Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Burcu Göker Bugün 17 Mayıs Saat 20.00 de Ege Üniversitesi MÖTBE Salonunda

Burcu Göker Bugün 17 Mayıs Saat 20.00 de Ege Üniversitesi MÖTBE Salonunda
 

MÖTBE AFİŞİ


Bugün Burcu Göker ve Eric Jenkins Ege Üniversitesi Mötbe Salonunda Ege Üniversitelilerle buluşacak. Bundan önce iki gün önce gerçekleşen konserimizden biraz bahsetmek istiyorum.15 Mayıs gecesi Ahmet Adnan Saygun Konser salonunda Burcu Göker&Eric Jenkins konserinin gerçekleşeceğini bir önceki yazımda yazmıştım.

O gece Kültür Merkezi Küçük Salondaki konser bir takım teknik aksaklıklara rağmen oldukça katılımlı ve güzel geçti. Seyirci dinlediği ,sanatçılar ise yorumladıkları müzikten çok mutlu idi. Konserin sonunda dinmeyen alkışlar karşısında Jonh Williams'in Schindler'in Listesi adlı eseri ile bis yapan sanatçılar soyunma odasında tebrikleri kabul edip, resimler çektirirken yorgun ama çok mutlu gözüküyorlardı. İki tane ağrı kesici alıp sahneye çıkan Burcu birkaç gün önce bir gazeteciye verdiği röportajında söylediği gibi bir savaşcı kadar güçlü gözüküyordu.

Konsere çok uzaklardan Burcu'yu dinlemek için gelen izleyicilerin isteğini kıramayan Burcu ve Eric tekrar sahneye çıktı ve kapağı kapanan üstüne örtüsü örtülen Piyanoyu binbir rica ile açtırıp tekrar bir bis parçası çaldılar. Bu sefer çalınan eser gene aynı bestecinin Kadın Kokusu adlı filmi için bestelediği ve flim ile aynı adı taşıyan tangosu idi. Bu eser ile Filmin baş oyuncusu kör bir albayı canlandıran  Al Pacino çok güzel bir tango yapıyordu. O gece Burcu ve Eric'in en son olarak çaldığı bu eserle duygulanan ve biraz da filmi hatırlayan dinleyiciler tango bittiğinde ağlıyorlardı. Burcu gene tango ile dinleyicisini ağlatmayı başarabilmişti.

Otelemize döndüğümüzde vakit gece yarısına yaklaşmıştı ve otelde yemek servisi bitmişti. Geçen sene de aynı zamanda aynı yerde aynı şeyler olmuştu. Bu sene de geçen seneki gibi resepsiyonun dışardan ısmarladığı pizzaları yemek zorunda idik. Gece yarısı otelin lobisinde pizza yiyen yorgun üçlüyü gören otel sakinleri ise şaşkınlıkla bakıyorlardı.

Ertesi sabah gene erken uyanmak zorunda idik. Zira bu sefer Dokuz eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarında bir söyleşi yapacak olan Burcu öğrencilerin Yurt dışı müzik eğitimi konusunda sorularını cevaplayacaktı. Söyleşi sanırım olumlu geçti. Çekingen öğrencilerin ağzından cımbızla soruları alan Burcu bir gece önce hasta hasta çalan kendisi değilmişcesine büyük bir güçle soruları cevaplıyordu.

Bu gün Burcu Göker ve Eric Jenkins saat 20.00 de Ege Üniversitesi Prof.Dr Yusuf Vardar Mötbe Salonunda Ege Üniversitesi Öğrencileri ve Öğretim elemanları ile müzikleri ile buluşacaklar. Bütün dilekleri katılımın çok olması ve çok sayıda kişiye müzikleri ile ulaşmak. Geçen yıl gene aynı salonda çok büyük bir dinleyici kitlesine çok güzel bir konser vermişlerdi. Bir sanatçıyı en mutlu eden şey çok sayıda dinleyiciye ulaşmak ve ulaştığı kişileri müziği ile mutlu etmek.

Bu gece Başarılar ve bol dinleyicili konserler Burcu.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..