Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

04 Nisan '19

 
Kategori
Egzersiz
 

Bunları Yapmak Hiç Zor Değil

Az da olsa egzersiz yapmak, hiç egzersiz yapmamaktan iyidir.

Bu felsefeyi benimseyip, camları silerken ya da elektrikli süpürge kullanırken bile bu aktivitelerden faydalanmak mümkün.

Sağlığına önem veren her insan egzersiz yapmanın gerekliliğini bilir...
Lâkin, bunu bildiği halde günlük yaşamın koşturmacası sebebiyle spora bir türlü vakit ayıramayanlar da oldukça fazladır...
Ancak sağlıklı yaşam uzmanları ve spor eğitmenleri, arzu ettikten sonra her yerde egzersiz yapılabileceği görüşündeler.

Uzmanlar, günlük hayatta egzersize mutlaka zaman ayırılması gerektiğine dikkat çekerek, yapılacak en ufak bir egzersizin dahi önemli olduğunu dile getiriyorlar ve şu basit egzersizleri tavsiye ediyorlar:

Günlük olarak yaptığınız yürüyüşe ek olarak her gün 30 dakika düzenli yürüyüş yapın.
Bunu gün içerisinde farklı zamanlarda da yapabilirsiniz...
Yani sabah, öğlen ve akşam olmak üzere, yürüyüş egzersizini 10'ar dakikalık bölümlere ayırabilirsiniz.

Bilhassa bebek arabası kullanarak yürürken, duruşunuza dikkat etmeniz gerekir...
Karın içe çekili ve omuzlar geride, aşağıda ve gevşek olacak biçimde dik durmaya özen gösterin.

Asansör yerine merdivenleri kullanmak, kısa mesafelerde arabaya binmek yerine yürümeyi tercih etmek gibi basit egzersizler de yapabilirsiniz.


Evde yapılan temizlik işleriyle de egzersizler birleştirilebilir...
Elektrikli süpürge ile evi süpürmek, kalori yaktıran ve aynı zamanda hem karın kaslarını, hem de üst bedeni çalıştıran bir aktivitedir...
Süpürge yaparken karnınızı içeri çekin ve dizlerinizi bükün, elektrikli süpürgeyi uzatabildiğiniz kadar ileri uzatın ve çekin, mümkün olduğunca fazla enerji harcamaya gayret edin...

Bu hareketi dengeli bir şekilde, omurganızı bükmeden yapın.

Toz almak ve cam silmek de harika bir üst beden egzersizidir...
Bunları yaparken vücudunuzu mümkün olduğunca uzatın ve esnetin ki, bu sayede hem daha çok kalori yakın, hem de üst bedeni çalıştırarak esnekliğinizi artırın.


Dans edin: Dans etmek yüksek miktarda kalori yaktıran ve kasları güçlendiren bir aktivitedir. En sevdiğiniz müziği koyun ve dans edin, şarkı söyleyin, hatta zıplayın.

Merdiven çıkın: Sadece merdiven inip çıkarak bile daha zinde olabilir, alt bedeninizi güçlendirebilir ve kalori yakabilirsiniz. Merdivenleri, vücudunuzu dik tutarak mümkünse ikişer ikişer çıkmaya çalışın ve tek seferde çıkabileceğiniz basamak sayısını yavaş yavaş artırın.

Masa başında ya da televizyon seyrederken: Uyluklarınızın arasına bir yastık koyun ve yastığı sıkıştırın (uyluğun iç kısımlarını kuvvetlendiren ideal bir harekettir). Televizyon izlerken yapabileceğiniz bir diğer egzersiz de dış uyluk kaldırmadır. Bunun için, diziniz bükülü ve üst bacağınız omurganızla aynı hizada olacak şekilde yan uzanın; ellerinizi başınızın altına koyun ya da daha rahat olacaksa, düz uzanın. Bacağınızı, kalçalarınızı geriye doğru bükmeden kaldırın. Bacağınızı havada 2-3 saniye tutun ve bunu 16 kez tekrarlayın.

Sandalye ile çömelme hareketi: Arkanıza bir sandalye koyun ve ayaklarınızı kalça-omuz genişliğinde açarak sandalyenin önünde durun. Dizlerinizi büküp yavaşça sandalyeye doğru çömelirken karın kaslarınızı sıkın ve karnınızı içeri çekin. Sandalyeye doğru çömelirken dizlerinizin, başparmaklarınızın hizasını geçmemesine dikkat edin. Ancak çömeldikten sonra sandalyeye oturmayın, hemen başlangıç pozisyonuna geri dönün.

Bel esnetme hareketi: Bu esnetme hareketi, otururken, ayaktayken ya da diz çökmüş bir vaziyette yapılabilir ve beli uzatarak esneten etkili bir egzersizdir. Bir elinizi kalçanıza veya bacağınıza ya da yere koyun ve diğer kolunuzu kulaklarınızın yanından havaya kaldırın. Yavaş ve kontrollü bir şekilde vücudunuzu yana doğru eğin. Bu vaziyette belinizde bir esneme hissedeceksiniz. 10-15 saniye bekleyin ve hareketi diğer tarafınızla tekrarlayın.

Yürüyüş: Şayet işe arabanızla gidiyorsanız, aracınızı biraz uzağa bırakın; toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız da araçtan bir durak önce inin ve kalan mesafeyi yürüyün.

Su şişesiyle pazu bükme: Masa başındayken karın içe çekili ve sırtınız düz bir vaziyette oturun. Dirseklerinizi ve kollarınızı yanlara serbest bir şekilde bırakın. Pazularınızı bükerken dirseklerinizi vücudunuza yakın tutun, dirseklerinizi bükün ve dumble'ları (ağırlıkları) göğsünüze doğru kaldırın, daha sonra tekrar başlangıç pozisyonuna geri dönün. Hareketi 12-16 tekrarlı bir set olarak yapın, daha sonra 16 tekrarlı 2-3 sete çıkarın.

Topuk yükseltme: Ayaklarınız omuz genişliğinde olacak şekilde ayakta durun, yavaş yavaş topuklarınızı kaldırın. Bu hareketi 20-30 kez yapmaya gayret edin.

Göğüs üzerinde top sıkıştırma: Doğru bir pozisyonda oturun ve avuç içlerinizin arasına bir top alın. Omuzlar geride ve aşağıda, karın içe çekili şekilde dik oturun. Omuzlarınızı kaldırmamaya özen göstererek topa iki elinizle yavaş yavaş bastırın.

Ağır alışveriş çantalarını kaldırmak: Çanta, file, poşet gibi şeyleri kaldırırken karnınızı içeri çekin, omuzlarınızın aşağıda ve geride, sırtınızın da düz olmasına dikkat edin. Yerden herhangi bir şey almaya uzanırken, dizlerinizi kırın ve yavaşça eğilin.

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..