Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '09

 
Kategori
Burçlar
 

Burçlara göre meslekler..

Burçlara göre meslekler..
 

Burçlar ve başarılı olunacak meslekler arasında bir bağlantı olduğu düşünülüyor.


*Burcunu söyle, mesleğini söyleyeyim. “Arkadaşını söyle, kim olduğunu söyleyeyim” gibi bir şey. Şu günlerde ÖSS ve KPSS ile meslek seçimi hazırlığındaki gençlerin önünü ben ampulle değil, astrolojiyle aydınlatmaya çalışacağım. 

Eskiler “Kalenin burcunu” yüksekte tutarlarmış.” Fala inanma, ama falsız da kalma” demişler. Günümüzde Astroloji, -ilgilenenlerin çokluğundan olsa gerek- bir meslek olarak yer etti bile.. Medya da onsuz olamıyor. Astroloji, doğum tarihlerinin ortaya koyduğu burçların karakter, yetenek ve becerilerin işaretlerini verdiğini ve böylece başarılı olunacak mesleklerin ortaya çıktığını öne sürüyor. Benim bucum Akrep ve Astroloji politika ile medya sektörünü ağırlıklı olarak önerirken, medyumluk ve Astrolojiye de işaret ediyor. Yani bir çeşit vizyon. Medya sektörü ile az buçuk politika ilgi alanlarım olmuştur. Başarı ölçütüm tartışılır ama bu yazıyla Astrolojiye de bir giriş yaptım. 

İşte, değişik karakter fallarından meslekler ve o burcun en ünlüleri ile ilgili olarak derleme bilgiler. İnanmayabilirsiniz ama kolaysa etkilenmeyin. Evet gençler; ne OKS, ne ÖSS, ne de KPSS. Mesleğinizi burcunuzun işaret ettiği rotayı görmeden seçmeyin. 

OĞLAK BURCU (22 Aralık-19 Ocak)

Sabır, disiplin, otorite gerektiren işlerde hem çalışan hem de işveren olarak çok başarılı olurlar. Adalet konusunda hassastırlar. Kurallara uyar, asla tâviz vermez ve verdirmezler. Çabukluk, yenilik, serilik gerektiren işler onlara hiç uymaz. Ayrıntıları uzun uzadıya dikkatlice incelemeye bolca vakitleri olmalıdır.

Oğlak burcu yöneticilik ve tek konuda uzmanlık burcudur. Müdür, şef, idareci, ticaret ve üretim işleri, inşaat sektörü, oto alım satımı, mühendislik, işadamı, çiftçilik gibi meslekle de başarılı olurlar. Emir ve disiplin isteyen askerlik ve çeşitli kademeleri ise çok idealdir.

Bilimsel konular, yüksek matematik ev hesap uzmanlığı, kimya, tıp ve astronomi dallan onlara uyar. Dik kafalı olmamaları politikada başarılarına etken olacaktır. 

Oğlak burcunun ünlüleri; Al Capone, Anthony Hopkins, Ava Gardner, Barış Manço, Benjamin Franklin, Edgar Allan Poe, Elvis Presley, Humphrey Bogart, Isaac Newton, Jim Carrey, Josef Stalin, Kevin Costner, Louis Pasteur, Mao, Mel Gibson, Michael Schumacher, Moliere, Muhammed Ali, Richard Nixon, Shirley Bassey, Umberto Eco

KOVA BURCU (20 Ocak-18 Şubat)

İleri görüşünü, devrimci ve yenilikçi kapasitesini değerlendireceği alanları seçmelidir. Öğrenmeli ve çevresine öğretebilmeli, yeni buluşlar yapabilmelidir.

Bilim adamı, kendine özgü stile sahip araştırmacı, yaşamı kolaylaştıran buluşlara imzasını atan kişi, toplumsal refahı sağlayıcı olabilir. Tıbbı ilgilendiren işlerde uygundur.

Bilgisayar, elektronik, teknoloji, uzay, havacılık, astroloji, tıp, fotoğrafçılık gibi konularda başarılı olurlar. Düşüncelerini çok iyi ifade edebilen bir yazar, konuşmacı, sendikacı, öğretmen, dinlemeyi bilen ve rehber olabilen bir psikolog, mucit, astronot olabilirler. 

