Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '15

 
Kategori
Seçim
 

Bundan sonra yapılcak olan tüm seçimler için Yüksek Seçim Kuruluna önerim.

Aslında seçim yapıp, devletin ayrıca bir masraf yapmasına hiç gerek yoktu.

Seçime katılacak olan siyasi partiler adına birer hesap açılır. Sembolik olarak da bir para miktarı belirlenir. Örneğin Bir (1) tl. Buna bir oy verme süresi belirlenir. Vatandaş ta o süre içinde gider.  Nüfus cüzdanı kayıtları üzerinden hangi partiye oy verecekse o partinin hesabına 1 tl. yi yatırır.

Yatırılan para kurulacak olan bir bilgisayar sistemiyle aynı anda yüksek seçim kurulu bilgisayarına ve  oy atılan parti bilgisayarına gönderilir.  

Ayrıca bankalardaki açılan hesaplara yatırılan bu bir (1) tl. lik bağış makbuzunun aslı bankada kalmak kaydıyla bir tane seçim kuruluna, bir tane para yatırılan partiye, bir de vatandaşa dekont verilerek yapılacak olan oylama sonucu anında belli olur. Oylamanın sonucu da hilesiz, hurdasız, çalınıp çırpılmadan banka üzerinden garantili bir seçim ve sayım yapılır. Aynı şey istenirse banka yerine Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı da olabilir.

Bu seçim, bilgisayar ve internet ağı olan her yerdeki banka şubesi, ptt. Şubelerinden yapılabilir. Verilen süre içinde oylama biter. Oylama biter bitmez kimin hesabına yatan para çoksa o, kazanmış olur.

Sonuçlar da bu şekilde kamuoyuna açıklanır.

Hem de hiç şaibesi olmayan bir seçim olur.

Hatta vatandaşın hiç para vermeyip devletin vereceği (1) bir liralar kimlik karşılığı bankalara yatırılıp makbuzları vatandaşa ve seçim kuruluna ve para yatırılan adaylara birer sureti verilir. Bundan da daha adil bir seçim olamaz.

Elbette ki sistem daha da geliştirilebilir. Önemli olan yapılan işte iyi niyet ve samimiyet olsun. Bir önceki seçimde de yazmıştım. İnşallah bundan sonraki seçime bu şekilde gideriz.

03.06.2015

Cahit KARAÇ 

 
Toplam blog
: 124
: 519
Kayıt tarihi
: 27.09.11
 
 

1953 yılında Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi, Akveren Köyü doğumluyum. Ankara Kimya Meslek Lis..