Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

BURDUR VALİLİĞİ İLE STKP'NIN KAVGASI ALEVLENİYOR

Burdur Valiliği ile Burdur Sivil Toplum Kuruluşları Platformu arasındaki sürtüşme alevleniyor

Meralarının yabancı bir çobana köy muhtarı tarafından kiralanan, böylece tek geçim kaynakları olan küçükbaş hayvanlarının otlatma ve beslenme imkânları kısıtlanan, dolayısıyla açlığa ve iflasa mahkûm edilen Burdur Merkez Çallıca köyü çobanlarının Burdur Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun yardımıyla açtıkları hukuk mücadelesinin zaferi Burdur Valiliği ile Burdur Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu karşı karşıya getirmiştir. Çalıca çobanlarının bir basın açıklamasıyla kamuoyunda Platforma teşekkür açıklaması yapmasını Burdur Valiliği devlet organlarının bypass edilmesi olarak algılayınca Burdur Gazetesi´ne bir açıklama göndermiş, bu açıklamada STKP açıkça adli dava konusu olacağı tehdidinde de bulunmuştur.

Bu kapsamda cevap hakkını kullandığını söyleyerek yazılı bir açıklamayla Burdur Valiliğine bir açık mektup yayınlayan STKP Başkanı Kemal Arslan, ´Hodri Meydan diyoruz´ dedi.

Kemal Arslan´ın ´Valiliğe açık mektubu´nu aşağıda kamuoyuna aynen sunuyoruz.

Değerli Basın,

Burdur merkez Çallıca köyü çobanlarının 2 yıldır yaşadıkları ve sonuç alamadıkları sorunlarının, Burdur Sivil Toplum Platformu´na yansıtılmasıyla birlikte planlanan mücadeleden sonuç alınmış, çobanlar ekmek mücadelelerini kazanmışlar, platformumuza da teşekkür eden basın açıklaması yapmışlardı. Çallıca köyü çobanlarının teşekkür açıklamasından rahatsız olan Burdur Valiliğinin, haberin yayınlandığı gazetelere gönderip yayınlattığı açıklamada sivil toplum örgütlerinin görevlerini aştığı imasında bulunulup, gerekli işlemlerde bulunulacağı ´tehdidinde´ bulunulması üzerine Burdur Sivil Toplum Platformu olarak cevap verilmesinin zaruret olması üzerine platformumuz aşağıdaki açıklamayı yayınlamıştır.

Saygılarımızla.

Kemal ARSLAN Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı

BURDUR VALİLİĞİNE AÇIK MEKTUP

Değerli Basın Mensupları,

Burdur merkez Çallıca Köyünde iki yıldır yaşanan dramın, Platformumuza intikal ettirilmesiyle çözümünün sağlanmış olmasından çobanlarımızın, Platformumuza teşekkürüne alınganlık gösterip sitemlerini ve hatta yasal işlemlerde bulunulacağı tehditlerini, demecin yayınlandığı iki gazeteye gönderdikleri açıklamada dile getiren Burdur Valiliğine aynı yöntemle gazete sayfalarından cevap verilmesi bir zorunluluk olmuştur.

Değerli basın mensupları,

Çallıca Köyü otlakıyesinin yabancı bir şahsa kiralanması 15.10.2010 tarihine uzanmaktadır. Bu tarihten itibaren hayvancılıkla geçimini sağlayan köyün çobanları, mağduriyetlerini dile getirip, uygulamadan vazgeçilmesi taleplerinin sonuçsuz kalması üzerine, 10.10.2011 günü muhtarın kiralama işlemine engel olunması için Burdur Valiliğine, bilgi için de İçişleri Bakanlığına ve Platformumuza başvurmuşlardır.

Tarım İl Müdürlüğü 24.11.2011 /5567 sayılı yazı ile konunun bakanlığa intikal ettirildiğini, bakanlığın görüşü gelinceye kadar kiralayan çobanın hayvanlarını köye getirmemesinin kendisine bildirildiği, ifade edilmiştir.

Burdur Valiliğinin de açıklamasında belirttiği bu tebliğin gereklerinin yerine getirilmediği,  bakanlığın görüşünün gelmesine kadar hayvanlarını köye getirmemesi istenen kiracı bu talimatı dinlemeyip hayvanlarını Çallıca Köyüne getirmiş, işgaliyesini sürdürmüştür.     

Kiralayan yabancı çobanın ve köy muhtarının Tarım Müdürlüğü talimatını dinlemediğini 06.12.2011 günü dilekçeyle Burdur Valiliğine ikinci kez bildiren çobanlar, köyde istenmedik vahim olayların olabileceği uyarısında bulunup, duruma el konulmasını istemişlerdir.

Burdur Tarım İl Müdürlüğü 15.12.2011 tarih ve 5965 sayılı yazısında, bakanlıktan gelen görüşte, köy muhtarının kiralama işleminin yasal olduğu, yani muhtarın haklı olduğu çobanlara bildirilmiştir.

Çaresiz kalan Çobanlar 20.12.2011 tarihinde olayı anlatıp yardımcı olması için Cumhurbaşkanına başvurmuşlar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin 09.02.2012 tarih ve 4679 sayılı cevabi yazısında olayın Burdur Valiliğine gönderildiği bilgisi verilmiştir.

Çallıca Köyü çobanlarının, Burdur Sivil Toplum Platformu ile iş birliği içinde sürdürdükleri mücadele sonucu Burdur İl İdare Kurulunca, Çallıca Köyü Muhtarı hakkında görevini ihmal ettiği sebebiyle soruşturma izni verilip, köy muhtarlığının mevzuata aykırı bulunan kiralama işinin iptali ile işgalci konumundaki yabancı çobanın tahliyesine karar verilmiş, Çallıca Köyünde çobanların mağduriyetine neden olan ve iki yıldır süren işgal, 08.02.2012 günü gerçekleştirilen tahliye ile sona ermiştir.

Çallıca Köyü çobanlarının ekmeklerinin ellerinden alınması karşısında çaldıkları kapılardan sonuç alamamaları üzerine, Burdur Sivil Toplum Platformuna başvurmaları sonrasında elde edilen kazanımlarını bir teşekkürle kutlamalarından, Burdur Valiliğinin duyduğu rahatsızlığı; sivil toplum örgütü çalışmalarını idarenin yerine koymak biçiminde algılanmasını anlamlı bulmuyor ve basın açıklamasıyla ilgili yasal işlemlerde bulunulacağı tehdidini kabul edilir bulmuyor, hodri meydan diyoruz

İlgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. 03.3.2012.

Kemal ARSLAN

                                                                            Platform Başkanı

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..