Bu burcun ünlüleri; Abraham Lincoln, Ajda Pekkan, Barbara Hershey, Bertold Brecht, Boris, Pesternak, Boris Yeltsin, Candan Erçetin, Charles Darwin, Charles Dickens, Clark Gable, Dick Cheney, Franklin Roosevelt, Galileo, Gene Hackman, Humphrey Bogart, Jack Lemmon, John Travolta, Jules Verne, Kim Novak, Mehmet Ali Erbil, Mozart, Nastassia Kinski, Oprah Winfrey, Paris Hilton, Paul Newman, Rauf Denktaş, Ronald Reagan, Shakira, Thomas Edison.
 

BALIK BURCU (19 Şubat-20 Mart)

Hayal gücü isteyen, yardım, merhamet, özveri gerektiren alanlar onlara göredir. Önsezilerinin güçlü olması insancıl amaçlı mesleklerde başarı yolunu açar. Zengin iç dünyasını yansıtabileceği, duygusal doyum sağlayabileceği konularda çalışmaktan zevk alırlar. Kazanç sağlamak en büyük hedefleri değildir.

Edebiyat, müzik, güzel sanatlar başarılı olabilecekleri dallardır. Müzisyenlik, hikaye, öykü, roman yazmak, şiir ve şarkı sözü yazarlığı, dans, bale, perde, sahne ve ressamlık mutlu olabilecekleri alanlardır.

Doğa severdirler. Suyla ilgili konular, denizci, yüzücü su sporları, ilaç, içki sektörü, kozmetik alanı, moda, parfüm yapımı veya ticareti, ayakkabıcılık, balıkçılıkla ilgili konular yani genelde beşeri konular uğraşı alanları olabilir.

Hassasiyeti ve merhamet gerektiren hastabakıcılık, yaşlılarla ilgilenme, hastalan tarafından sevilen bir doktor, yardım konularında görevli, öğretmen, rahip, rahibe, din görevlileri de genelde balık 

burcundan çıkar... 

Balık burcunun ünlüleri; Albert Einstein, Antonio Vivaldi, Bruce Willis, Elizabeth Taylor, Frederick Chopin, Gabriel Garcia Marquez, Graham Bell, Jerry Lewis, John Steinbeck, Liza Mineli, Michelangelo, Mikhail Gorbaçov, Montaigne, Osama Bin Laden, Recep Tayyip Erdoğan, Sharon Stone, Victor Hugo.

KOÇ BURCU (21 Mart-19 Nisan)

Önder durumunda olabileceği, peşinden gelecek insanların bulunduğu, emir ve komuta vermeğe müsait meslekler için uygun bir kişidir. Ayrıca cesaret, yenilik, senlik, yaratıcılık, zeka gücü isteyen ve riskli işler için Koç'lar biçilmiş kaftandır.


Askerlik alanları, çeşitli spor dallan, profesyonel sporculuk, izci liderliği, oymak başı, kamp müdürlüğü, araştırma alanları, siyaset, medyanın hareketli, araştırmaya ve buluşlara uygun sahaları, mühendislik, teknisyenlik uygun mesleklerden sayılabilir.

Yetenekli, yaratıcı, enerjik ve başarılı olmayı hedef edinmiş olan koçlar sevdikleri her alanda yükselebilirler. Yeter ki sevsinler. 

Bu burcun ünlüleri; Ali Mac Graw, Anthony Perkins, Betle Davis, Claudia Cardinale, Colin Powell, Doris Day, Gregory Peck, Joan Crawford, Johan S.Bach, Joseph Pulitzer, Kadir İnanır, Kofi Annan, Marlon Brando, Maxim Gorky, Norah Jones, Okan Bayülgen, Orhan Veli Kanık, Ömer Şerif, Sakıp Sabancı, Steve McQueen, Vincent Van Gogh. 

BOĞA BURCU (20 Nisan-20 Mayıs)

Boğa burcunun özelliği; Ciddiyet, kararlılık ve sebat.. Çalışılan işin para getirmesi ve güvenli olması onlar için çok önemlidir. İşin hareketli ve pasif olması fark etmez ve getirisi onları cezp eder. Sabır, sorumluluk isteyen ciddi işler Boğalar için uygundur.

