Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Bunlar o kadar zor değil

Bunlar o kadar zor değil
 

Bugün diğer günlerin aksine hava biraz rüzgârlıydı acaba neden sanki hava yağacak gibi bir izlenim verdi. Anlayamadım her yerde bu kadar sıcak varken durup dururken neden hava bozdu, her ne ise altında bir öç alış vardır yaratana şükretmek lazım. Her şey her gün aynı olacak diye bir şey yok bugün var olanlar yarın olmayabilir, ya da bugünün güzellikleri yarının çirkinlikleri olabilir, bugün sana haz veren seni sevindiren şeyler yarın senin en çok nefret ettiğin olaylar haline gelebilir. Önemli olan bunları belli bir denge ve disiplin içinde doğru bir karışımla kendi hayatına uygulayabilmek, hepsini karışım haline getirerek yaşam tarzını oluşturabilmektir. Ne zaman böyle olursa bugünün ve yarının her zamana yüzde seksen güzel geçer yüzde yirmilik kısım ise herkesin hayatında olan doğal zorluklardır.

Ama öyle bireyler var ki o yüzde yirmilik kısmı çok büyük sorunlar haline getirerek hayatının güzelliklerini kendi kendine sömürüyor, kendini bu güzelliklerden mahrum bırakıyor. Oysaki hiç düşünmüyor beni hayata bağlayan benim bu dünyada mutlu bir hayat sürmemi sağlayacak olan benim yaşadığım güzelliklerdir, yaşadığım sorunlar değil. Küçük bir örnek verecek olursak mesela; dün o kadar güzel bir gün oldu ki hava güzel her yer cıvıl, cıvıl arkadaşlarla beraber toplandık bir sahil de hem sohbet ettik hem eğlendik. Beklide yıllar sonra bir araya geldiğimizde o gün hatırlanacak bu o günün güzelliğidir hayatın güzelliğidir. Bu düşüncelerin pozitif kısmı birde tam tersi bir örnek verelim ve karşılaştırmalarını yapalım. Sabah erkenden kaktın hava kötü yağmur yağıyor rüzgâr esiyor dışarı çıkmak değil pencereyi açıp dışarı bakabilmek bile çok zor onun üzerine de bir gün önce tartıştığın bir arkadaşın gelmez mi aklına diyorum ya hava kötü olunca akla başka bir şey gelmez ki, akşama kadar evde oturacak için hep onları düşünüp duracaksın hiç gülemeyeceksin zor bir gün bitmesini istediğin bir gün kısaca hayatından gecen boş bir gün. bu da işin diğer tarafıydı sizce hangisi olmalı birinci örnek mi? ikinci örnek mi? onu siz düşünün.

Bu dünyada yaşayan her birey belli zorluklar çekecek bu zorlukları çekerek bazı tecrübeler kazanacak ve bu tecrübelerle yaşamının genel akışını belirleyecek. Umarım herkes yaşamını hep güzellikler ve neşe içinde geçirir unutmamak lazım ki hiçbir zorluk aşılmayacak kadar büyük değildir. Yeter ki savaşmasını bilelim, her zaman hayatın pozitif yönlerini yaşamaya çalışalım.

Herkese yaşamında kolaylıklar diliyorum. Unutmayın bunlar o kadar zor değil.

 
Toplam blog
: 6
: 382
Kayıt tarihi
: 30.07.08
 
 

2008 KKU GÜZEL SANATLAR RESİM ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNUYUM, Sanat konusunda arştırmalarım devam ediyor bun..