’deki buluşma yerimize epey geç bir vakitte ulaşacağımıza dair bir sıkıntı kapladı içimi. Hele de şehir merkezinden İnönü kasabasına gidecek ilk otobüsün saat tam 9’da kalkacağını öğrendikten sonra. Neresi olursa olsun ve saat kaç olursa olsun; gideceğim yere “sanki geç kalacakmışım” hissi, oldum olası tedirgin eder beni. Boyuna panik yaparım. Ta ki otobüsün içinde tek başıma otururken, karşımda İlyas Bey’i ve beraberindeki İzmir kadrosunu görünceye kadar.

Son toplantımızın üzerinden daha 1, 5 ay gibi çok kısa bir süre geçtiği halde; birbirimizi özlemişiz bile. İnönü toplantısına gelenler kadar, bu kez katılamayanlar da çoğunluktaydı: Hastalananlar ve son anda işi çıkanlar. O yüzden İnönü toplantımız, bir parça sönük geçti gibi. Ama gelenlerle beraber, çok da renkliydi.

İnönü’deki Planör Uçuş Okulu’na vardığımızda bizi, okulun eğitmenleri karşıladı. Talip Bey ise, bir işi için dışarıdaydı.

Okulda uçuş eğitim sezonu tamamlanmış, uçuş araçları bile iki günlüğüne bize özel olarak yeniden hazırlanmıştı. Kilolu bir yapıya sahip olmama rağmen, neyse ki planör ve microlight uçuşlarına engel bir durumum ortaya çıkmadı. Planör ve microlight tipi nispeten daha küçük hava araçlarına binebilmek için, vücut ağırlığının 90 kg’dan aşağıda olması gerekiyormuş. Yamaç paraşütünü ise, artık es geçtim.

Uçuşlardan önce dualarla, Efsane, turşu ve ayrandan oluşan enfes bir öğle yemeği. Nereden aklıma gelirdi ki; benim gibi orta kararda birinin tabağına, neredeyse üç kişiye bedel porsiyonda bulgur pilavı koyacakları?

Akşam verilen brifingde ise, yorucu geçen uzun bir günün ve öğlen aşırıya kaçan yemeğin azizliğine uğradım. Belki de kısa sürdü brifing. Ama kimi zaman ağırlaşan göz kapaklarıma hakim olamadım.

Ve akşam brifingden sonra, mangal başında fasıl. Isınmamız için yakılan ikinci mangal, Eskişehir’in o bildiğim ayazını kırmaya yetti.

Ertesi gün kahvaltının ardından, artık son sortiler. Ve İnönü’ye, Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa’nın karargâhına yolculuk. İnsanları yaptıkları uçuşlar kadar, ulusal tarihleriyle bu denli yüzleşmeleri de heyecanlandırmış olmalı.

Uçuşlar, Efsane, Mangal ve en sonunda Karargâh Müzesi. Belki bugüne kadar yapılmış en anlamlı Milliyet Blog Yazarları toplantısıydı; Türk Hava Kurumu’nun kanatları altında gerçekleştirilen. Peki bu kadar geniş olanaklara ve düzeye sahip bir başka toplantı, bir daha düzenlenir mi? Belki… Ama çok zor.

DUYURU:

1.) YANGIN yaz, 3919’a gönder; T.H.K. Yangın Söndürme Uçağı Alım Kampanyası’na 6 YTL ile katkıda bulun.

2.) Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban derilerimizi makbuz karşılığında T.H.K.’ na bağışlamaya, ülkemizin geleceği adına özen gösterelim.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..