Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Burdur'da emekliler alanlara indi

Burdur'da emekliler alanlara indi
 

BURDUR EMEKLİ SEN BASIN AÇIKLAMASI


 
Tüm Emekli Sen, Ülke Çapında Planladığı Gölgesel
 
Eylemlerin İkincisini Burdur’da Gerçekleştirdi.
 
Emekliler ülke çapında alanlara inmeye devam ediyor. Tüm Emekli Sen ülke çapında planladığı bölgesel eylemlerin ikincisini Burdur’da gerçekleştirdi. Henüz daha 3 aylık bir örgüt olan ve Kurucu Yönetim Kuruluyla idare edilen Burdur Emekli sen Şubesi, bir basın açıklaması, panel şeklinde bir söyleşi ve akşamına da bir Birlik ve Dayanışma gecesi düzenledi. Genel Başkan Veli Baysülen’in de katıldığı 28 Nisan faaliyetleriyle toplumda Emekli Sen rüzgârı esti.
 
Gölhisar ve Bucak Temsilciliği ve Isparta Şubesinin de katıldığı 28 Nisan eylemlerine CHP ve Eğitim Sen de destek verdi.
 
TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN DEMOKRATİK BİR ÜLKE OLMADI
 
Cumhuriyet Meydanında sendika ve Türk bayrakları ve pankartlarla bir basın açıklaması yapan Emekli Senliler, “İran’a- Suriye^ye Efeliğe Hayır!”, “Banka Promosyonları Bizim De Hakkımız!”, “Kriz Bölgelerine Müdahale Gücü Olmaya Hayır!”, “Sendikasız Demokrasi Olmaz!” dövizlerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdılar. Açıklama metnini okuyan Genel Başkan Veli Baysülen, Türkiye’nin hiçbir dönemde demokratik olmadığını, bunun bir sonucu olarak insan hak ve özgürlüklerinin sürekli engellemelerle ve baskılarla karşılaştığını, “ileri demokrasi” adına son zamanlarda yaşananların geçmişe “rahmet okuttuğu”nu belirterek, son bir ayda büyük kent merkezlerinde emek örgütlerine ve yurtseverlere yapılan polis saldırılarının, son olarak KESK eylemlerinde de biber ve gaz bombalarıyla kamu çalışanlarının dağıtılması bunun son örnekleri olduğunu ifade etti.
 
EMEĞE VE SENDİKALARA SALDIRI ANTİDEMOKRATİK
 
4+4+4 eğitim modelinin çıkarılış yönteminin de buna çok somut örnek oluşturduğunu kaydeden Baysülen, “haksızlıklara, güvencesizleştirmeye, ülkemizi ucuz emek cenneti haline getirme politikalarına karşı çıkan sendikal hareketin nasıl baskı altına alınmaya çalışıldığını ve tehdit edildiğini yaşayarak gördükleri”ni, 2821 sayılı Sendikalar yasasının ve 2822 sayılı Toplu Sözleşme ve Grev ve Lokavt Yasasının değiştirilerek yerine getirilecek olan Toplu İş İlişkileri Yasasının mevcut yasalardaki antidemokratik düzenlemeleri bile aratacak derecede olumsuzluk içerdiğini iddia etti.
 
GERÇEK İNTİBAKK YASASI
 
ÇIKARILMALI, EN AZ EMEKLİ MAAŞI 1500.- LİRA OLMALI
 
Emekli sen’in uzun zamandır uğrunda mücadele ettiği İntibak Yasası konusunda da iktidarın aldatmacayı seçtiğini, kısmi bir düzenleme yaparak emeklinin gözünü boyamaya çalıştığını, emeklinin maaşının asgari 1500.- lira olduğu gerçek bir İntibak Yasası için mücadelelerinin süreceğini belirtti.
 
EMEKLİLERE ÇAĞRI
 
Emekli Sen Genel Başkanı Veli Baysülen sözlerine, “Biz emekliler, barış için, demokrasi için, insan hakları için, temel bir insan hakkı olan sendika hakkımız için yürüyüşümüze devam ediyoruz. 26 Mayıs 2012 tarihinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen emeklilerle Ankara’da bir kez daha Sendika Hakkımız Söke Söke Alırız diyeceğiz.” Şeklinde ifade ederek, tüm emeklileri örgütüne sahip çıkmaya, sendikaya üye olmaya ve yürüyüşe katılmaya çağrı yaparak son verdi. 
 
Video
 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..