Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Bunları mı istiyorsunuz?

Bunları mı istiyorsunuz?
 

images.habervitrini.com/.../harita_kurdistan.jpg


Kürt Bölgesi (madde 62-64): İngiliz, Fransız ve İtalyan temsilcilerinden oluşan bir komisyon Fırat'ın doğusundaki Kürt vilayetlerinde bir yerel yönetim düzeni kuracak; bir yıl sonra Kürtler dilerse Milletler Cemiyeti'ne bağımsızlık için başvurabilecek;

Ermenistan (madde 88-93): Osmanlı Ermenistan Cumhuriyetini tanıyacak; Türk-Ermeni sınırını hakem sıfatıyla ABD Başkanı belirleyecek (Başkan Wilson 22 Kasım 1920'de verdiği kararla Trabzon, Erzurum, Van ve Bitlis illerini Ermenistan'a verdi.)

Azınlık Hakları (madde 140-151): Osmanlı din ve dil ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlarına eşit haklar verecek, tehcir edilen gayrimüslimlerin malları iade edilecek, azınlıklar her seviyede okullar ve dini kurumlar kurmakta serbest olacak,

Yukarıda yazdığım maddeler Sevr anlaşmasının maddeleridir. Yani Türkiye’yi bölen, parçalayan anlaşmanın maddeleri. Açılım denilince belki de bazı kişilerin anlamak istediği veya empoze etmeye çalıştığı Ermenilerden özür dileyen, Kürtlerin aşağılandığını savunan aydın geçinen kesimin barış, kardeşlik adı altında istedikleri de belki bunlardır. Aslında bunları isteyenler başta ABD ve AB olmak üzere bize dost görünen dış güçlerdir.

“Bu gece Siyaset meydanını izlediniz mi?”başlıklı blog yazıma gerek blog içersinden gerekse blog dışından bir çok yorum geldi. Bir yorum dışında bana ulaşan bütün yorumları yayınladım. Sadece blog dışından gelen yarısı Kürtçe yazılmış bir yorumu yayına vermeyerek sildim.

Bugün ülkemizde azınlık statüsünde yaşayan Rumlar, kendileri için özel bir statü isteseler onlara Yunanistan’a, Ermenilere Ermenistan’a, Yahudilere de İsrail’e gitmelerini öneririz. Ama etnik kökenli vatandaşlarımızın gidecek yerleri yoktur. Onlar bu topraklarda yaşayacaklardır ve onlar Türk vatandaşıdırlar. Ama sadece kendi statülerinde yaşayacakları toprak isterlerse işte bu bölücülüktür. Ayrılırız diyenlere de nereye gideceksiniz? Sorusunu sormak gerekir. T.C. sınırları içinde yaşayacak kişilerin ayrılırız demeye de hakları yoktur. İlgili yazımda fikirlerimi asimilasyonla eş tutan yorumlar yer almaktadır. Eğer bu asimilasyonsa bu aşağıda ilgili maddelerini yazdığım Lozan antlaşmasının sonucudur.

Azınlıklar: Tüm azınlıklar Türk uyruklu kabul edildi ve hiçbir şekilde ayrıcalık tanınmayacağı belirtildi. Batı Trakya'daki Türklerle, İstanbul'daki Rumlar dışında, Anadolu ve Doğu Trakya'daki Rumlar ile Yunanistan'daki Türkler'in mübadele edilmeleri kararlaştırıldı.

Bu Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra da azınlık statüsü gayrimüslim toplululuklar içinde sadece Rumlar, Yahudiler ve Ermeniler için devam etmektedir. Fakat Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan fakat Türk olmayan tüm Müslüman halklar Türk sayılmış ve azınlık sayılmamaktadır. Gayrimüslim olan Süryaniler azınlık statüsünde bulunmamaktadır ve diğer Müslüman halklar gibi Türk sayılmıştır.

Kaynak: Vikipedi

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..