Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bundan sonra öğrencilerin kılına zarar gelmeyecek!

Haberlerde zaman zaman görüyoruz, protesto eden üniversite öğrencilerini polis engellemek istiyor. İzin alınmadan yapılan gösterilerde öğrencilere polis biber gazı ile müdahale ediyor. Polis elindeki cop ile hiç çekinmeden öğrencilerin üzerine gidiyor. Öğrenciler ellerinde pankartlar bağırıyorlar. Siyasetçilere kızıyorlar. Kendi bakış açılarıyla yanlış gördüklerini söylüyorlar. Sesli olarak dile getiriyorlar. Bağırıyorlar. Polis buna karşı çıkıyor. Öğrencileri dövüyor.Direnen öğrencilere karşı polisin anlamsız bir nefreti var. Bir polis geri çekilmekte direnen öğrenciye kızgın bakışlarla bağırıyor. Elleriyle itiyor. Olmadı, copunu çıkarıyor. Öğrenci kendisini koruyor, birkaç polis daha geliyor ve tekme tokat bir öğrenciyi dövüyorlar.

Öğrencilerin ellerinde silah yok. Bomba yok. Bıçak yok. Balta yok. Keskin ve yaralayıcı bir cisim yok. Ellerinde kartondan pankartlar. Sadece yüksek sesle protesto ediyorlar. Devletin polisi tarafından susturulmak isteniyorlar.

Öğrencilere kaba kuvvet uygulayan polislerin akrabaları yok mu? Öğrenci tanıdıkları yok mu? Öğrenci kardeşleri yok mu? Polis olmadan önce kendileri de bir zamanlar öğrenci değillermiydi?

Sonuçta protesto eden öğrencilerin susturulmasını, engellenmesini yukarıdan emrediyorlar. Şimdi Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan çıksa ve bir açıklama yapsa; " Bir tek öğrencinin kılını inciteni görürsem, duyarsam onun muhatabı ben olacağım ve hesabını soracağım. Öğrenciler bizim geleceğimizdir. Düşünceleri ve fikirlerini söylemekte ülkemizde ayrıcalığa sahiptirler. Hiç kimse öğrencilerin düşünce ve fikirlerini söylemesine engel olmayacak. Öğrencilere kaba kuvvet uygulanmayacak. Hakaret edilemeyecek. Sözlü saldırı yapılamayacak. Aksi durumda hesabı sorulacaktır"

Keşke, keşke...

Dört gözle bekliyoruz bu ve buna benzer açıklamaları.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..