Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Burdur İtfaiyesinin 105 Evlerde Yaptığı Eğitici Tatbikat beğeni topladı

Burdur İtfaiyesinin 105 Evlerde Yaptığı Eğitici Tatbikat beğeni topladı
 

Burdur İtfaiyesinin 105Evlerde Yaptığı Eğitici Tatbikat Beğeni Topladı


Burdur İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye Haftası faaliyetleri kapsamında 105 Evler’de gerçekleştirdiği yangın tatbikatı ve eğitim çalışması başta çocuklar olmak üzere halkın beğenisini topladı ve çocukları coşturdu.

İtfaiyeciler Haftası faaliyetleri kapsamında İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin Armağan İlci Mahallesi, 105 Evler sakinlerine yaptığı yangın tatbikatı ve eğitim çalışması halkın takdirini aldı; en çok da çocukların coşkusuna neden oldu. “Amca kaç para maaş alıyorsunuz, ben de itfaiyeci olacağım” diyen çocuklar çıktı.

Kısa bir açış konuşması yapan Burdur İtfaiye Müdürü Hasan Özban’dan sonra, teorik açıklamaları ve sunumu yapan Burdur Belediyesi İtfaiye Çavuşu Mehmet Ali Ballak, Türk itfaiyeciliğinin 298. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırladıklarını belirttiği etkinlikte yangın çıkaran çeşitli etkenlere, bunların ortadan kaldırılması yöntemlerine ve tekniklerine değindi. Halk arasında yanlış olarak bilinen yangın söndürme yöntemlerinin yanlışlıklarını ve yaratacağı tehlikelere dikkat çekti.

Ardından tatbikatlara geçildi.

Önce kendileri tarafından yapılan yangın söndürme teknikleri daha sonra gönüllü çocuklara tekrar ettirildi. Bu esnada meraklısı çok olan çocuklar kısa süreli kaosa neden oldu.

Mazotla çıkardıkları büyük yangının itfaiye aracı tarafından söndürülüşü sahnesiyle araba lastiklerinin yakılmasıyla sağlanan daha büyük ve söndürülmesi zor yangını söndüren, ülkede İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncüsünün Burdur’da bulunduğu, 10 litre suyla 10 ton suyun yaptığı yangın söndürme işini gerçekleştiren, suyun bir damlasını 1 milyon migrona ayırma tekniğini kullanan etkili bir yangın söndürme cihazı olan Aypeg 3000 Çok Yangın Söndürme aracı halkın büyük ilgisini çekti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..