Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '18

 
Kategori
Astroloji
 

Burçlara Göre Çocuklar

Aynı ebeveynler tarafından yetiştirilen iki kardeşin bazen gündüz ve gece kadar farklı olmaları şaşırtıcı olabilir. Birisi cesur, sosyal ve atakken diğeri tam tersi içine kapanık ve hayal dünyasında yaşayan bir çocuk olabilir. Birisi okulda çok başarılı ve çalışkanken diğerine ders çalıştırmak için bin bir zorluk yaşayabilirsiniz.  

Burçlar yetişkinler kadar çocukların karakterleri üzerinde de etkilidir. Doğum haritalarının her biri eşsizdir ve gezegen yerleşimleri, aldıkları açılar onların kim olacağına ve hayatları boyunca ne tür olaylarla ve kişilerle karşılaşacaklarına dair bilgiler içerir. Yükselen ve Ay burçları da etkili olmakla birlikte, her burcun çocuğu farklı özellikler gösterir.

Koç Burcu Çocuğu (21 Mart 20 Nisan)
Koç bebeği ve çocuğu, istediğini yapma konusunda son derece ısrarcı ve inatçıdır. Bir şeyi elde etmek için sonuna kadar mücadele edebilir. Rekabetten asla yılmaz. Fakat elde ettikten sonra ona olan ilgisini tamamen yitirebilir. Gezegenleri Mars onlara mücadele gücü hediye etmiştir.

Yürümeyi ve konuşmayı çabuk öğrenecektir. Sizinle her konuda tartışabilir. Düşündüğünü pat diye söyler. Her şey için bir acelesi vardır. Gururludur. Cesur ve ataktır. Gözü kara yapıları yüzünden kazalara meyillidirler. Gözünüz sürekli onda olmalıdır.

Özgürlüğüne düşkündür. Kısıtlanmaya asla gelemez. Ders çalışırken çok çabuk sıkılabilir. Oyun şeklinde eğlenceli hale getirilirse ödevlerini daha kolay yapabilir.

Koç burcu çocuklarından her dalda sporcular, matematikçiler, kaşifler, pilot, polis ya da askerler çıkabilir. Enerjileri ve rekabet güçleri onları başarıya götürür.

Koç burcu çocuğunu büyütürken, büyük bir sabra ihtiyacınız olacaktır. Özel alanına müdahale etmemeli ve onun isyankar yapısını, özgürlüğünü kısıtlamadan kontrol altına almalısınız.

Boğa Burcu Çocuğu (21 Nisan 21 Mayıs)
Boğa bebeği ve çocuğu, çok dayanıklı ve güçlü bir yapıya sahiptir. Bünyesi genellikle güçlüdür ve yeme içmeyi sever. Bazen inatçı olabilirler. Fakat genel olarak ruhsal açıdan da dengeli ve huzurlu çocuklardır. İstediği şartlar yerine getiriliyorsa tembelliğe meyillidir. Kendisini zora sokacak şeyleri, kendisi istemediği sürece yapmaz.

Gezegenleri Venüs onlara sanatsal yetenekler hediye etmiştir. Estetik anlayışları gelişmiştir. Erken yaşlarda yetenekleri keşfedilirse başarılı sanatçı adayları olabilirler. Oyun oynarken sakin ve huzurludurlar. Fakat üzerlerine gidilirse son derece kavgacı olabilirler. Her şeye hemen atlamazlar. Önce tanımak ve anlamak isterler.

Okulda başarılıdırlar. Hafızaları kuvvetli olduğu için öğrendiklerini kolay unutmazlar. Boğa burcu çocuklarından, gıda ya da tarım sektörüyle alakalı, gayrimenkul alım satımı yapan kişiler, bankacılar, yatırımcılar ya da sanatçılar çıkabilir.

Boğa burcu çocuğunu büyütürken, onu sevgiyle sarmalı ve yeteneklerini geliştirmesi için yönlendirmelisiniz. Tembelliğe yönelmemeleri için istedikleri her şeyi hemen önlerine getirmemeli, yapabilecekleri işlerde yardım istemelisiniz.

İkizler Burcu Çocuğu (22 Mayıs 21 Haziran)
İkizer bebeği ve çocuğu çok hareketli, oyuncu ve eğlencelidir. Son derece meraklıdır. Her şeyi öğrenmek istediğinden bilgiler yüzeysel kalabilir. Konuşmayı ve bir şeyler anlatmayı çok sever. Yüksek sesle ve heyecanla konuşur.  

