Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bungolov evler

Bungolov evler
 

Florya özürlüler yaz kampı


Tophane’de bulunan İstanbul belediyesi özürlüler merkezine gidip, Florya özürlüler kampında bir hafta kalmak için başvuruda bulunduk. Ama pek ümitli değiliz, çünkü Florya özürlüler kampında bulunan 60 civarında Bungolov eve Van depreminde zarar gören aileler yerleştirilmiş. Bu evlere depremzedelerin yerleştirilme işi çok çok iyi olmuş, çünkü o kamp yaz başında Mayıs ayı sonunda hizmete giriyor, kış başlangıcı Ekim ayı sonunda da hizmete kapanıyor. Yani, engelliler ve özürlüler bu kampın olanaklarından yazın yararlanabiliyor ve çok da iyi oluyor. Yılda bir defa bile olsa, engelli ve özürlüler aileleri ile birlikte o kampta rehabilite edilip imkanlarından yararlandırılıyor.

O kamp ve imkanları, biz engellilere ve ailelerine yetmezken, bir de kısa süreliğine depremzedelerin hizmetine sunulmuş olması çok talihsizce. Depremzedelere sunulmasında sorun yok, ama devletin o kadar çok imkanı varken gözlerini o Bungolov evlere dikilmiş olması, beni çok rahatsız etti ve bu çok acı bir gerçek. Ülkemizin o kadar çok imkanı var ki, birçoğu da lüks kapsamına giren ve sürekli işleyen bir yapıda.

O Bungolov’ların depremzedelerin kullanımına sunulmuş olması çok acı…
Engelliler için çok acı çünkü engellinin hakkı yeniyor, depremzedeler için çok acı çünkü yalıtımsız , bu soğukta rüzgarda orada yaşanılmaz, yıllarca vergi veren vatandaş için çok acı çünkü verdiği vergiler yerine ulaşmıyor, ülkenin her metre karesi parsellenip talan edilip satılıyor olması rant için kullanılıyor olması çok acı çünkü nereye el atsanız orası satılıp iç edilmiş.

Kendimi aklamak için "bu akp yönetiminde değil, geçmiş yönetimlerde de böyleydi, gelecek yönetimlerde de böyle olacak" diyim.

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..