Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Burma tatlısı

Burma tatlısı
 

Burma Tatlısı


Burma tatlısını bilmeyeniniz yoktur genellikle özel günlerde annelerimizin yaptığı tatlının tarifini sizlerle paylaşmak istedim . Tatlı tarifleri kategorimizde yine farklı bir lezzet ile karşınızdayız .


Kullanılacak Malzemeler:
2 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 paket karbonat,
Çeyrek dilim limon,
2 su bardağı ayçiçeği yağı.

 

Pişirme süresi: yüksek ateşte 5-6 dakika.


Burma Tatlısı tarifinin hazırlanışı :


•    Tencerenin içerisine 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı soğuk su koyun. İçersine çeyrek limon dilimini ekleyin. Ocağa alıp 5 dakika kaynatıp şerbetini hazırlayın. Bir yoğurma kabının içerisine 2 su bardağı un,1 su bardağı su ve 1 paket kabartma tozu koyup iki eliniz ile yoğurun. Hamurunu kıvamı için üzerine 1–2 kaşık daha un serperek yoğurma işlemini sürdürün.
•    Hamurunuzu yoğurduktan sonra tezgâhın üzerine un serpin ve hamuru tezgâha alın üzerine biraz un serpiştirerek yoğurmaya tezgâhta devam edin.
•    Daha sonra yuvarlak bir şekil alan hamurun üzerine biraz un serpiştirerek üzerini temiz bir bez ile örtüp 10 dakika kadar bir kenarda dinlenmeye bırakın.
•    Dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane yardımıyla bir yufka boyutunda açıp 1 cm genişliğinde ince uzun şeritler şeklinde kesin.
•    Geniş bir tavanın içerisine 2 su bardağı ayçiçeği yağını alıp kızdırın. İnce uzun kestiğiniz hamurlarınızı bir çatal ile içe doğru burgu şeklinde kıvırarak burma şekli verin. Tüm hamurlar için bu işlemi yaptıktan sonra kızgın yağın içerisine attığınız hamurları ilki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızgın yağdan çıkarttığınız hamur tatlılarınızı önceden hazırladığınız sıcak şerbetin içerisine atın ve daha sonra bir servis süzgecinden geçirip servis tabaklarına alın ve soğuduktan sonra servise sunun.


Afiyet Olsun.

 

kaynak: tatlı tarifleri

http://www.pratikpastatarifleri.org/burma-tatlisi.html

 

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..