Başkalarının yaşamlarını da merak eder. Size arkadaşlarının aileleri hakkında birçok bilgi verebilir. Ezberleri ve espri kabiliyetleri güçlüdür. Zekidirler. Zaman zaman duygularını dinleseler de mantığı asla elden bırakmazlar.

İkizler burcu çocuklarından çok iyi gazeteciler, reklamcılar, radyo ve televizyoncular, avukatlar, yazarlar ya da öğretmenler çıkabilir.

Gezegenleri Merkür onlara çok güçlü bir iletişim becerisi hediye etmiştir. Hayal güçleri çok geniştir. Uydurdukları şeyleri gerçek gibi anlatabilirler. Taklit yetenekleri vardır.

İkizler burcu çocuğunu büyütürken, sonu gelmeyen sorular karşısında yılmamalısınız. Onun meraklı ve maceracı yapısını tatmin etmesi için çeşitli aktivitelere yönlendirebilirsiniz. Ona bol bol kitap okuyup masal anlatırsanız, aranıza kimse giremez. Ama sakın ona sus demeyin. Çünkü bu pek mümkün değildir.

Yengeç Burcu Çocuğu (22 Haziran 22 Temmuz)
Yengeç bebeği ve çocuğunun en rahat ettiği yer evidir. Başkalarının evinde huzursuz olabilir. Duyguları her zaman için en önce gelir. Ne hissettiklerini önemserler. “Arkadaşım oyuncağımı aldı” yerine “Arkadaşım beni çok üzdü” ya da “kızdırdı” gibi cümleler duyabilirsiniz. İleriki yaşlarda incinme korkusuyla, yengecin sert kabuğu gibi bir kamuflaj oluşturarak duygularını fazla belli etmemeye çalışacaklardır.  

Yengeç bebeği ve çocuğu mutlaka temas etmek ister. Sarılmaktan ve kucaklanmaktan hoşlanır. Sevildiğinden mutlaka emin olmalıdır. İleride kendisi de evine ve ailesine bağlı, çok iyi bir ebeveyn olacaktır. Gezegenleri Ay onlara çok gelişmiş, renkli bir duygusal dünya ve hayal gücü hediye etmiştir.

Yeme içmeyi ve değişik tatları denemeyi sever. Mutfakta yemek yaparken size katılmak ve yardım etmek isteyebilir. İleride de iyi yemek yapar.

Okulda sözel derslere daha çok ilgi duyar. Yengeç çocuklarından çok iyi aşçılar, psikolog ve terapistler, hemşire, hasta bakıcı ya da oyuncular çıkabilir.

Yengeç çocuğunu büyütürken, mutlaka hem sözle hem de davranışlarınızla sevginizi belli etmelisiniz. Size güven duymalı. Sevildiğini hissetmezse git gide içine kapanıp yalnızlaşabilir ya da aileden uzaklaşıp kendisine ilgi gösteren her hangi birine bağlanabilir. Onun kendine yetebilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen biri olması için yüreklendirmelisiniz.

Aslan Burcu Çocuğu (23 Temmuz 23 Ağustos)
Aslan bebeği ve çocuğu ilgi çekmek için hemen her şeyi yapar. Ortamdaki herkesin onunla ilgilenmesini ister. Çok sıcakkanlıdır. Cesaretli ve yüksek özgüveni sayesinde birçok işin altından kolaylıkla kalkar. Gururludur. Lüksü sever. Markalı ve dikkat çekici kıyafetler giymekten hoşlanır. Herkese kendini sevdirebilir. Arkadaş canlısı ve sosyaldir. Oyunlarda genellikle lider odur.

Okulda ilgisini çeken derslerde gayet başarılıdır. Fakat ilgisini çekmiyorsa göz ucuyla bile bakmak istemez. Düşüncesini değiştirmek zordur. Kendi fikirlerini ve kurallarını kabul ettirmek için uğraşır.

Taklit yeteneği vardır. Aile toplantılarında mutlaka okuyacağı bir şiir, şarkı ya da taklit edeceği biri vardır. Alkışlanmaktan ve övülmekten çok hoşlanır. Gezegenleri Güneş onlara büyük bir özgüven hediye etmiştir.