Sanatsal yetenekleri vardır ve Kuyumculuk, mücevher işleri, saatçilik, heykeltraş, mimarlık, dekoratörlük konularında başarılı olabilirler. Ses güzelliği ve kulak varsa müzik alanı düşünülmelidir.

Ticaret, çiftçilik, banka, borsa işleri, inşaat alanı, emlakçılık ev alım satım işleri boğalar için uygun alanlar.. Ciddi, sabırlı ama toleranslı olmayan yöneticiler de bu burçtan çıkabilir. 

Boğa burcu ünlüleri; Adolf Hitler, Al Pacino, Anthony Quinn, Cem Yılmaz, Çaykovski, David Beckham, Fred Astaire, Karl Marx, Katherine Hepburn , Lenin, Rudolph Valentino, Saddam Hüseyin, Salvador Dali, Shirley MacLaine , Sigmund Freud, Tony Blair,  

İKİZLER BURCU (21 Mayıs-21 Haziran)
İkizlerin mesleği masa başına bağımlı olmayan, hareketli, yenilikçi, gezmeye ve öğrenmeye açık işler olmalıdır. Monotonluk sevilmez. Pratik zeka gerektiren, insan ilişkilerinde fırsat verebilen, merakını doyuran ve el becerisi isteyen konular ikizler için birebirdir.

Basın yayın, medya dünyasının çeşitli alanları, muhabir, eleştirmen, konuşmacı, spiker, köşe yazarı, edebiyat alanları, öğretmenlik, gazetecilik bu burcun kapsam alanlarındandır.

Gezgin, pazarlamacı, tezgahtarlık, steno, sekreterlik, bilgisayarla ilgili işler, ticari konular, müşavirlik, politikacılık, avukatlık başarılı alanlarına eklenebilir.

El becerisi isteyen sanat dalları, turizm dalları onlara göredir..
 

İkizler genellikle tek işle yetinmeyip iki veya fazla işi aynı zamanda götürmede de beceri sahibidirler.. 

İkizler burcu ünlüleri; Bob Dylan, Brooke Shields, Bülent Ecevit, Clint Eastwood, Dean Martin, George Bush, Henry Kissinger, Jacques Cousteau, John Wayne, Marilyn Monroe, Naomi Campbell, Nicole Kidman, Orhan Pamuk, Richard Wagner, Salman Rüşdi, Tom Jones, Tony Curtis, Venüs Williams. 

YENGEÇ BURCU (22 Haziran-22 Temmuz)

Koruma, bakına, muhafaza etme gerektiren işler, para biriktirme, çoğaltma ile ilgili konular, yani bankacılık, portföy yöneticiliği Yengeçler için ideal çalışma alanlarıdır. Duygusal iniş çıkışları bu alanda onlara yardım eder.

Toplumla ilgili çalışmalar, annelik, çocuk bakımı ile işler, yuva idareciliği, geri zekalı çocuklarla ilgilenmek, ev işleri, hastabakıcılık, hemşirelik, aşçılık, lokanta işletmeciliği, otel işleri ve yöneticilik, antikacılık, değerli eserleri koruma, kütüphanecilik, çiçekçilik, bahçe işleri uygun mesleklerdir.

Taklit, komedi, rol yapmada yeteneklidirler. Sezgisel ve duygusal yönlen perde, sahne gibi alanlarda da başarılı olmalarına fırsat verir . Şairlik, senaristlik ve yazarlık da vardır onlarda. 

Yengeç burcunun ünlüleri; Barbara Cartland, Büyük İskender, Carl Lewis, Cat Stevens, Dalai Lama, Deniz Baykal, Ernest Hemingway, George Orwell, George W. Bush, Gina Lollobrigida, Harrison Ford, Jean Jacques Rousseau, Kafka, La Fontaine, Mel Brooks, Meryl Streep, Natalie Wood, Pablo Neruda, Rembrandt, Ringo Star, Sezen Aksu, Tom Cruise, Tom Hanks, Yul Brynner. 

