Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '08

 
Kategori
Mizah
 

Bunlar da sizin ananızı avradınızı bilmem ne yapsın

Bunlar da sizin ananızı avradınızı bilmem ne yapsın
 

Bugün, Milliyet web sitesinde okuduğum bir haber, beni yine yıllar öncesine götürdü, hoş gülümsemelerimle yoldaş olarak. Haberin sahibi, DHA Afyon muhabiri Onur Bayram. Ve haber metninin ilk bölümü;


“<ı>Afyonkarahisar’da, evleri aynı bahçede olan Halil İbrahim ve Mehmet Aktaş kardeşler ile amcalarının kızı Esma Gedik arasında evlerinin bulunduğu bahçenin ortak kullanımı konusunda uzun süredir yaşanan tartışma önceki gece silahlı kavgaya dönüştü. Birbirlerine ateş eden kuzenlerden Esma Gedik, eşi Bedrettin Gedik ve oğulları Ahmet Gedik öldü. Aktaş kardeşler de yaralandı...


Tabi böylesine ölüm ve yaralanmaların olduğu bir konunun üzerine mizahi bir şeyler yazmak ne derecede doğrudur bilemiyorum ama anlatacaklarım da gerçektir, yaşanmıştır ve olayın kahramanları bizatihi çevremde yaşayan insanlardır. Yurdum insanlarıdır yani bir başka deyişle.


* * *


Mehmet Amca, baba dostuydu. Babamdan birkaç yaş büyüktü. Öğretmendi. Bir dönem müfettişlik ve bakanlık müşavirliği görevlerinde de bulundu. Son derece kibar, halim selim, sakin, peygamber gibi adamdı.


Bir gün, köylerinde yaşayan ana babasının evinde ziyarette iken aynen yukarıdaki haberde olduğu gibi hem amca çocukları hem de arsa komşuları olan aile ile tarla sulama meselesi yüzünden tartışma çıktı.


Mehmet Amca kenarda tartışmayı seyrederken yaşlı anne ve babası, özellikle de annesi –halim selimlikte, babasının da Mehmet Amca’dan kalır tarafı yoktu çünkü- akrabaları olan tarla komşuları ile atışmaktaydı.


Kısa sürede tartışma büyüdü ve küfürleşmeler başladı. Küfürleşmeler dediysem, karşı taraf, ana-avrat-yedi cet-sülale sıradan otomatiğe takmış saydırırken; bizimkiler, yani Mehmet Amca ve babası gıklarını çıkaramıyor, bir türlü küfür edemiyorlardı. Mayalarında yoktu çünkü küfürmüş, kavgaymış, tartışmaymış. Dedim ya peygamber gibi adamlardı ikisi de.


Yaşlı ve çetin ceviz annesi, önce kocasını dürtüklemeye başladı:


“<ı>Ulen herif, hadisene, bak ana-avrat saydırıyor adamlar, sen de küfür etsene !”


Kocasından bir şey olmayacağını anlayınca oğluna döndü:


“<ı>Oğlum, Memedim, bir küfür de sen etsene şu pe...lere, baksana hal-hatır sormadık kimse bırakmadılar len, başta ben olmak üzere !”


Mehmet Amca da bir iki kıvrandı, etti, ağzını yüzünü oynattı ama bir türlü küfür etmeyi beceremedi amca çocuklarına. Hayatında eşşoğlueşşek demiş adam değildi ki.


Yaşlı kadın en sonunda dayanamadı, baktı heriften de fayda yok, oğlandan da:


“<ı>Ulan pez....ler, bunlar da sizin ananızı avradınızı...”


Mehmet Amca’nın ilk tepkisi şuydu anacığına:


“<ı>Hay Allah razı olsun anacığım be. Rahatlattın beni valla...”




@Geçen sene bugün: "İtalya'da, Etek Giyen Bir Erkek Suç İşlemiş Sayılır": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=30094

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..