Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '11

 
Kategori
Astroloji
 

Burçlar, günahları ve cezaları

Burçlar, günahları ve cezaları
 

Dört Element, Burçlar, Günahları ve Alacakları Cezaları

Yazmış olduğumuz "İslam'da Astroloji Doğum Haritası Rehberi-Hayatın Anlamı Esmaül Hüsna Yaşam Şifreleri" adlı kitabımızda bir çok konuyu aydınlatsak da herşeyi 350-400 Sayfalık bu kitaba sığdıramazdık elbette. Milliyet Blog köşesi bu konuda sesimizi duyurmak ve okuyucularımızla iletişim için çok ayrıcalıklı bir yer oldu.

Doğum Haritası Analizi yapmak üzerine bölümünde olduğu kitabımız içerisinde eklemeyi istediğim hususlardan biride aslında aşağıda açmayı istediğim hususlardır.

Elbette insanı sadece Güneş burcuna göre ya da sadece Yükselenine göre açıklayamayız, bunlar çok önemli olsada herşey değildir. Bununla beraber bize bazı konularda yardımcı olurlar. Genel olarak o insanın ne tür özellikte olduğunu anlamamıza yardımcı olur. Mesela Balık Burcu, Yükseleni Yengeç, Ayburcu terazi, merkürü kova, marsı yay diye giden bir haritada diyelim ki 4 gezegen su, 3 hava, 4 ateş ve bir toprak olan kişide neyin fazla kaçtığını görebiliriz. Bu insana çamurun içinde suyu fazla kaçtığı için duygu insanı deriz, pişmiş derken ateş fazla olduğundan öfkeli ve havası da biraz olduğundan hafif de kibirli deriz., fakat bu kişilik toprağı az olduğu için asla mal mülk düşkünü olamaz.

Bu yüzden her harita sahibinin kendine özgü meğili ve zaafları vardır. Şeytan herkezin haritasını çok iyi bilir, kime nasıl yanaşacağını da. Zaten Kuranda "Ben onların sağlarından sollarından önlerinden ve arkalarından yanaşacağım" derken bu dört elementin zaaflarını kastediyordu. Kitabımızda yazmıştık hatırlayalım mesela sağdan hava tarafından yanaşınca kibri, önden toprak tarafından yanaşınca gelecek kaygısı ve Allah'a güvendirmeyen cimriliği, solda öfke ve şehvet ateşinin kontrolündeki ateşle zina ve zulmü, arkada insanın nostaljisinin tuzağıyla geçmişin kin ve yaşanmışlıklarını unutturmayan üzüntüleri depresyonları melankoliyi ayrımcı sevgilerin ve kinlerin tuzaklarına düşürüyor demiştik.

Bu itibarla

Koç Burcu: Acele ile aldığı kararlarla kayıplara yıkımlara neden olabilir. Öfkesi zulmete dönüşebilir. "Ben" duygusunu aşması gerekir. Şehvetin tuzağına kapılmamalıdır.

Boğa Burcu: Sevdiklerine iyi, nefret ettiklerine kötü davranma meğilinden ve sevgi aşk odaklı düşünüp adaleti arkaya atmayı bırakmalıdır artık. 

İkizler Burcu: Akla ve felsefeye önem versede aptal insanlarında dinlenilmeye hakları olduğunu bilmeliler. Kibre ve alay etme tuzağına düşebilirler sıkça.

Yengeç Burcu: Geçmişi geçmişte bırakmak lazım. Yaşanan haksızlıklar ve acıları geriye döndürüp düzeltemeyiz. Aslında yaşanan sıkıntılar Yengecin en iyi okulu olmuştur fakat Şeytan geçmişteki haksızlıklarla Yengeci Allaha İsyana yaklaştırır. Bu burç ay'ın değişimlerinden en çok etkilenen burçtur.

Aslan Burcu: Her pöhpöhleyen dost değildir marur Aslan burcu. Cömert olman güzel ama Allah saçıp savuranı da sevmez bilesin. Ne cimri ol ne de saçıp savur.