ASLAN BURCU (23 Temmuz- 22 Ağustos)

Dikkat çekebilecekleri, kendilerini gösterebilecekleri, organize edip idare edebilecekleri çalışma alanları onlara göredir. Lider ve yönetici bir burçtur. Çabuk kavrama, yaratma, kolay karar verip uygulama özellikleri bu alanda onları yükseltir. Cesaret, güç, dayanıklılık, canlılık isteyen ve ün getirecek meslekler Aslanlar’a biçilmiş kaftandır.

Kurallara zorunlu olarak uymak, emir olmak, yönlendirilmek hiç hoşlarına gitmez. Çok zirvede bir meslek olmasa da keyfince çalışabileceği bir iş olması yeterlidir. Zaten onlar hangi işe sahip çıksalar onu mutlaka değerli hale getireceklerdir.

Müdür, direktör, komutan, organizatör, yönetim kurulu başkanlığı, müfettişlik, öğretmenlik, okul. otel. lokanta, eğlence yeri ve benzeri işyerlerinin işletmeciliği uygun mesleklerdir. Piyango, toto, kumarhaneler, eğlence tertip etme gibi uğraşılarda ilgi alanları arasında olup şans oyunlarını denerler.

Sahne, perde, müzik alanı, modacılık, reklamcılık, ticaret, temsilciliği, dekorasyon, süsleme ile ilgili çeşitli dallar mimarlık, kuyumculuk, heykeltraşlık ve ressamlık onların alanlarına girer.. 

Aslan burcunun ünlüleri; Alexandre Dumas, Alfred Hitchcock, Arnold Schwarzenegger, Bill Clinton, Dustin Hoffman, Fidel Castro, Jennifer Lopez, Louis Armstrong, Madonna, Mata Hari, Mussolini, Napolyon, Neil Armstrong, Robert De Niro, Simon Peres, Whitney Houston.

BAŞAK BURCU (23 Ağustos-22 Eylül)

Detaylara inmeyi, ayrıntılarla uğraşmayı gerektiren ve titizlik isteyen iş alanları Başak’lara göredir.. Şikayet etmeden, yorulduklarını anlamadan, en mükemmeli yakalamak için didinir dururlar. Başkaları için “gereksiz” değerlendirilen bazı konular da onların ısrarlı çaba alanlarıdır.

Araştırma alanları; tıbbın çeşitli dalları, biyokimya, öğretmenlik, hemşire, psikolog, sağlıkla ilgili çeşitli hizmetler, garsonluk, temizlik işlen uygun mesleklerdir.

Hesap işleri, muhasebe, sekreterlik, eleştirmen, gözlemcilik, kütüphanecilik, arşiv işlen, tarihçi, bulmaca hazırlama, güldürü yazarı veya komedyenlik onların başarı sağlayabileceği alanlar.

Moda dünyasında da yerleri vardır. Mankenlik, fotomodellik, konfeksiyon, desinatörlük meslekleri de Başak’lara uygundur. 

Başak burcunun ünlüleri; Agatha Christie, Ahmet Necdet Sezer, Cameron Diaz, Claudia Schiffer, Fatih Terim, Goethe, Greta Gabro, Hakan Şükür, Ingrid Bergman, Ivan Pavlov, Keanu Reeves, Leo Tolstoy, Michael Jackson, Peter Sellers, Raquel Welch, Sean Connery, Sophia Loren, Yaser Arafat.

TERAZİ BURCU (23 Eylül-22 Ekim)

Denge ve adaletin gerekliği her alanda önemli rolleri vardır. Güzel sanatlar ve müzik denilince de akla Teraziler gelmelidir.

Kararlı olmayı başarabilir, tembelliği yenebilir ve yalandan kaçınırsa başarılı olur. Ortak çalışmalar için de tercih edilen kişilerdir. Ortaklıkları genellikle verimli olur.

Sanatçı, şair, müzisyen, heykeltraş, mimar, eksperlik, güzellikle ilgili konular, kozmetik sanayi, kuaförlük, berberlik, makyaj uzmanlığı, giyim, moda ve tekstil alanları, estetik, güzellik uzmanlığı da ideal mesleklerdir.

Ticaret yapabilecek özelliklere de sahiptirler. Avukat, hâkim, diplomat, siyaset alanı, politika, sosyal uzmanlık başarılı olabilecekleri meslekler arasındadır. 