Aslan çocuklarından, çok iyi üst düzey şirket yöneticileri, eğlence sektörü, şov dünyası, televizyon veya sahne ile ilgili işler yapan kişiler, oyuncular, politikacılar ya da kuyumcular çıkabilir.

Aslan burcu çocuğunu büyütürken, ona bir birey olarak saygı göstermelisiniz. Yeteneklerini geliştirmesi yönünde çaba harcamalı ve asla birilerinin yanında eleştirmemelisiniz.

Başak Burcu Çocuğu (24 Ağustos 23 Eylül)
Başak burcu çocuğuna ellerini yıkamasını ya da dişlerini fırçalamasını söylemenize gerek yoktur. Titizliği küçük yaşlardan itibaren kendini gösterir. Analitik bir zekası vardır. Detayları asla kaçırmaz. El becerileri çok gelişmiştir.

Son derece düzenlidir. Odası genellikle toplu olacaktır. Başak çocuğunun kitapları yıpranmaz. Defterleri son derece düzenlidir. Renkli kalemler ve değişik kırtasiye malzemeleri kullanmayı sever. Yaptığı işin mantığını kavrarsa önünde kimse duramaz. Ama mantığına yatmazsa öğrenmekte zorluk çeker. Bu yüzden, ondan “neden” sorusunu çok duyarsınız. Dil becerileri gelişmiştir. Sözcükleri iyi kullanır. Yabancı dili kolay öğrenir.

Az ve öz arkadaşı vardır. Beğenmediği her şeyi eleştirebilir. Eleştirileri de genellikle doğrudur. Fakat bazen dozu kaçırıp arkadaşlarını kırabilir.

Gezegenleri Merkür onlara analitik bir zeka ve organize etme yeteneği hediye etmiştir.

Başak çocuklarından çok iyi doktorlar, yazarlar, eleştirmenler, muhasebeciler, çevirmen veya dil bilimciler, arkeologlar, el becerisiyle ilgili sanatçı ya da zanaatçılar çıkabilir.

Başak burcu çocuğunu büyütürken, her şeyi kontrol edemeyeceğimizi anlatmalı ve kimsenin mükemmel olamayacağı bilincinin yerleşmesini sağlamalısınız. Hayal gücünü geliştirecek aktiviteler planlamalısınız.

Terazi Burcu Çocuğu (24 Eylül 22 Ekim)
Terazi burcu çocukları, uyumlu ve genellikle sakindirler. Çok kararsızdırlar. Örneğin oyuncak seçerken dakikalarca düşünebilirler. Arkadaşlarının ne düşündüğüne çok önem verirler. Uyumlu ve güzel giyinmek isterler. Başkalarının kendilerini beğenmesini isterler.

Adalet duyguları çok gelişmiştir. Haksızlığa gelemezler, kendileri de haksızlık yapmazlar. Arkadaşları arasında arabuluculuk görevi hep onlara düşer. Genellikle bir çocukluk aşkları vardır. Gezegenleri Venüs onlara çok iyi ilişki kurma yeteneği vermiştir.

Çevrelerinde hep güzellikler görmek isterler. Barışçıl çocuklardır. Kavgacı ve aksi değildirler. Ama onlara yaklaşma biçiminiz önemlidir. Yoksa küsebilirler.

Terazi çocuklarından çok iyi avukatlar, evlilik danışmanları, halkla ilişkiler uzmanı veya reklamcılar, mankenler, dekoratörler ya da moda tasarımcıları çıkabilir.

Terazi çocuğunu büyütürken, adil davranmaya özen göstermeli ve kararsızlığını yenmesi için uğraş vermelisiniz.

Akrep Burcu Çocuğu (23 Ekim 21 Kasım)
Akrep burcu çocukları çok zekidirler. Çabuk kavrarlar. Fakat kinci ve kıskanç olabilirler. Onlara yapılanı asla unutmazlar ve zamanı gelince acısını çıkarırlar. Soğukkanlı ve tutkuludurlar. Sezgileri son derece kuvvetlidir. Herkesle arkadaş olmazlar. Ama arkadaş olunca da asla ihanet etmezler. Arkadaşları güvenlerini sarsarsa bir daha dönmemek üzere hayatlarından çıkarabilirler.

