Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Burcu Göker 20 Mayıs saat 20.30 da Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde sevenleri ile buluşuyor.

Burcu Göker 20 Mayıs saat 20.30 da Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde sevenleri ile buluşuyor.
 

Burcu Göker ve Eric Jenkins 17 mayıs Ege Üniversitesi Mötbe Konser salonundaki konserlerinden sonra ertesi gün İstanbul'a döndüler.

20 Mayıs Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde bir konser verecek olan sanatçılar bir gün önce yani cumartesi günü sabah Kanal A Haberin Yaşasın Haftasonu Programında canlı yayına katılacak ve söyleşiden sonra beraberce bir performans sergiliyeceklerdi.

18 Mayıs Cuma akşamı bir saat rötar yapan uçak sebebiyle akşam geç vakit eve geldik. O saatten sonra dinlenecek ve ertesi sabah saat 9 da Kanal A Haberin bizi kanala transfer edecek arabasına binip canlı yayına gidecektik. Neyse Burcu ve Eric kanalın arabasına bindiklerinde biraz yorgun ama neşeli gözüküyorlardı. Özellikle Burcu çok neşeli idi.

Kanal binasına vardığımızda Burcu'yu hemen saç ve makyaj için aldılar. Bu arada biz Burcu ile canlı yayında hangi eserleri çalacağını konuşuyorduk. Burcu özellikle bugünün 19 Mayıs olması sebebiyle seçtiği eserlerin kendi özgün müziğimizden olmasına dikkat ediyordu. Gerçi Ege Üniversitesi sonrasi gelen genç bir ses eğitim öğrencisi konser programında yer alan  Mozart, Brahms, Ravel.Turina ve Schonfield'in eserlerinden sonra Burcu'nun yorumladığı Sarıgelin türküsünü tenkit etmişti ama müziği ile ülkesinde daha geniş kitlelere ulaşmayı amaç edinmiş olan Burcu için bu tenkit pek dikkate alınacak bir olay değildi. Zaten o gece konser sonrası bizi konukevimize bırakan aracın görevlisi konsere gelip dinlediğini ve en çok Sarıgelinden etkilendiğini ve hatta gözyaşlarını tutamadığı söylediğinde Burcu bu eseri bis yapmakla ne kadar isabetli bir karar verdiğini bir kez daha anlamış oluyordu. Türkiye sadece belli kesimlerden ibaret değildi ve her kesimden kişiye müziğimiz ile ulaşmak en büyük amaçtı.

Nitekim bugünde Burcu Kanal A Haberde canlı yayın sırasında Iğdırın Al Alması Türküsünü bi, tirdiğince cep telefonuma bir mesaj geldi. Çok sevdiğim bir gönül dostumdu mesajı yazan.

Mesajda Burcu ile gurur duyduklarını ve ailece Burcuyu dinlerken televizyon karşısında ağladıklarını yazıyordu. Doğru idi çünkü aynı anda ben de stüdyoda ağlıyordum.

Televizyon programı ertesi eve döndük. Ben bugünkü anılarımı anlatmak için bilgisayar başına oturdum. Eric ile Burcu ise evimize yakın gül bahçesine gitmek ve yarın akşam Kartal Bülent Ecevit Sahnesinde gerçekleşecek konserleri için güller arasında enerji toplamak istediler. Yarın çok güzel bir konser olacağına inaniyorum. Hepimiz sizinleyiz  Burcu Göker, Eric Jenkins....

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..