Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '06

 
Kategori
Müzik
 

Burak Kut: O bir star

Adı: Burak. Soyadı: Kut. Mesleği: Müzisyen ve hakkıyla star!
Ben Burak Kut'un ne yaptığı müziği yeterince bilir(d)im, ne de sesinin bu denli iyi olduğunu. Cemal Reşit Rey'deki koltuklarımıza çakıldık resmen. Bu çocuk inanılmaz bir ses...

Geçenlerde Cemal Reşit Rey'deki "Müzikallerden" gecesine gitmeye heveslendik. Pazar akşamıydı hatta. Malum, evden çıkmanın en zor olduğu akşamlardan. Bir gayret kendimizi sokağa attık. Rahat trafikte Harbiye'ye çok rahat biçimde ulaştık.

Faris Akarsu yönetimindeki Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, neredeyse tam zamanında konsere başladı. Sahnede 100'den fazla müzisyen vardı. Kocaman bir orkestra ve koroyla konser dinlemek, kızımızın solo nağralarıyla idare ettiğimizden, çoktandır unuttuğumuz bir tattı.

Şef, ilk solisti sahneye getirdi: Burak Kut. Gözlük takmış, ama görmeyeli hiç değişmemiş. Sanki daha güleryüzlü, daha babacan bir ruh haline bürünmüş biraz...

"Love changes everything"le başladı. Miss Saigon'dan şahane bir şarkı söyledi sonra: Why God Why? Sırasıyla hep bildik şarkıları, dört solist dönüşümlü seslendirdiler. O görkemli sahnede, devleşen sadece Burak Kut'du.

Adamı farklı kılan neydi? Şu çokca söylenen "it factor" mı, yoksa yılların profesyonelliği mi? Bütün müzisyenlere teker teker gülümsemesi, arkadaşının düşen mikrofonunu fark edip kaldırması mı? Yoksa şarkılara inanılmaz hakimiyeti mi?

Burak Kut, o gece bir tenor, bir orkestra solisti, grubun bir elemanı; ama bir stardı. Takımın en çok parlayan oyuncusuydu. "Ladies and Gentelmen Müzik Topluluğu" üyeleri, hele ismi Onur olan bir müzisyen daha parladı o gece; ama Burak Kut'un sesi de duruşu da başkaydı.

Burak, magazinden uzak, gerçek bir stardı...

 
Toplam blog
: 18
: 5166
Kayıt tarihi
: 11.05.06
 
 

Benim işim, hikayenizi anlatmak...Mesleğimi soranlara ne diyorum? Gazeteci? Muhabir? Yazar? Televi..