Gizemli konulara meraklı çocuklardır. Fantastik hikayelere ve filmlere bayılırlar. Akrep burcu çocuğunun kafasından neler geçtiğini asla anlayamazsınız. Çok gururludur. Zayıflık olarak görüleceğini düşündüğü için kimseden yardım istemez. Aslında duygusaldır fakat hiç belli etmez.

Gezegenleri Mars onlara hırs ve savaşçı bir ruh hediye etmiştir. Kafalarına koydukları şeyi yapana kadar yılmazlar.

İnsan psikolojisine çok meraklıdırlar. Karşılarındakinin ruh halini hemen sezebilirler. Enerjisi iyi olmayan ortam ve kişilerden çabuk etkilenir ve uzak dururlar.

Akrep çocuklarından çok iyi psikolog ve terapistler, asker, gizli ajan ya da dedektifler, astrolog, şifacı ya da ölüm ve ötesi, reenkarnasyon gibi ruhani ilimleri araştıran uzmanlar çıkabilir.

Akrep çocuğunu büyütürken hırsın gerektiğini fakat fazlasının zarar verebileceğini ve affetmenin önemli bir erdem olduğunu anlatın. Onun yaşıtlarından farklı olan ilgi alanlarına yönelmesini hoşgörüyle karşılayın ve sevginizi mutlaka belli edin.

Yay Burcu Çocuğu (22 Kasım 21 Aralık)
Yay çocukları son derece sevimli, neşeli ve hareketlidir. Yerinde duramaz. Dışadönük ve arkadaş canlısıdır. Kolay arkadaş edinir. Yalnız kalmayı hiç sevmez.

Son derece meraklıdır. Hemen her konuya ilgi duyabilir. Fakat detaylarla fazla uğraşamaz. Çabuk sıkılabilir. Cesur ve maceracıdır. Hep yeni yerleri merak eder. Kitap okumayı çok sever. Öğrenmeye çok açıktır. Öğrendiği her şeyi paylaşmak ister. Büyümüş de küçülmüş dedirten, heyecanlı heyecanlı bir şeyler anlatan bir çocuğun yay olma ihtimali çok yüksektir.

Çok iyimser çocuklardır. Hata yaptıklarında pek ders çıkarmazlar. Tekrar aynı hataya düşebilirler. Yabancı dile yatkınlıkları vardır. Erken yaşlarda öğrenebilirler.

Gezegenleri Jüpiter onlara hayata pozitif bakma gücü vermiştir. Kolay kolay karamsarlığa düşmezler.

Yay burcu çocuklarından çok iyi gezginler, seyahat yazarları, turizm otelciler, belgeselciler, dil bilimciler, gazeteciler ve köşe yazarları, din adamları ya da felsefeciler çıkabilir.

Yay çocuğunu büyütürken, içindeki çocuğu asla öldürmemelerini sağlamalısınız. İlgi alanlarına karşılık verebilmeli ve öğrenme meraklarını tatmin etmelerine yardımcı olmalısınız.

Oğlak Burcu Çocuğu (22 Aralık 20 Ocak)
Oğlak çocukları inatçı ve azimlidirler. Fiziksel ve ruhsal olarak dayanıklıdırlar. Bünyeleri güçlüdür. İradeli ve çalışkandırlar. Bu özelliklerinin beğenilmesi onları daha çok çalışmaya yöneltebilir. Sakin çocuklardır. Fakat üzerlerine çok gidilirse sizi şaşırtabilirler.

Oğlak çocuğu ağırbaşlı ve yaşıtlarına göre daha olgundur. Ortamdaki diğer çocuklar genellikle ona emanet edilir. Güvenilirdir. Pek duygusal sayılmaz. Mantık çok daha ön plandadır.

Nasihate gerek kalmaz çünkü sorumluluk duyguları erken yaşta gelişmeye başlar. Gezegenleri Satürn onlara güçlü bir sorumluluk duygusu ve irade gücü hediye etmiştir.

Oğlak çocuklarından çok iyi yöneticiler, patronlar, politikacılar, bankacı veya broker gibi parayla ilgili meslekler, tarımcılar, mimar, müteahhit ya da mühendisler çıkabilir.

Oğlak çocuğunu büyütürken, hayal gücünü ve ufkunu genişletmesi için çalışmalısınız. Yüklenebileceğinden fazla sorumluluk almaması ve yardıma ihtiyaç duymasının zayıflık olmadığı konusunun altını çizerek yetiştirmelisiniz.

