Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

Burası Türkiye

Burası Türkiye
 

“Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den ihracına ilişkin 25 Mart 2005 tarihli Yüksek Disiplin Kurulu kararının iptali talebiyle açılan dava reddedildi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisine olan çarşaflı ve türbanlı katılımları değerlendirdi, eleştirilere yanıt verdi” Bu haberler 19 kasım tarihli vatan gazetesinden.


Soru: Sarıgül F tipi olduğu iddiaları da dahil olmak üzere, Baykal’a karşı çıktığı için partiden atıldı. Çarşaflı kadınlar mesela, Sarıgül’den daha mı ilerici?

“Konya'daki `Okyanus' operasyonunda 1 milyon YTL paraya da el konuldu

Konya’da ’ihale çetesi’ kurdukları iddiasıyla ’Okyanus’ operasyonuyla gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın yatak odasında servet bulundu.”


Soru: Bankalar dururken yatak odasında 1.000.000 YTL saklayan rektöre ne maaş veriliyor? Üniversite öğretim üyelerinin maaşı nedir, geçim sıkıntıları yok mu? Bu memlekette düzgün adamlar nerede gezerler?

“Hükümet krize seyirci kalınca, reel sektörün yanında olduğunu gösteren herhangi bir tedbir paketi açıklamayınca, satışları ve kârları düşen şirketler işçi çıkarma sürecine hız verdi. Krizin derinleştiği Eylül ayından bu yana geçen 2.5 aylık sürede, ağırlıklı olarak oto yan sanayii, tekstil, imalat, perakende, inşaat ve finans sektörlerinde işçi çıkarmalar yoğunlaştı

2.5 ayda 110 bin kişi işini kaybetti”


“22 bin 904 puana kadar gerileyen İMKB 23 bin 495 puanla Nisan 2005'ten beri en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Dolar yabancı talepleriyle 1.6755 YTL'ye kadar yükseldi.. http://www.sabah.com.tr/haber, 34899A6BFBE64215BA1233B62E3062ED.html

Her soruya yanıt: Hamdolsun

“Can Dündar'ın ‘Mustafa' belgesiyle ilgili tartışmalar daha dinmemişken, İngiltere'de yayınlanan bir makale Atatürk ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi. İngiltere'nin en önemli gazetelerinden The Guardian'da yer alan bir makalede, Atatürk ile ilgili ilginç iddialara yer verildi.

Kadın düşkünü, ateist ve örtü düşmanı olduğu öne sürülen Atatürk'ün, Pervez Müşerref'in annesiyle birlikte Ankara Palas Otel'deki dans tutkunlarının başında geldiği belirtildi. “

Bu haber vakit gazetesinden (http://www.habervaktim.com/haber/42766/bu_sozler_mustafa_tartismasini_geride_birakacak.html)

Soru: Bir dev adama gücünüz yetmez ise ve bir cüce iseniz içinizden geçeni başkasına nasıl aktarırsınız? Cevap : Üstteki habere bakınız.

Soru: 14 yaşındaki bir kızı taciz edip sonra sırıtan bir 76 yaşındaki adamı nasıl korursunuz? Cevap: Vakit gazetesi okuyarak.

“Herkes, “ANAP olmazsa ne olacak” diye merak ederdi.
ANAP bitti, AKP çıktı.
Aynı “muhafazakâr” vurgulu “ilericiliği” sahiplendi.
Avrupa Birliği üyeliğine aday haline getirdi Türkiye’yi.
Uyum yasalarıyla büyük değişimler gerçekleştirdi.
Şimdi AKP de durdu.
Sadece durmadı, bir de geriye doğru kaymaya başladı.
MHP’nin bile cesaret edemeyeceği bir ırkçılığın sözcüsü gibi davranmaya koyuldu.
Savunma Bakanı “Ermeni tehcirini” açıkça savundu.
Başbakan, “ya sev, ya terk et” nutukları atar oldu.
Pompalı tüfekle ateş eden vatandaşın “sabrının tükenebileceğini” söyledi.
Avrupa Birliği’ni tümden unuttu.
Sivil anayasayı rafa kaldırdı. http://www.taraf.com.tr/makale/2713.htm


Ahmet Altan böyle yazıyor taraf gazetesinde

Soru: Akıl ve zeka nasıl birlikte uyum içinde yaşamaz? Cevap : Akılı ve zekayı kendinden menkul sayanlarda yaşamaz, babasının gölgesinden çıkamayanlarda yaşamaz.

Ülke insanları depresif hale geliyor. Bu ülkede insanların değerleri falan vardı diyorlar, haberleri okuyunca ben eminim depresyon başlıyor. İnançlı, inançsız bir çok insan hayatın içindeki yüzsüz etkilileri gördükçe ne yapacağını ne yöne gideceğini şaşırıyor. Toplumun fikri ve kültürel alt yapısı bu kargaşaya hazırsa sorun yoktur, böylesine toz duman olmuş ortamların sonunda her şey rayına oturur, alt yapı uygun değilse bu kez her şey raydan çıkar. Şu anda bir kısım vagonlar raydan çıkmış vaziyette. Hangi vagonlar derseniz, siz de anlayıp , görüp fark edebilirsiniz. Benim tarifime gerek yok.


 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..