Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Burdur Belediyesi'ndeki "hukusuzluğu" Isparta İdare Mahkemesi durdurdu

Burdur Belediyesi'ndeki "hukusuzluğu" Isparta İdare Mahkemesi durdurdu
 

Benmerkezli yapısıyla bildiğini okuyan Başkan Akkaya'ya Mahkeme "dur" dedi.


Burdur Kent Konseyi’ndeki “hukuksuzluğu” Isparta İdare Mahkemesi durdurdu

Burdur Kent Konseyindeki “halk katılımını önlemek amacıyla” çıkarılan ve daha önce yürütmesi durdurulan Yönerge Isparta İdare Mahkemesi tarafından bu kez de iptaline karar verdi.

BURTED (Burdur Tüm Emekliler Derneği) tarafından Isparta İdare Mahkemesine açılan dava sonucu daha önce yürütmesinin durdurulması kararı verilen Burdur Kent Konseyi Yönergesinin bu kez de iptaline karar verildi.

Burdur Belediyesi önünde bugün (5 Temmuz 2010 günü) bir basın açıklaması yapan BURTED Başkanı Kemal Arslan, Isparta İdare Mahkemesi’nin Burdur Belediyesinin “hukuksuzluğu”na engel olduğunu belirtti.

CHP Merkez İlçe Başkanı Recep Karakaya, İP İl Temsilcisi Ahmet Karaoğlu, CHP Kadın Kolları Cennet Ünal, Eğitim İş, Köy-Koop temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasında Kemal Arslan, “halkın kent yönetiminde söz sahibi olması”na, “hesap sormasına tahammülü olmayan” Belediye Başkanı Sayın Sebahattin AKKAYA’nın, 10 Temmuz 2009 tarihinde yapılan Kent Konseyi Genel Kuruluna “muhalif gördüğü Oda ve Dernekleri çağırmayarak dilediğince bir Kent Konseyi oluşturup, bu oluşumdan da keyfince bir Yürütme Kurulu teşekkül ettirmiş” olduğunu belirterek o gün burada kitle örgütleri ve partilerle yaptıkları basın açıklamasında “uzlaşma ve hoşgörü temeline dayanan Kent Konseyine tahammülü olmayan bu anlayışın sergilediği keyfiliğin Burdur’a yararlı olmayacağını beyan ettikler”ni, Belediye Başkanını “aklıselime” davet ettikleri”ni ifade etti.

“Ben merkezli yapısıyla bildiğini okuyan Belediye Başkanı, tüm uyarılarımıza kulaklarını tıkayıp, mahkeme kararını da görmezden gelerek, Kent Konseyinde hukuktanımaz tavrını ısrarla sürdürmüştür.” Diyen Arslan, “bu keyfiliğin de durdurulması için başvurmamız üzerine yapılan yargılama sürecinde yaptığı savunmada, kendisine yardımcı olacak vakıf ve dernekleri seçebileceğini, takdir yetkisinin belediye başkanında olduğunu bu nedenle istediği dernekleri seçtiğini ifade etmekten çekinmemiştir.” şeklinde konuştu.

BURTED Başkanı Kemal Arslan şöyle devam etti:

“Ancak mahkeme 2009/721 E.sayılı kararında “...Kent Konseyi genel kurulunun oluşumu aşamasında konseyin toplanacağına ilişkin genel çağrıyı yapmak dışında –ilgili dernekler arasında seçim yapmak gibi- herhangi bir yetkisi olmayan belediye başkanının bu yetkisini aşarak üye belirleme yoluna gittiğinden, anılan genel kurul toplantısının hukuka aykırı olarak toplandığı sonucuna varılmıştır…” diyerek, Burdur Belediye Başkanının yetkilerini aşarak hukuka aykırı biçimde topladığı genel kurulun öncelikle yürütmesini durdurmuştur.

“Mahkemenin bu kararıyla 10.8.2009 tarihli genel kurul toplantısı ve tüm sonuçları artık yok hükmündedir. Bu genel kurulda seçilen Yürütme Kurulunun, kabul edilen Yönergenin ve oluşturulma yetkisi verilen çalışma gruplarının geçerliliği yoktur artık.

“Mahkemenin, yetkilerini aşarak hukuka aykırı biçimde genel kurul topladığı hükmünü verdiği Belediye Başkanı Sayın Sebahattin AKKAYA hakkında “Görevini Kötüye Kullanmaktan C.Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı da ifade ederken;

“Burdur Kent Konseyi’ne halkın özgürce katılıp, yönetimde söz ve karar sahibi olabilmesinin engellenmesine Yargının 2. Kez DUR dediği, tarihi bir sürece tanıklık ediyorsunuz!

“Bu tür keyfilik ve hukuksuzlukların Burdur’a yakışmadığını tekrar ederken Sayın Sebahattin AKKAYA’yı ben merkezli yönetim anlayışını bırakıp, katılımcı demokrasiye tahammül edebilen, şehremini unvanına layık bir başkan gibi davranmaya davet ediyoruz.

“Burdur Belediye Başkanına karşı verdiğimiz hukuk mücadelesinde bizleri yalnız bırakmayan siyasi partilerimizin değerli temsilcilerine, Odalarımız ve STÖ temsilcilerine şükranlarımızı sunarken, Demokrasimiz adına bir zafer olan bu kazanımı halkımızla paylaşmak istiyoruz.”

Kemal Arslan daha sonra alkışlar arasında Mahkeme’nin kararının bir kopyasını Belediyenin kapısına bantla astı. Belediye kapısında basın açıklamasını izleyen Belediye güvenlik görevlisi önce asılmasına itiraz ettiği mahkeme kararını asıldığı yerden alarak içeriye çekildi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..