Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Burdur - Gölhisar Ovası'nın toplulaştırma çalışmaları başladı

Burdur - Gölhisar Ovası'nın toplulaştırma çalışmaları başladı
 

AKP BURDUR MİLLETVEKİLİ HAMİ YILDIRIM


Ülkemizde tarımsal sorunlarının başında gelen, arazilerin çok parçalı olmasının önüne geçmek amacıyla toplulaştırma çalışmaları yapıldığını söyleyen Burdur Milletvekili ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Hami Yıldırım, Gölhisar’ın toplulaştırma uygulama alanı olarak belirlendiğini belirtti.

Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gönderilen toplulaştırma talebi; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2.10.2012 tarihli ve 15188 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 12.10.2012 tarihinde kararlaştırılmıştır ve 07.11.2012 tarih ve 28460 sayılı Resmi Gazetede “Uygulama Alanı” olarak ilan edilmiştir.

KAPALI SİSTEM SULAMA PROJESİDE VAR

Yıldırım’ın basın danışmanlığının bildirdiğine göre, Gölhisar ovasında Devlet Su İşleri’nin kapalı sistem sulama çalışmalarının süratle devam ettiğini söyleyen Burdur Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, buna paralel olarak, Gölhisar Ovasındaki arazilerde toplulaştırma yapılması için Tarım Reformu Genel Müdürlüğüyle gerekli görüşmelerin yapıldığını ve Yapraklı Baraj Gölü havzası içerisindeki tarım arazilerinin toplulaştırılması çalışması için ihale sürecine girildiğini ifade etti.

Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, “İhale işlemlerinden sonra toplulaştırma sürecinde, yer teslimi yapılarak, söz konusu alanın tespitleri yapıldıktan sonra haritalar çıkartılacaktır. Daha sonra arazi sahipleri ile mülakatlar yapılarak tespit edilen alanlar askıya çıkartılacaktır. Arazi üzerinde yapılan çalışmalardan sonra tescil işlemleri yapılacak ve arazi sahiplerine tapuları verilecektir.” dedi.

GÖLHİSAR UYGULAMA ALANI 15.000 HEKTAR

Uygulama alanının 15.000 hektar olduğunu ve toplam proje sahasının yaklaşık 8600 hektar olacağını söyleyen Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, proje kapsamındaki yerleşim birimlerinin, Gölhisar Armutlu, Çeşme, Ulucami, Konak mahalleleri, Yusufça Beldesi, Hisarardı, Çamköy, Karapınar, Kargalı, Sorkun, Uylupınar, Yamadı ve Evciler köyleri olduğunu belirtti.

TARIMDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ

Dr. Hasan Hami Yıldırım, “Bu anlamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz özveriyle çalışmalarına devam etmektedir. Gölhisar ilçemizin yanında, merkeze bağlı köylerde, Karamanlı, Tefenni ve Yeşilova’da da toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Toplulaştırma sayesinde çiftçilerimiz iş gücünden, akaryakıttan tasarruf sağlayacak, tarla sınırlarındaki kayıplardan kurtulacak, ayrıca sulama, gübreleme ve ilaçlama giderleri düşecektir. Hükümetimiz diğer sektörlerde olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da birçok başarılara imza atmıştır. Ülkemiz bu sektörde 61,8 milyar dolar tarımsal hâsıla ile Dünyada 7. ve Avrupa’da 1. sıraya yükselmiştir.” dedi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..