Terazi burcunun ünlüleri; Alfred Nobel, Bob Geldof, Brigitte Bardot, Christopher Reeve, D. Eisenhower, Eminem, Giuseppe Verdi, Hülya Avşar, Ivan Pavlov, Jimmy Carter, Julio Iglesias, Konfiçyus, Mahatma Gandi, Margaret Thatcher, Mario Puzo, Michael Douglas , Nietzsche, Oscar Wilde, Tarkan, Turgut Özal, Vladimir Putin.

AKREP BURCU (23 Ekim-22 Kasım)

İncelemeye uygun, kapsamlı ve gizemli konular onlara göredir. Analizci özellikleri seçtikleri konuda zirveye çıkmalarına yardım eder. Üstün körü şeyler onları tatmin etmez. Yapınca tam yapmaktan veya hiç yapmamaktan yanadırlar.

Matematik, tıp alanı ve özellikle operatörlük, madencilik, arkeoloji, antropoloji, kimya, fizik konuları ile ilgili işlere uygundurlar. Bilim adamı, araştırmacılar, ruhsal çözümlemeler, , psikanalistler Akrepler, içinden çıkar.

Gizlilik, takip gerektiren işler, dedektif, polis, askerlik alanları, astroloji, gibi sezgi desteği isteyen konular, büyü, fal, medyumluk ilgi alanlarıdır. Politikacılık, medya sektörü uygun alanlardır.

Yeraltı, mağaralar, yanardağ konuları ilgi alanlarıdır. Ayrıca çok güçlü, kariyer edinmiş, profesyonel ve kendine özgü sanatçılar da Akrep burcu insanlarından sıkça çıkar. Seçtikleri her meslekte bir şekilde kendilerinden bahsettirmeyi becerirler. 

Akrep burcunun ünlüleri; Abdullah Gül, Albert Camus, Bill Gates, Burt Lancaster, Calvin Klein, Charles Bronson, Charles de Gaulle, D. Erasmus, Demi Moore, Dr. Christian Barnard, F. Mitterand, Hadise, Hillary Clinton, Indira Gandhi, Ivan Turgenev, Jodie Foster, Madam Curie, Maradona, Nazım Hikmet, Necmettin Erbakan, Pablo Picasso, Robert Kennedy, Rock Hudson, Süleyman Demirel, Tatum O’Neal, Tanju Çolak, Voltaire.
 

YAY BURCU (22 Kasım-21 Aralık)
 

Hedeflerine iyi odaklanmalıdırlar.

Aksi halde daldan dala konar, mutlu bir çalışma hayatı olmaz. İleri görüşü, yeniliği gerektiren, enerjisini kullanabileceği fikirsel ve bedensel hareketliliğe müsait, özgürlüğünü kısıtlamayacak, seyahat edebileceği ve meslekler Yay'lara uygundur.

Sporun çeşitli dalları, voleybol, futbol veya hayvanlarla yapılan sporlardan at biniciliğine meyil verir. Spor koçluğu onlara uyar.

Eğitim alanı, öğretim görevlisi, öğrencilerin sevgisini kazanabilecek öğretmen, profesör, araştırmacı, din, felsefe bilimi konularında öğrenen ve öğreten kişi olabilir. Hosteslik de Yay’a uyar. Konuşma ve kalem kullanabilme yeteneği sayesinde sosyal yöneticilik, ticaret, basın, yayım alanı, oyun, mizah, fıkra yazarlığı ve siyaset için de uygun kişilerdir.

Gezgin, seyyah, din görevlisi, papaz gibi kişiler de Yay'lar arasında sıkça görülür.  Yay burcunun ünlüleri; Augusto Pinochet, Aziz Nesin, Beethoven, Brad Pitt, Britney Spears, Bruce Lee, David Carradine, Frank Sinatra, Jane Fonda, John F. Kennedy, Kim Bassinger, Kirk Douglas, Mark Twain, Nostradamus, Sinead O’Connor, Tina Turner, Winston Churchill.

 
Toplam blog
: 61
: 25799
Kayıt tarihi
: 09.07.08
 
 

Ankara'da yaşayan Afyon doğumlu, Gazetecilik Halkla İlişkiler Radyo-TV bölümü mezunuyum.. Kamuda ..