Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '18

 
Kategori
Futbol
 

Burnuma Kötü Kokular Geliyor

Transferin son gününde kadroya dâhil edilen oyuncularla Fenerbahçe tepeden tırnağa yenilenmiş oldu. Yenilenmek iyidir; özellikle de eskinin sizi rahatsız eden izlerinden kurtulmak istediğinizde. Fakat bu yenilenme Şampiyonlar Ligi elemesi sonrası, ligin üç haftası geride kalmışken ve Ağustos’un son günü yapılırsa bunun adı içinde bulunulan sezondan vazgeçmek olur.

Fenerbahçe’nin sezonun ilk dört haftasından sadece üç puan çıkarmış olmasında son yıllarda kendini gösteren şanssızlığın payı var elbet ama tek neden bu değil. Zira sarı lacivertliler bu maçlarda şanssız olmasa da oynadıkları oyunla ancak beş, altı puan alabilirdi.

Kayserispor maçında Reyes’in mevkisi çok konuşuldu ve gerçekten de onun orta sahada oynaması yanlıştı. Fakat o gün Fenerbahçe’deki asıl sorun, savunmadan da önce, orta alandaki zayıflıktı.Geçen sene Aykut Kocaman’ın aşırı tedbirli oyunları nedeniyle isyan etme noktasına gelen Fenerbahçe taraftarının bu sene de Koku’nun ligi hafife alırcasına dirençsiz futboluna şahit olması kaderin bir cilvesi olsa gerek.

Fenerbahçe’nin bu sezon en iyi transferleri atanı ve tutanı. Zira Silimani ve Harun kendi mevkilerinde sezonun en iyileri olabilir. Fakat aradaki dokuz futbolcunun nasıl bir performans göstereceği bir tarafa, bu oyuncuların kimler olacağı dahi henüz belli değil. Durum böyle olunca, ilk haftalardaki kayıplar istisnai gibi görünse de Fenerbahçe’nin yolunu bulması muhtemelen zaman alacak ve başka puan kayıplarına neden olacak. Bu nedenle bu seneki gerçekçi hedef ilk dört sıra olmalı ve daha yukarısı için ilerleyen sezonlar beklenmeli.

Ali Koç’a Sahip Çıkılmalı

Fenerbahçe’deki değişim sadece teknik heyet ve futbolcularla sınırlı değil. Artık Fenerbahçe’nin değil hakem odası basmak, kendisini mağlup eden takımı tebrik eden bir başkanı var. Ali Koç’un bu davranışlarını “artistlik” olarak niteleyenleri duymazdan gelin. Zira, öyle bile olsa -ki bence ilgisi yok- sadece futbolumuzun değil ülkemizin bu tür görüntülere çok gereksinimi var. Bu nedenle Ali Koç’un mücadelesi sadece Fenerbahçe değil aynı zamanda Türk futbolu için.

Fenerbahçe’ye Ali Koç penceresinden bakıldığında, sezona düşünülenin ötesinde çok kötü başlanmış olması dahi sineye çekilebiliyor. Zira ortada gerçekten köklü bir değişim var ve hiçbir değişim kolay olmaz. Umarım, ne olura olsun Koç ve arkadaşları sahip oldukları motivasyonu kaybetmez ve taraftar da onların arkasında durmaktan vazgeçmez. Çünkü niyet ve yaklaşım samimi ve olumlu oldukça başarı er geç gelecektir.

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..