Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Bunun Adı: Futbol!

Bunun Adı: Futbol!
 

Çeyrek final maçı öncesinde kupada geride bıraktığı dört maçta gösterdiği performansla Brezilya, kupadaki tartışmasız favorimdi. Oyun anlayışında öncelikli ve hatasız savunma anlayışı, müthiş işlevsel ve yaratıcı bir orta saha ve süper bir bitirici forvet Brezilya’yı diğerlerinden fazlasıyla ayırıyordu.

Aynı görüntü Hollanda karşılaşmasının ilk yarısı sona erdiğinde de zihinlerdeydi ancak ikinci devrede sahadaki takımın bu bahsettiğimiz Brezilya olduğuna inanmak son derece güç oldu.

Brezilya’ya favori gösterildiği maçta yarı final kapılarını kapatan adam kendi kalesine attığı gol ve çok gereksiz bir şekilde gördüğü kırmızı kartla Felipe Melo gibi görünüyor ki doğrudur; ancak Dunga’nın öğrencilerinin ikinci yarının tamamındaki düşük performansının ve bir anda ortadan kaybolmalarının da göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Hollanda’da ise ne denli büyük bir iş yapıldığının anlaşılması biraz daha zaman alacaktır. Teknik direktör Marwijk’in tam da her şey bitti dediği anda takımının önce beraberliği yakalaması sonra da öne geçmesi bir teknik adam için en tarifsiz mutluluk olsa gerek.

Brezilya ile Hollanda arasında önemli bir güç farkı olduğuna kimsenin itirazı yoktur diye düşünüyorum. Bunun en basit örneği şudur: Tuttuğunuz takımda Brezilya’dan hangi oyuncuya hayır diyebilirsiniz? Belki bugünkü performansıyla Melo.

Hal böyle olunca maçın özeti, rakibine kıyasla daha mütevazı bir kadroya sahip bir takımın standart performansından ödün vermeden, biraz da şansının yardımıyla, sahadan galip ayrılması oldu. E tabi bir de maç telafisi olmayan türden olunca, kırk beş dakika önce kupanın bir numaralı favorisi de olsa, yenilen takım ülkesine dönmek durumunda kaldı; bunun adı futbol.

Ne gariptir ki çeyrek final eşleşmesinin favorisi olmayan portakallar, yarı finalin favorisi durumunda ve finale oldukça yakın. Dedim ya; bunun adı futbol.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..