Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Buraları kişiliklerin alınıp satıldığı yerlerdir ustam

Buraları kişiliklerin alınıp satıldığı yerlerdir ustam
 

Böylece iş hayatımın en renkli son beş yılı da başalmıştı. Degişik mekanlarda ferahlık vardır denir ya hep, işte bu sözün özü. Böylece sana güveniyoruz ile başladık işimize. Sosyal tesisler yöneticiligi. Aynı sektörleri incelemek aklıma geleni buradan başladım. Ve meslege yıllarını vermiş kilometre taşlarını bulmak kolaylaştırdı işimizi. Hayatta herşeyin bedeli vardır parayla herşeyi satın alabilirsiniz bir şey dışında tecrübe...

Yapma ve yanılma yöntemiyle ulaşılan son nokta. Bu yanın ilk gözlemi sosyal tesisler en güzel nefes alınılacak mekanlar. Bu tesislerden faydalanlar için geçerlidir dedi ustam ve ekledi "27 yılımızı verdik sana sözüm oki çalışanlar içinse tam bir cehennemdir. Pek yavan ve cılız bir kelime diyeceksiniz evet ilk duydugumda bana da aynı çagrışımı yaptı, geçen beş yıla mal oldu gerçeklerle yüzleşmek için."

Günün yorgunluğunun atıldığı sevinçlerin ve hüzünlerin paylaşıldıgı sosyal hızlandırma mekanları. Hergün yeniden kurulup açılan bir dünya. Gelenler için bedelin ödenmesiyle biten bir gün çalışanlar için aslında yeni başlangıçlardır. Yeni bir güne hazırlıklar için asıl an yeni başlamıştır. Tiyatro sahnesidir mekan insan anlama ve yönetme sanatı başlamıştır. İşte bu ayrışımda söz yine ustamda.

Evlat bu gördügün yerler yemek yenilen içilen ve sohbet edilen mekanlar diye anılsa da asl olan insanlık haysiyetinin verilip alındıgı kişiliklerin satıldığı yerlerdir bunu böyle bilesin. Beşinci yılın sonunda anlamak nasip oldu ve doğruymuş. Her masayı işgal eden kişiler eşit şartlarda başlarlar geceye. Vakit ilerledikçe gerçekler gün yüzüne çıkar yavaş yavaş. İşte bundan sonra başlar bizim görevimiz. Efendiler, gün görmüş kültürlü kişiler, sonradan görmeler ve digerleriyle münasebetimiz başlar. Her görevlinin bilgi dagarcıgında yerlerini alırlar bir bir.

Gece sonlanırken kapıdan girenlerin çıkmasını seyredersiniz. En can alıcı nokta asıl burasıdır. Girdiginiz gibi çıkanlar her zaman efendilerdir. Ayrıntılar ise cevabını sizler verin.

Sizce de dogru söylemiş mi ustam? İş ve her türlü yeni başlangıçları buralarda yapınız yanılmazsınız. Zorda kalırsanız size hizmet edenden yardım alınız bu da size ufak ip ucu olsun.

Her gün kurulup açılan bu dünyanın emekçilerine selve ustama selam olsun. Gülen yüzleriyle her zaman bilgisini emeğini sizler için harcayan sektör çalışanlarına ahte vefayı çok görmeyelim. Bilesiniz ki size en güzel şekilde geri dönecektir. Onlar hayatımızın her alanın da varlar. İşte bu gün alkış onların olsun. İYİ Kİ VARSINIZ.

İHSAN ZEYBEK

 
Toplam blog
: 22
: 522
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Sevgiler ve bilgiler paylaştıkça çoğalır. Buraları da tecrübe paylaşım alanları degil mi ki? Anadolu..