Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '12

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Burdur DSYB hamleleri sürdürüyor

Burdur DSYB hamleleri sürdürüyor
 

BURDUR DSYB BAŞKANI KAMİL ÖZCAN


2012’ye hızlı başlayan ve aynı hızda hizmetlerine devam eden Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) iki ihaleye daha adını yazdırdı. Özcan, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 61 ailenin düvelerini Burdur DSYB’den alacaklarını duyurdu.

KIRSAL ALANDA SOSYAL DEVLET PROJESİ

Burdur İli Gölhisar İlçesi S. S. Yeşildere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi “Ortaklar Mülkiyetinde 124 baş (31 aile x 4 baş) Süt Sığırcılığı” ve Burdur İli S. S. Hisarardı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi “Ortaklar Mülkiyetinde 120 Baş ( 30 aile x 4 baş) Süt Sığırcılığı” olmak üzere, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 61 aile düvelerini Burdur DSYB’den alacaklar.

Gölhisar İlçesi Yeşildere ve Hisarardı ihalelerini alan Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, aldıkları iki ihalenin teslimatlarını en kısa sürede yapacaklarını belirtti. Özcan “aldığımız her ihalenin Burdur ve Burdur Hayvancılığı için önemini biliyor ve dile getiriyorduk.” Dedi.

Özcan devamla, “bu aldığımız iki ihale, Burdurun hem parasının hem de kaliteli damızlıklarının Burdur’da kalmasının yanında; yetiştiricinin dar boğazda olduğu, girdilerini karşılayamadığı ve kredi borçları yüzünden damızlıklarını satamayıp kesime gönderdiği bir dönemde oldu. Bu iki ihalenin böylesine üreticinin dar boğazda olduğu ve düvesini satmak istediği bir dönemde olması onları birazda olsa rahatlatabilmemizi sağlayacaktır.” Şeklinde konuştu.

İTHAL ÇÖZÜM DEĞİL, YERLİ

YETİŞTİRİCİNİN SORUNLARININ ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜDÜR

“Aldığımız her ihaleden sonra bir şey söylüyoruz. Burdur değil 2, böyle 10 ihalenin düve ihtiyacını karşılayabilecek durumdadır.”Şeklinde iddialı konuşan Özcan sözlerini, “yetiştiricimiz düvesini kesime göndermemek için, değerinde satabilmek için ihale yolu gözler durumdadır. İlimizde hal böyle iken halen ithal hayvan peşinde koşulmasını anlamakta güçlük çekiyorum. Buradan bütün canlı hayvan almak isteyenlere sesleniyorum ithal etmeyi düşünmeden önce Burdur’a gelin. Burdur’da kaliteli, verimi yüksek, genetiği sağlam, kültür ırkı ve kendi yetiştiricimizin emeği hayvanlarımız var. İthalat çözüm değil, aksine yerli yetiştiricinin sorunlarının çözümsüzlüğüdür” diye bitirdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..