Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Burak Yılmaz'a yapılan büyük haksızlık

Burak Yılmaz'a yapılan büyük haksızlık
 

Milli takımımızın Hollanda' ya mağlup olduğu maçta, Burak'ın ıslıklar arasında oyundan çıkması Galatasaraylı olarak beni çok üzdü.

Çoğu kişi, onun kötü bir maç çıkardığını ve ıslıklanmasının normal olduğunu düşünse de, bu noktaya gelinmesinde Medya ve taraftarlar dahil hepimizin suçu bulunmaktadır. Bir kaç maç gol atamayınca acımasızca yerden yere vuruldu.

Geçen sene ortaya koyduğu müthiş performanstan sonra, Burak'tan her maçta gol atmasını bekler olduk. Peki bu sene gerçekten bu kadar kötü mü Burak? Gelin, transfer piyasası bilgilerindeki verilere göz atalım.

Bilindiği üzere Burak Yılmaz'ı n şu anki piyasa değeri 18 milyon Avro. Dünya' nın en pahalı 27. santraforu durumunda. Çıktığı 7 resmi maçta 2 gol atmış ve 3 asist yapmış. Henüz sezonun başında çok formda başlamamış olan bir forvet için gayet normal bir sonuç. Yerden yere vurulacak bir durum yok ortada yani. Aynı kalitede olan diğer forvetlerin durumuna bakacak olursak:

O.Giroud (Arsenal-16M.€) 7 Maçta 4 gol, 2 asist (Burak'tan sadece iki gol fazla atmış ve 1 asist daha az yapmış olan Giroud, şuan İngiliz taraftarları tarafından yere göğe sığdırılamıyor ki, o takımda oynayan pas ustası Mesut'u unutmayalım)

D.Sturridge (Livepool-18M.€) 7 maçta 6 gol, 2 asist

G.Rossi (Fiorentina-18M. €) 7 maçta 5 gol, 1 asist

A.Negredo (Man.City-25M. €) 7 maçta 3 gol, 2 asist

R.Van Persie (Man.UTD-45M.€) 6 maçta 3gol.

Tüm bu verilerden sonra Burak Yılmaz'a çok kötü diyebilir miyiz?

7 maçta 3 asist yapabilen bir forvete kötü diyen kesinlikle bir futbol cahilidir.

Bir forvete gol attıran kendi yeteneği kadar, orta saha oyuncularının ve tabiki gerektiğinde

Sağ ve Sol Bek oyuncularının orta yapma beceresine bağlıdır. Son Milli maçımızda ceza sahasına yapılan 45 ortanın kaçı isabetliydi? Ülkemizdeki sözde! futbol yorumcularına inanamıyorum. Hiç kimse bunu sorgulamıyor. Bu düzen içerisinde futbol oynamak gerçekten çok zor. Her pozisyon öncesi Burak'ın kafasında şu düşünce beliriyor : "Ya bunu atamazsam.."

7 maçta 2 gol, 3 asist.. daha ne olsun derler adama.. ama tabiki Türkiye'de değil.

Gelişmesi gereken sadece futbolumuz mu? Yoksa Ülke olarak futbola bakış açımız mı? Bunu sorgulamamız gerekiyor.

 

Saygılarımla,

 

 
Toplam blog
: 23
: 2211
Kayıt tarihi
: 07.02.10
 
 

Değerli Milliyet Blog Üyeleri, Havacılıkta hergün yeni birşeyler öğrenildiğini iyi bilen biri..