Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1959 Bursa doğumluyum. İlkokul mezunuyum. Tekstil sektöründe havlu dokuma işçiliğinden  malülen emekli oldum. Yıllar yılı yoğun iş temposuyla yapamadıklarımı yapmaya çalışıyorum. Bol bol okuyorum, Bursa'da 3 Kütüphaneye üyeyim. Üye olmadıklarımı da sık sık ziyaret ederim, gelişmeleri izlerim. Fırsat b..

Devamı
 
 
Sahte zafer çığlıklarıyla uykuda kalanlar

Merhaba, Adamın biri varmış, o kadar pişkinmiş ki suratına tükürsen çok şükür yağmur yağıyor dermiş.Bizim FB'lerin hali de fıkradaki pişkin adamın durumuna benziyor.3 Temmuz süreci patladığında, biz ken fazla karakola gider ifademizi veririz, kuruluruz dediler.Karakoldan emniyete gittiler, sıradan uygulama dediler. Emniyetten savcılığa götürüldüler, çaya davet edildik dediler.Savcılıkta içilen çay midelerini bozdu, sorgu hakimi bizi rahatlatır dediler. Tutuklamalar başladı, ilk duruşmada çıkacağız dediler.İddianame yazılmaya başlandı, bizimkiler morallerini bozmadılar, cezaevinde kıdem kazandılar. Yargılama başladı, bitti, hüküm giydiler, bu işin bir de Yargıtay ayağı var dediler.UEFA'da ceza üstüne ceza aldılar, UEFA karanlık güçlerin maşalığını yapıyor dediler.Sözde, 'Birileri'' FB'nin yükselişini hazmedemiyorlarmış, dünyadaki bütün kupalara el koyacağından korkuyorlarmış, bizimkilere tezgah yapıyorlarmış.Şimdi sırada Yargıtay kararı var. Oradan da ne çıkacağı 3 aşağı,5 yukarı belli.

23 Temmuz 2013 10:01
Blog yazmak, blok okumak.

Merhaba, Eskiden, MB'daki ilk günlerimde yazı yazmak istediğimde ne yazacağımı pek bilemezdim, yazımın çok kısa olmaması için aşırı çapa çarcardım.Zamanla MB okulunun faydasını gördüm, kendimi geliştirmeye başladım.Artık meramımı anlatırken uzun uzadıya cümleler kurabiliyordum.Bu defa da çok uzun yazdığımı, çok uzun yazıların da okuyucuyu sıktığını fark ettim.Konuyu bir utasya açtım, o bana yazıyı uzatmadan mesajını verebilmek ustalık işidir demişti.Ve ben hala o kıvama gelemedim. Belki de öykücülüğe aşırı merakımdan olsa gerek,yazıyı kısa kesemiyorum.Mesela yorum yazarken kontrolden çıkıyorum,yazdıkça yazıyorum.Çok kısa,alışılmış, tekdüze, hep aynı beylik cümlelerle yazılmış yorumların yazara saygısızlık olacağını düşünüyorum.Fakat,hal böyleyken; bu yazınızın ana fikri tam bana göreydi, eğitici ve öğreticiydi. Umarım,yakın bir gelecekte, yazıları don lastiği gibi uzatmadan mesajımı vermeyi öğrenebilirim.Bursa'dan selamlar.

21 Temmuz 2013 12:23
CAS Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine yazı gönderdi

Merhaba, bu yazınızda çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Fenerbahçe cenahına bakılırsa, dünden beri tüm Türkiye'de bir bayram havası estiriliyor. Sanki UEFA'da resmen aklanmışlar da elemelere bileklerinin hakkıyla gidiyorlarmış gibi bir algı yaratılmak isteniyor.Yanlış hesap Bağdat'dan dönermiş. Bizdeki şikecilerin hesabı İsviçre'den dönecek,takke düşecek, kel görünecek. Keşke bugün biraz temkinli olsalar da yarın mahçup olmasalar.Ne diyelim?Yaşarsak 28 Ağustos göz açıp kapayıncaya kadar gelir.O günü hayal ediyorum da bizdeki şikecilerin çok erken ve lüzumsuz olarak havalara girdiğini düşünüyorum.Umarım aklanırlar gibi riyakarlık yapmıyorum, en ağır biçimde cezalarını bulurlar diyorum.Son gülen iyi gülermiş. Bakalım o gün geldiğinde kim gülecek, kim ağlayacak? Bursa'dan selamlar.

19 Temmuz 2013 15:06
 
Toplam blog
: 1
: 181
Kayıt tarihi
: 11.12.06