Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '13

 
Kategori
Haber
 

Burdur ÇYDD, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda biraraya geldi

Burdur ÇYDD, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda biraraya geldi
 

BURDUR ÇYDD BAŞKANI SERGÜL CANIGÜR VE YK ÜYELERİ


 

Burdur ÇYDD, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kahvaltılı basın toplantısı yaparak derneğin il içi ve yurt çapındaki faaliyetlerini anlattı.
 
Burdur Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Tren Garındaki Destina Kafede, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kahvaltılı basın toplantısı yaparak derneğin il içi ve yurt çapındaki faaliyetlerini anlattı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladığı basın metnini okuyan ÇYDD Şube Başkanı Sergül Canıgür, “sorunların değil, çözümün bir parçası olmak, resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak ve partilerüstü konumu korumak” şeklinde özetlediği ilkelerini ifade ettikten sonra önce yurt çapındaki icraatlarını ardından da Burdur ilindeki faaliyetlerini özetledi.
 
ÇYDD Burdur Şube yönetimindeki üyelerle birlikte katıldığı toplantıda Canıgür şu bilgileri verdi:
 
Türkiye geneli yapılan çalışmalar
 
1991 yılından bugüne kadar eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla 117 bin 147 ilköğretim, lise ve üniversite öğrencisine burs verdi. Eğitime destek amacıyla kuruluşumuzdan bu yana 36 yurt, 1 üniversite eğitim birimi, 1 lise, 24 ilköğretim okulu, 30 köy okulu ve öğretmen lojmanı, 5 anaokulu, 751 anasınıfı donanımı, 555 oyun parkı yaptık.
 
Eğitimin yaşam boyu sürmesi gerektiğinden hareketle, 6 eğitim ve kültür merkezimizde kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik eğitim çalışmaları sürdürüyoruz.
 
Kuruluşumuzdan bu yana, 1198 okul ve çeşitli kuruluşa 319 bin 288 adet kitap gönderdik, 20 okulda tam donanımlı kütüphane oluşturduk, 409 köy okulunun çeşitli gereksinimlerini karşıladık, 119 YİBO’ya iyileştirme ve malzeme desteği verdik.
 
23 Ekim 2011 tarihinde Van merkez, Van merkeze bağlı köyler ve Erciş merkez ve merkeze bağlı köylerde mal ve can kaybına yol açan iki büyük deprem meydana geldi.
 
Depremin yarattığı bilançonun etkilerini azaltmaya yönelik çok sayıda girişim oldu.
 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) olarak Van’da meydana gelen depremden sonra bölgeye destek verebilmek ve depremzedelere yardımcı olmak amacıyla 24 Ekim 2011 Pazartesi tüm şubelerde çalışmalarımıza hızla başladık.
 
Van-Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü ile yapılan protokol gereği üniversite yerleşkesinde toplam 1.542 metrekarelik alanda, 72 kişilik 10 sınıf, öğretim görevlileri için oda, kantin ve ıslak hacimlerden oluşan, hafif çelik malzeme ile yapılan “ Çağdaş Yaşam Eğitim Birimi” tamamlandı. Toplam 6 bin üniversite öğrencisinin yararlanacağı eğitim birimi üniversite ana binaları onarıldıktan sonra araştırma merkezi veya meslek yüksek okulu olarak değerlendirilecek.
 
Burdur faaliyetleri
 
Burdur’da derneğimiz bir buçuk yıldır faaliyet göstermektedir. Bir buçuk yıl içinde geçtiğimiz yıl yirmi üniversite öğrencisine destek verirken bu sene bu sayımız 52 öğrenciye çıkmıştır.
 
Geçtiğimiz yıl bir hemşire ve bir sınıf öğretmeni mezun olmuştur.
 
Burdur ili genelinde geçen yıl 86 kardelenimiz varken bu yıl sayımız 69 a düşmüştür. Bunun sebepleri ise 13 kardelenimiz mezun olmuş ve 9 tanesi üniversiteyi kazanmış bursları devam etmekte 2 kızımız tercih yapmamış ve 1 kızımızda üniversiteyi kazanamamıştır.
 
Dernek olarak düzenli olarak kardelenlerimizin ziyaretlerini gerçekleştirip onların aileleriyle de tanışıp dersleri ve yaşam koşullarını düzeltmek için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.
 
Üniversitemiz yerleşke alanında bize bir ağaçlandırma alanı vermiş ve o alan gençlerimiz tarafından sürekli bakımı yapılmaktadır.
 
Gençlerimizi tanıştırmak ve kaynaştırmak için çay kahvaltısı ve bir yemek hayırsever bir vatandaşımız tarafından gerçekleştirilmiştir.
 
Derneğimizde ikinci el ve öğrenciye yakışır giysiler toplanarak ihtiyaçlı bursiyer olsun olmasın tüm gençlere yardım yapılmaktadır.
 
Kardelen ziyaretlerimizde evdeki kardeşlerini sevindirmek için ikinci el oyuncak toplamamız devam etmektedir.”Benim hiç oyuncağım olmadı” kampanyası.
 
Üniversite ve fen liseleri hazırlık kitapları toplanarak YİBO okullarına ve ilçelerdeki okullara götürülmektedir.
 
Şu anda Burdurlu 31 gönüllü bursçularımızın desteği ile gençlerimize burs vermekteyiz ve bizden burs bekleyen 99 genç için arayışlarımız devam etmektedir.
 
Biz Burdur şubesi olarak her türlü bağışa açık olduğumuzu belirterek Burdur da Zeliha Özgen gibi bize bağışta bulunacak birilerinin olmasını umutla bekliyoruz. Umarız sizlerinde desteği ile Güneş Umuttan Bu Gün Doğar.
 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..