Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Burdur Şeker Fabrikasını sattırmayacağız

Burdur Şeker Fabrikasını sattırmayacağız
 

UMUT ORAN-Şeker İş Başkanı MUSTAFA ONAY


 

Şeker Fabrikasını Sattırmayacağız
 
Burdur Şeker Fabrikası artıdeğer üreten bir kuruluş. Satılması ekonomiye zarar...
 
Partisini ve partilileri ziyaret için Burdur´a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP il yöneticileriyle birlikte partisinin il ve ilçe örgütlerinin sorunlarını dinledi ve ildeki bazı sendikalara ziyarette bulundu. Bu kapsamda Şeker İş Sendikasının fabrika bahçesindeki bürosunu ziyaret ederek Şeker İş Başkanı ve Türk İş Burdur Temsilcisi Mustafa Onay´la bir süre sohbet etti.
 
ŞEKER FABRİKAMIZI SATTIRMAYACAĞIZ 
 
CHP İl Başkanı Süleyman Erman, Kadın Kolları Başkanı Ümran Minas Ayan ve il yöneticileriyle birlikte çok sayıda işçinin izlediği görüşmede Şeker İş Başkanı Mustafa Onay, son şeker özelleştirmesi sürecini anlatarak Burdur şeker fabrikasının ile ve bölgeye ekonomik, toplumsal ve kültürel katkılarını özetledi; çiftçiler, nakliyesi esnafı ve bir bütün olarak bölge ve Burdur halkının ekonomisine yaptığı katkıyı açıkladı; bu kapsamda özelleştirilmesinin karşısında olduklarını, özelleştirmenin durdurulması için ne gerekiyorsa onu yapacaklarının altını çizdi.
 
ARTIDEĞER ÜRETEN BİR KURULUŞ SATILMAZ 
 
Umut Oran da yaptığı konuşmada, Burdur Şeker Fabrikasının bölge ve il ekonomisine büyük katkısı olduğunun bilindiğini, bu derece büyük artı değer yaratıcısı bir kurtuluşunun satılmasının büyük yanılgı olacağını, Şeker İş´in özelleştirmenin karşısında dik duruşunu desteklediklerini vurguladı.
 
EMEKLİ SEN STATÜYASASI 10 YILDIR ÇIKARILMIYOR;
 
ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASI LAZIM 
 
Konuşmaları müteakiben bir basın mensubu Umut Oran´a, geçen hafta Meclis’e sevkedilen Toplu İş İlişkileri Yasa tasarısının kamuoyunda emek örgütlerinin kökünü kazıyacağı inancının hâkim olduğunu, bu konudaki ve 10 yıldır 10 milyon emeklinin örgütü Emekli Sen’in sendika statü yasasının çıkarılmayışı hakkındaki partisinin görüşlerini sordu. Umut Oran, Türkiye´nin çağdaş ve insan haklarının daha iyi uygulandığı bir ülke olmak zorunda olduğunu, ancak günümüzde Türkiye’nin böyle bir yolda olmadığını, bu konuda örgütlü bir toplum olmamız gerektiğini, emeğin örgütlenmesi gerektiğini, emeğin örgütlü olması gerektiğini, emeğin örgütlenmesinin önündeki tüm engellerin kalkması gerektiğinin altını çizerek, örgütlenme konusunda iktidar partisinin son 10 yıldır söylemden eyleme geçemediğini belirtti. Oran aslında AB´nin iktidar partisini bu konuda teşvik ettiğini, Ana Muhalefet Partisi olarak kendilerinin de örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ettiklerini, bu konudaki her türlü eyleme destek vereceklerini söylediklerinin altını çizdi. Oran şu görüşleri ileri sürdü: ´Ama birtakım pazarlıklar sonucu 10 yıldır bir sonuç alamıyoruz. Bu konuda baskı uygulamaya devam edeceğiz.´
 
Daha sonra Şeker İş Başkanı Mustafa Onay konuklarına çay ikram etti.
 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..