Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Burdur’da Yer Gök 19 Mayıs

Burdur’da Yer Gök 19 Mayıs
 

BURDUR HALKI BAĞIMSIZLIK YÜRÜYÜŞÜ YAPTI: YER GÖK 19 MAYIS


Burdur Halkı, Binlerce Kişiyle 19 Mayıs Bağımsızlık Yürüyüşü Yaparak Bayramına Sahip Çıktı

Burdur halkı Atatürk’üne, 19 Mayıs’ına Bağımsızlık Yürüyüşü yaparak sahip çıktığını gösterdi. Binlerce vatandaşın katıldığı ve polisin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı yürüyüş Müze önünden Şeker Meydanına kadar devam etti.

CHP, Emekli Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, ADD, CKD tarafından organize edilen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı 19 Mayıs Bağımsızlık Yürüyüşü, Müze önünden Şeker Meydanındaki Belediye’nin düzenlediği Grup Volkan Konserine kadar uzun bir kortej oluşturularak gerçekleştirildi. Güzergâh boyunca coşkulu olan yürüyüş kolu kaldırımlardaki vatandaşlarca alkışlandı. Yürüyüşte “Türkiye Laiktir Laik Kalacak”, “Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak”, “Ne Mutlu Türküm Diyene”, Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye” sloganları atıldı; kahramanlık marşları söylendi. Kortej Atatürk posterleri ve albayraklarla gelincik güzergâhını andırdı.

Belediye’nin Grup Volkanlı Gençlik Şenliği düzenlediği Şeker Meydanına girerken kalabalık Türkiye Laiktir Laik Kalacak sloganını daha yoğun ve gür bir sesle atmaya başladı. Meydan birdenbire albayraklarla süslendi ve şenlendi. Yürüyüş kolu daha sonra sloganlar ve marşlar eşliğinde meydandan çıktı.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..