Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

 
Kategori
Kent Tarihi
 

Burdur İli ve Bucak İlçesi

Burdur İli ve Bucak İlçesi
 

Sağ olsunlar! blog okuyucularımız sayfamı boş bırakmıyorlar. Bu vesileyle memleketim Burdur ve doğum yerim Bucak ilçesini tanıtma fırsatı elde ettiğimi düşünüyorum.

Burdur ili Göller yöresi içinde olduğu için Burdur gölü ile anılır. Burdur gölü tuzlu olup; balık yetişmemektedir. Göçmen kuşların uğrak yeri olması önemlidir.

Burdur ili sanayi kalkınmasını maalesef yapamamıştır. Çok yoğun fabrika göremezsiniz. Dövizle askerlik Burdur’da yapılmaktadır. Dövizle askerlik yapmaya gelenler; Küçük esnaf için en önemli alış-veriş dolayısıyla gelir kaynağıdır.

Kendine has güzelliği olan ve Yeşilova ilçesi sınırları içinde bulunan Salda gölü; Turizm yatırımları için gerekli girişimler yapılmıştır.

Burdur ilinin en büyük ilçesi ve benim de doğum yeri olan Bucak’tır. Bucak nüfusu hızla büyümektedir. 40.000’ne yaklaşarak belki yakın bir gelecekte Burdur ilinin nüfusunu geçeçektir.

Bucak madencilik-taş sektöründe müthiş atılım yapmıştır. Yaklaşık 40 adet Mermer imalat ve işleme fabrikaları açılmıştır. Mermer ve işlenmiş özel mermerler Türkiye içine ve özellikle Yurtdışına satılmaktadır. Sektörde yoğun emek gereksinimi duyulduğu için işsizliğin olmadığı belki ender ilçelerden biridir.

Yaklaşık 5.000 üniversite öğrencisini Bucak ilçesi misafir etmektedir. 2 meslek yüksek okulu, 1 fakülte mevcuttur.

Bucak’ta Kanal15 logosuyla bir yerel televizyon ve radyo istasyonu olup; Burdur il ve ilçelerinde yayınlamaktadır. Belkide yakın zamanda uyduya çıkabilir.

Bucak ilçesi Turizm beldesi Antalya’ya 70 km. mesafede olması nedeniyle turizm sektöründe de atılım yapacaktır. Bucak ilçesi sınırları içinde Selçuklu döneminden kalma Susuz ve incirhanı kervansarayları ile Roma dönemine ait Kremna tarihi ören yeri mevcuttur.

Kazı ve restorasyon masrafını Belçika Kraliyet ailesini karşıladığı Sagalassos antik kenti söylemeden geçmek yanlış olurdu.

Burdur insuyu mağarası muhteşem görüntüsü ile güzellikler saffında yerini almıştır.

Bir çok tarihi eserler, heykeller yeni ve modern görünümüyle Burdur müzesinde sergilenmektedir.

Kısaca Burdur ve Doğum yerim Bucak’ı tanıtmaya çalıştım. Okuduğunuz için şimdiden çok teşekür ederim. Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..