Başak Burcu: Detayları çok iyi gören temizlik hastası Başak burcu bayanlara Şeytan en çok titiz olduklarından dolayı Misafirpervermezlik yaptırarak evlerini put edindirebilir aman dikkat.

Terazi Burcu: Boğayla aynı yöneticiye sahip olsada daha dengededir, havalanmaması veya kibre kapılmaması lazım herşey elbisenin arabanın temiz ve tertibi değil. Sen Terazi burcu güzel konuşabilirsin ama salakça konuşana da kızma dinlemesen bile aşağılama...

Akrep Burcu: Ahhh ah, Burçların içinde tüm duyguları en yoğun yaşayan dostum, tüm kin, sevgi, nefret öfke garez gibi duygularını ADALET ve merhamet süzgecinden geçirmeni tavsiye ederim. Şeytan en çok seni Kin den vurabilir. İnsanlar çiğ süt emmiş hata yapabilirler, bunu kabul etmelisin. Mükemmel insan da yok henüz. Armudun sapı üzümün çöpü dersen daha çoook yalnız kalırsın. Çok hata yaparsın. Yöneticin Mars ve çatışmacı olman senin tehlikeli olmana yol açıyor. Şeytan seni en çok affettirmemek, bağışlamamaktan vuracaktır. Şu sözü hatırlatırım " Kin ve bağışlamamak olgusu k.çta b.k gibidir 100 gramı bile çoktur ve sıkıntı yaratır", "Af et ki Allah ta senin hatalarını af etsin, bu Esmaül Hüsna nın El Afüf adını yaşamaktır"

Yay Burcu: Bir öylesin bir böyle, değişkenlik, dengede kalamamak, söylemleri sık değiştirmek. Doğru bildiğinden şaşmamak lazım.

Oğlak Burcu: hayat sadece iş değil, tamam çalışmak önemli, para kazanmak önemli fakat "Para Allah değil dostum", Şeytan sana Zekatı ve İnfakı asla verdirmeyecektir. Senin en büyük sevabın Zekat vermektir şayet başarabilirsen tabi ki...

Kova Burcu: Herkez senin gibi akıllı olamaz, adaletli olayım derken merhameti es geçmemek lazım. Ölünce Allah'ın Adaletiyle hükmü ağır gelebilir bunu istemiyorsan olabildiğince Merhametli ol azizim. Şeytan'ın en sevdiği günah "Kibir" en çok İkizler ve teraziden sonra sana yapışacaktır aman dikkat.

Diye sıraladığım uyarıları dikkate almanızı öneririm. 

Şeytan Doğum Haritası analizini de çok iyi okuyup düşmanına (bizlere ) buna göre yaklaşmakta, zaaflarına göre günah işletmekte...

Hava nın En büyük günahı Kibirdir, cezası yalnız kalmaktır.

Toprağın En büyük Günahı Cimriliktir, cezası asla sevilmemek ve yalnız kalmaktır.

Ateşin En büyük Günahı Zulm ve Zinadır, cezası sevilmemek ve cinsel yolla bulaşan hastalıkla ölmektir.

Suyun en büyük günahı ayrımcılıktır, aşırı duygusal dengesizliktir, cezası sevilmemek ve yalnızlaşmaktır..

Her günah insanı yalnızlaştırır ve günahla kirlenmiş ve bunda ısrarcı olan insan, yalnızlaştıkça daha çok sapar.

Yukardaki günahları işlediğiniz ve bu günahlarda ısrarcıysanız ve  hala da yalnız değilseniz iki durum var;

a) Ya dostlarınız sizin ne haltlar karıştırdığınızı bilmiyor. Biliyorlar ama hala sizinle bağlarını koparmamışlarsa onlarda aynısını yapıyor demektir. Asla onlar gerçek dostta olmazlar, onları gerçek dostta sanmayın zira zaaflarına bolca yenilenlerden dost olmaz dostçuk olur.

b) Mükemmel rol yapan bir sahne sanatçısısınız demektir.

Saygılarımla

Ayhan Özcimbit

 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..