Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

21 Ekim '08

 
Kategori
İnançlar
 

Bunlar kulluğu da aşmışlar, kadın eşek ararlar

Bunlar kulluğu da aşmışlar, kadın eşek ararlar
 

Kadın ve erkek! Farkları var mı birbirlerinden? Fotoğraf: Milliyet


İslam'da kadının yeri aşağıda yazılanlar gibiyse haydi buyurun cehenneme? (2)

- Kadının yeri soğumadıkça erkek, kadının oturduğu yere oturmamalıdır. (Kadınlara Dini Bilgiler sayfa 24)

- Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz. (İbni Hacer El Heytemi 2/121 Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 239)
(Töğbe töğbe sen olmayan aklımı koru yarebbim)

- Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz. (Hafız Zehebi-Büyük Günahlar- Sayfa 187)

- Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.Sahihi Buhari Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim. (Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003)

- Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir. (Sahihi Buhari )

- Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben Cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm. (Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003)

- Bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse Cennete girer. (Riyazus Salihin)

- Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıkları na, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir. (Kadınlara Dini Bilgiler sayfa:88)

- Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır. (Sahihi Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat, 110/720 )

- Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta. (Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikah, 17/4805 )

- Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin. (Sahihi Buhari)

- Takma saç takan, taktıran, kaşları incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir. (Ebu Davud, Tereccul, 5 )

- Eğer bir kadın peruk takarsa, eğer kol ve yüzüne dövme ya da ben yaparsa, yüzünden ve kaşlarından cımbızla kıl aldırırsa, yüzüne güzellik vermek için şekil değiştirirse lanetlenmiştir. (İmam Şarani Uhudul Kubra Sayfa 313, 867, 889 )

- Kadınları zarar vermeyecek miktarda aç, aşırı gitmeyecek kadar da kıyafetsiz bırakınız. Çünkü kadınlar iyice doyar, güzelce giyinirlerse onlar için dışarı çıkıp gezmekten daha sevimli bir şey yoktur. Fakat onlar biraz aç, biraz da çıplak kalırlarsa onlar için evde oturmaktan hayırlı bir şey yoktur. (İbnül Cevzi, Mevzuat, II/282-283; Suyuti, Leali, II/154 İbn Arrak, Tenzihü'ş-Şeria, II/212-213)

- Kadınlarınıza evlerinin kapısında oturmamaları için yeni elbise yaptırmayın, çünkü elbiseleri güzel ve yeni olursa kalplerine dışarı çıkmak arzusu gelir. (İmamı Gazali-Kimyayı Saadet sayfa:178 İbn Ebi Şeybe, Musannaf, IV/II, 420)

- Dışarı çıkması kesin gereken kadın ise kocasından izin aldıktan sonra dışarı çıkacak ve şu kurallara kesin uyacaktır:

- Sıkı sıkıya örtünüp kötü giysilere bürüne,
- Hiç çıkmamış gibi davrana,
- Başını öne eğip kimsenin yüzüne bakmaya,
- Kalabalığa karışmaya,
- Erkeklerin bulunduğu yerlere yanaşmaya,
- Herkesin dolaştığı sokaklardan uzak dura,
- İşini bir an önce bitirip evine döne. (İmamı-Gazali-İhyay-ı Ulumuddin 2/290)

"Cennet annelerin ayakları altındadır." diye yazan kutsal kitabımız KURAN'a olan sevgimiz, saygımız, ilgimiz ve öğreneceklerimiz nelerdir?

Yukarıda kadınlar hakkında yazılanları okudukça ne cevaplar geldi aklıma bir bilseniz, hatta yazdım yazdım sildim.. Tek tarafsız ve yorumsuz sizlere sunabiliyim diye. Sizlerin ne cevaplar vereceğini tahmin etmiyor değilim hani..

''Ey Allah'ım! Asıl sahibimiz sensin.. Bizleri küçültmeyip her zaman yücelten de.. Yarattığın bizleri bir düşündüm de senden habersiz ne haldeler. Okuduklarım doğruysa, bunlar kulluğu da aşmışlar, kadın eşek ararlar.''


Gönül notum: T.C. Diyanet İşleri Başkanımıza ve Diyanet Başkanlığında diğer yetkili hocalarımıza soruyorum!
Biz Türk Müslüman Kadınlarını lütfen ''İslam'ın gerçekleriyle'' bilgilendirir misiniz? http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp


Sabiha Rana


Kadının İslam'da yeri?
Kadın bir hayvandır yeride ahırdır (!)(1):
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=139137

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..