Kova Burcu Çocuğu (21 Ocak 19 Şubat)
Kova burcu çocuğunu bir yerlerde deney yaparken bulmanız büyük olasılıktır. Keskin bir zekası vardır. Pozitif bilimlere büyük merakı vardır. Kafası gerçekleşmeyi bekleyen fikirlerle doludur. Meraklı ve uçarı bir çocuktur. Marjinal şeylerden hoşlanır. Belgesel izlemeyi sever.

Son derece sosyaldir. Girdiği her ortamda arkadaş edinebilir. Adeta diğer çocuklar onun yanına gelip arkadaş olmak isterler. Tüm kuralları sorgular. Kurallara uyması için ona mantıklı gelmesi gerekir.

Çok sıkı bağlar kurmazlar. Her an yeni ufuklara yelken açabilecek bir kapasiteleri vardır. Yenlikçidirler. Sevdikleri bir oyunun yeni versiyonlarını mutlaka takip eder ve edinmeye çalışırlar. Okulda kurallar yüzünden asi olabilirler. Çok zeki olmalarına rağmen kafalarında uçuşan yeni fikirler yüzünden ders çalışırken odaklanamazlar. Çok yaratıcıdırlar. Kendi kendilerine icatlar ve tasarımlar yaparlar. Gezegenleri Uranüs onlara sıra dışı bir zihin ve yaratıcılık gücü hediye etmiştir.

Kova çocuklarından çok iyi bilim insanları, fizikçi ve matematikçiler, tasarımcılar, sağlık ya da teknoloji alanındaki araştırmacılar, mimar veya mühendisler çıkabilir. Ayrıca Astrologların büyük çoğunluğu bu burçtan çıkar.

Kova çocuğunu büyütürken, onun hayal gücünü asla baskılamayın. Tasarım konusundaki yaratıcılığını destekleyici oyuncaklar ve aktiviteler seçin. Marjinal arkadaşları konusunda dikkatli olun. Ayrıca ona blöf yapmayın. Çünkü işe yaramaz.

Balık Burcu Çocuğu (20 Şubat 20 Mart)
Balık burcu çocukları naif ve kırılgandırlar. Çabuk ağlayabilirler. İçe dönüktürler ve müthiş bir hayal güçleri vardır. Sezgileri güçlüdür. Mantıktan çok duygularıyla karar verirler. Sakin ve sıcakkanlıdırlar. Bir oyuna dalıp saatlerce oynayabilirler. Kendi dünyalarında olmaktan keyif alırlar ve yalnız oyun oynamayı severler.

Karamsar bir yapıları vardır. Hayal kırıklığı yaşarlarsa içe kapanabilirler. Her konuda kötü bir yan bulabilirler. Başlarına gelen olumsuz durumları fazla abartıp trajik hale getirebilirler ve bu durum yüzünden başkalarını suçlamaya yatkındırlar. İleriki yaşlarda içlerindeki kırılgan yapıyı korumak için güçlü bir kamuflaj oluşturabilirler.

Balık çocuğu ailesine bağlıdır. Onlara bir şey olmasından korkar. Değişken bir ruh hali vardır. Gülerken birden ağlayabilir. Deniz kıyısı ve su kenarları çok rahat ettikleri yerlerdir.

Gezegenleri Neptün onlara zengin bir hayal dünyası hediye etmiştir.

Balık burcu çocuklarından çok iyi senaryo ve roman yazarları, şairler, hayır işi yapan dernek ve kuruluşlarda çalışanlar, çocuklarla ilgili işlerde çalışanlar, yalnız çalışanlar, dekoratörler ya da fotoğrafçılar çıkabilir.

Balık çocuğunu büyütürken, hayal ettiklerini yazmaya yönlendirebilirsiniz. Zengin iç dünyalarına fazla müdahalede ya da eleştiride bulunursanız yaratıcı yönlerini köreltebilirsiniz. Kendilerini keşfetmelerine izin verin.

Tüm burçların çocuklarına mutlu bir yaşam dilerim.

Sevgiyle…

Astrolog Deniz AYDIN

 

 
Toplam blog
: 4
: 1688
Kayıt tarihi
: 01.03.16
 
 

Astrolog Deniz Aydın, İzmir' de bir sonbahar günü, birçok astroloğun da burcu olan “kova” burcu yük..