Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Burdur'da 1 Mayıs Birlik İçinde Kutlandı

Burdur'da 1 Mayıs Birlik İçinde Kutlandı
 

1 MAYIS 2012 BURDUR CUMHURİYET MEYDANI


  BURDUR'da 1 Mayıs Birlik İçinde Kutlandı

İstanbul ve Ankara dışında İzmir, Adana ve Hatay gibi Burdur’da da emek örgütleri aklıselim içinde hareket ederek bölünmediler, birlik ve beraberlik içinde 1 Mayıs’ı ruhuna uygun olarak birlik içinde kutladılar.

Burdur’da 1 Mayıs, Şeker İş, Emekli Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen’in organize etmesiyle birlik beraberlik içinde İşçi sınıfının uluslar arası birlik, dayanışma ve mücadele ruhuna uygun olarak kutlandı.

Saat 13,00’de Köprübaşı mevkisine dalgalar halinde gelen sendika, kitle örgütü ve parti grupları bayrak, flama ve pankartlarıyla rengârenk bir ortam yarattılar. İşçi sınıfının sınıfsal olgunluğu içinde önceden belirlenmiş olan sıralarına girerek saat 13,30’da başlattıkları yürüyüşü, Gazi Caddesi boyunca sloganlarla inlettiler.

CHP, ÖDP, İP, TGB, ÇYDD’nin kitlesel destek verdiği 1 Mayıs yürüyüş ve mitingine, alana Kürtçe slogan ve dövizlerle girmek isteyen bir grubun taşkınlıkları gölge düşürdü. Alandaki Türk Eğitim Sen saflarında bulunan bir grup Ülkücünün “Apo’nun Piçleri, Yıldıramaz Bizleri” şeklinde slogan atmalarıyla alevlenen gerginliğin muhtemel bir çatışmaya dönüşmesi tehlikesini Çevik Kuvvet’in araya girmesi önledi. Kürt grup, alanı kenardan dolanarak ilerleyip diğer kapıdan çıkarak miting alanını terk etti.

Alanda toplanan yaklaşık 1000 kişilik kitle coşkulu bir şekilde halay çekmeye başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesini müteakiben Şeker İş Başkanı Mustafa Onay, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptıktan sonra kitle bir süre daha halay çektikten sonra dağıldı.

Mustafa Onay’ın konuşma metni aşağıdadır:

 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası

Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun!

Bizler bu ülkenin işçileri, kamu emeçlileri, işsizleri, emeklileri, yoksulları, kadınları,

 Gençleri ile birlikte 1 Mayıs’ta tün Türkiye’de alanlardayız…

Barış için, özgürlük için, demokrasi için, ekmek için, daha güzel bir dünyada, sömürüsüz, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz. Haklarımız ve özgürlüklerimiz için dayanışma içindeyiz.

Sosyal adalet, eşitlik, özgürlük ve sendikal haklarımız için omuz omzayız.

1 Mayıs 2012’yi güvencesiz, kuralsız çalışmanın yoğunlaştığı koşullarda karşılıyoruz. Emekçilerin yarısı kayıt dışında çalışıyor. Ulusal İstihdam Stratejisinin emek karşıtı yaklaşımıyla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor; asgari ücret bölgeselleştirilmek, esnek ve kuralsız çalışma biçimleri yaygınlaştırılmak isteniyor. Sendikasızlaştırma yaygınlaşıyor. Sendikal örgütlenmenin önüne engeller çıkarılıyor. Örgütlenen işten atılıyor. İş kazası adı verilen cinayetler durmak bilmiyor.

Biz sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi istiyoruz. Özgürlükçü, eşitlikçi sivil demokratik bir anayasa ve yasalar istiyoruz. Tüm çalışanların grevli, toplusözleşmeli sendikal haklara sahip olduğu bir Türkiye için, sosyal devlet için alanlardayız.

1 MAYIS’TA ALANLARDAN BİR KEZ DAHA HÜKÜMETE SESLENİYORUZ

Türkiye’yi yönetenlerin temel hedefi özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin sınırlarını genişletmek olmalıdır. Anayasa değişikliği tüm kesimlerin uzlaşacağı bir zeminde gerçekleştirilmeli ve Anayasa katılımcı demokrasinin tün kurum ve kurallarının sağlıklı işleyeceği bir yapıya kavuşturulmalıdır.

Toplumsal barış ve huzurun sağlanması için uzlaşma, hoşgörü ve birarada yaşama kültürünün geliştirilmesi için çaba gösterilmelidir.

Emekçinin çıkarları savaşta değil barıştadır. Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” şiarı rehber edinilmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumları hukuk devleti anlayışıyla hareket etmelidir.

Antidemokratik sendikalar yasası değiştirilmeli, toplu pazarlık ve örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır. İnsan onuruna yaraşır bir iş herkesin hakkıdır. İstihdamın korunması, geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi temel yaklaşım olmalıdır.

Cinayet haline gelen iş kazaları önlenmeli, iş sağlığı ve güvenliği artırılmalıdır.

İş güvencesi, yeniden ve öncelikle düzenlenmelidir.

Kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınmalıdır.

Kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Buna el uzatılması, ortadan kaldırılması ya da daraltılması yönündeki talepler gündeme dahi getirilmemelidir.

Asgari ücret insan onuruna yaraşır bir biçimde belirlenmelidir. Asgari ücretin bölgeselleştirilmesi girişimlerinden vazgeçilmelidedir.

Esnek ve kuralsız çalıştırılmanın bölgeselleştirilme girişimlerinden vazgeçilmelidir.

Taşeronlaşma engellenmeli, asıl işin taşeronlara yaptırılması uygulamasından vazgeçilmelidir.

 Vergi adaletsizliği giderilmelidir.

İşsizlik Fonunda biriken para Fon’un oluşturulma amaçları doğrultusunda kullanılmalı, sosyal güvenlik fonlarının amacı dışında kullanılması düşüncesinden vazgeçilmelidir.

Doğal yaşam korunmalı, ekolojik çevre tahribatına son verilmelidir.

Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılması sağlanmalıdır.

İşçiler, Kamu emekçileri, emekliler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler,

EKMEK, BARFIŞ, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İÇİN 1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ.

1 MAYIS BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ TÜM EMEKÇİLERE KUTLU OLSUN! 

Tertip Komitesi

 

Türk İş (Şeker İş)               DİSK (Emekli Sen)             KESK (Eğitim Sen)           

Mustafa Onay                       Fatih ÖZCAN                        Ünal Bülbül

 

KAMU SEN (T. Eğitim Sen)                     BİRLEŞİK KAMU İŞ (Eğitim İş)

Orhan Akın                                                 Bülent Yamacı                         

 

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..