Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '07

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
636
 

Bunları da bilmeyin ama yapın...

Bunları da bilmeyin ama yapın...
 

Taze balığn gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçları pembe olur. Bazı uyanıklar solungaçları boyuyorlar aldanmayın gözüne bakın.

-Konserve kutularının üzeri bombelenmişse bozuktur almayın.

-Et pişirenler eğer haşlarken suyu sıcakken koyarsanız değeri ette kalır soğuk suya koyarsanız değeri suya geçer. Mangalcılar zaten psa yiyorsunuz ve kömürden bol bol kanseojen madde alıyıorsunuz Bir et eğer vampirliğiniz yoksa en az 1, 5 saat pişirilmelidir ki içindeki tenya trişin ve bağırsak parazitleri etkisiz hale gelsin. Kokuta kokuta yak yaka yediğiniz et hem kesenize hem midenize oturur..’

-Balık ucuz ise besin değeri daha az demek değildir. En pahalı balığı en iyisi sanmayın toptancıda en çok kapışılan olduğu için ve gösteriş meraklısı balıktan anlamayanlariçin geçerlidir. Örneğin balıkçıların yem yaptığı böcekleri bazılarınız lüks yerlerde karides diye yeyip bir de yüklü para ödüyonuz. Bir de yengeç pavurya istakoz olursa … bizim köyün bataklığında çamurda çok vardı da bilemedik hele kurbağaları... kışın havuzda vraklayıp duruyorlar inadına gidip onun bacağını bir matahmış gibi yiyenler gelin size burada bol bol yedireyim..

-Buzdolabına sebzeleri tembellikten gününde pişirmeyen ve fresh sebzeleri dolapta bırakanlar, Fasulye mesela buz dolabında 48 saat sonra C vitaminini yarı yarıya kaybeder. tüketirken meyve ve sebzeleri yiyeceğiniz ve pişireceğiniz kadar alın. pazarlarda mal açmıyor ki her hafta Pazar var yoksa da marketde her gün taze taze almak yerine dolaba doldurup kokutmanın alemi var mı? Hele o alışceriş sapıkları yok mu bir markete dalıp ta sanki çok lazımmış gibi... ne kadar lüzumsuz abur cubur varsa toplayan… Sanki kıtlık var. Bütçe ekonomi idare, sağlı kimin umurunda... bir sürü asitli içecekler yerine alıp iki limon yapsan limonata ya boyalı ilaçlı tozları içeceğine aaa… hele o salam sosis pastırma sucuk tutkunları onun yerine al yarım kilo kıyma yap içine bol sarımsak çemen vb koy köfteni pişir ye... Bir de meyve yerine gidip te parlak ambalajlara aldanıp yok pirinç patlaklıymış ayol yap bi pilav... Bir kilo pirinç parasına ufacık patlağını alıcağınaaa... puding miş ..evde nişastan yokmu at içine iki tutam kakao ..ay bana geldiler..eh bunlarda pratik bilgi sayılır ya . Ev kadınları ve ev erkeklerineeee…

-Gidip marketlerden paket çorba alıp içinde ne idiği belirsiz tozları karıştırıp içiyonuz... al bi paket şehriye, bulgur, mercimek yap çorbanı canım ...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Evet sağlıklı beslenmek sizin yazdıklarınızla gayet mümkün ama büyük şehirlerde bu no-mümkün. Trafikten zar zor yetiş eve... olmadı markete hazır ne varsa al bir an önce karnını doyur ve biraz daha sağlıksız beslenerek ömrü kısalt. Ben buna nayon dünya diyorum. Kasabaya-köye yerleşmek lazım o da olmaz bu saatten sonra... Yazdıklarınız ise can alıcı.. İki arada bir derede bıraktınız bizi... Size sağlıcaklarala, saygılarla.

Ermert Revsen 
 27.10.2007 23:59
Cevap :
Yorumunuza teşekkürler .Anlatmak istediğim zaten biraz düşündürmek içindi ama beynimle klavye arasında gelip giderken bazen birikimlerde aktarılıyor ve dolayısıyla bir nevi rahatlanıyor.Şayet bu ortamda bir türlü sanal bilgi ve sevgi alışverişi yaparken her türlü menfaatten uzak olunca ,doğmatik düşünceler de katılıyor.Ancak bazı bilgiler herkesein dağarcığına farklı kalıplarda yerleşir.Çeşidi bol dur Yaratanın.Ve şu sözü çok benimserim.Ben ne dersem ,söylediklerim karşımdakinin anladığı kadardır.Örneğin bir teknolojik cihazın kılavuzunu eelli kere okusam eğer hiç birşey bilmiyorsam anlayamam....Her şeyi bazen bilemeyiz,erbabı bilir de öğrenmeyi sevenlermi çok yoksa bana ne canım keşfeden bilsin diyenler mi?İnsan eğer merak edip öğrenmeye yönelmeseydi,belki hala elinde okla avlanıyor olacaktı.Bazı araçlarda gelişmeyecekti...(silah,para )gibi  28.10.2007 16:09
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 165
Toplam yorum
: 409
Toplam mesaj
: 136
Ort. okunma sayısı
: 850
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster