Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Burada esprileri ben yaparım

Burada esprileri ben yaparım
 

Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz'ı eleştirirken bile, yüzündeki ifade de "Ben bu adamla başa çıkamam " diyordu adeta. Cem Yılmaz' a kızmak, onu eleştirmek ve onunla uğraşmak maça 3-0 malup başlamak gibi bir şey olsa gerek. Şahan Gökbakar 10 tane espri yapsın, Cem Yılmaz hiç bir şey yapmasın, ben Cem Yılmaz'a gülerim herhalde. Adamın ifadesi ve verdiği enerji komik. Bir komedyen için büyük avantaj olsa gerek enerjisini yüz ifadesine yansıtmak. Hiç bir espri yapmasına gerek yok derken, bir iki cümlesinin ardından espriyi mimikleri ile tamamlayacak bir deha olduğunu anlatmak istedim.

Cem Yılmazı'ın ses tonundaki farklı renk ve hazır cevaplarındaki müthiş zekası onun bugünlere gelmesinde büyük etkendi. Cem Yılmaz karşısında haklılığını sert bir ifade ile anlatmaya çalışan Şahan Gökbakar, böyle yapmayıp komedyenlik ve hazır cevaplılık silahını kullanmaya çalışsaydı, hem ortaya keyif alınacak tatlı bir çekişme çıkacak, hem de Şahan Gökbakar'ın bariz yenilgisi gölgelenmiş olacaktı. Bu iki değerli sanatçı arasındaki tartışmada, Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz'ın espri tuzağına düşmeyip, kendini onun dümen suyuna bırakıp, atağa kalkmak için zamanını bekleseydi, en azından sanatseverlerin Cem Yılmaz'la kendisini kıyaslamalarını da engellemiş olacaktı.

Şahan Gökbakar'ın sanat dünyasında kendisine ayırdığı yer, seyircinin kendisini görmek istediği yerden çok aşağılarda maalesef. Tam tuttu tutuyor derken, bir türlü çizgisini tutturamayan Şahan Gökbakar, planlı yapıldığı hissedilen senaryolarla aşama kaydedemediğini hissetmesine rağmen riske girmeyi göze alamadığı için yerinde saymaya devam etmektedir. Medya'nın kendisine defalarca verdiği şansı kullanamadığı gibi, meslekdaşlarının programlarına konuk olduğu dönemlerde de bir çıkış sağlayacak rahatlığı gösterememiştir. Oysa Cem Yılmaz, Beyazıt Öztürk, Yılmaz Erdoğan gibi sanatçılar, kendilerine her uzatılan mikrofonda adeta esprileriyle ve hazır cevaplıklarıyla ilgi çekmeyi başarmışlardır.

Eğer Cem Yılmaz'ın kendisine söylediklerini kullanıp, polemik yaratarak basamak atlama niyetinde ise, bunun biraz daha zamanı var derim ben. Savaşa çıkacak insan elindeki malzemesini iyi ölçüp biçmeli ve kariyerine zarar verecek riskli ataklara kalkmamalı. Şahan Gökbakar yarının iyi bir komedyeni olacaksa, Cem Yılmaz hayranlarının da sevgisini kazanarak, Cem Yılmaz' la bir an evvel el sıkışmalıdır. Davasında haklı bile olsa.

Hülya Kanatlı - HÜLYALAR

 
Toplam blog
: 34
: 1384
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sosyal antropoloji bölümü mezunuyum. Güzel sanatların her dalı ilgimi çekmiştir..