Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Burdur Uğur Mumcu Paneli

Burdur Uğur Mumcu Paneli
 

Güneş-Eyipişiren-Aldan


Adalet ve Demokrasi Haftası ve Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri kapsamında Burdur Belediye Düğün Salonunda, CHP Parti Meclisi üyesi Levent Eyipişiren’in yönettiği, İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile Muğla CHP Milletvekili eski Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Süha Aldan’ın konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi.

Türkiye’de Demokrasi ve Uğur Mumcu konusunu Güneş’in, Ergenekon Davaları ve Silivri Gerçeği konusunu Aldan’ın işlediği ve CHP, Emekli Sen, ADD, Eğitim İş, Eğitim Sen, CKD ve BURTED’in ortaklaşa düzenledikleri paneli yaklaşık 5 yüz kişi izledi. Yaklaşık 3 saat süren paneli izleyiciler eksilmeden sonuna kadar izlediler.

İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş, zaman zaman heyecanlanarak sesini yükselttiği konuşmasında Uğur Mumcu’nun katledilmesini ve o dönem gladyo katliamlarını İran’ın “devrim ihraç etme” operasyonlarına bağladı ve tek bir nedene, antilaik etkene bağladı. Genellikle Mumcu’yla ilişkilerini, dostluklarını anlatan Güneş, emperyalizm unsurundan bahsetmedi. Eskiden vatansever aydınların susturmak için katledildiğini, şimdi ise Silivri’ye hapsedildiğini, katliamların ancak siyasi bir iradeyle durdurulabileceğini ifade ederek “asla bir darbe düşünmeyin!” diye uyardı.

CHP Muğla Milletvekili eski Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Süha Aldan ise Ergenekon operasyonlarının F Tipi hâkim ve savcılar tarafından yürütüldüğü, doğrudan doğruya bir ABD operasyonu olduğunu saptadı.    

Konuşmalardan sonra Güneş ve Aldan’a çiçek armağan edildi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..