Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Burnumuzu çalıştıralım

Burnumuzu çalıştıralım
 

Burnumuz nasıl çalışır demeyin. Burun deliklerimiz de diğer organlarımız gibi jimnastik yapmaya gereksinim duyarlar. Sanki normal hayatta düzenli spor yapıyoruz da sıra burun deliklerine mi geldi demeyin. Haydi, o zaman burun deliklerimizi çalıştırmaya başlayalım.

Sıra ile burun deliklerimizi kapatıp nefes alıp verelim. Önce sol işaret parmağımızla sağ burun deliğimizi. Daha sonra sağ elimizin işaret parmağıyla sol burun deliğimizi kapatıp nefes alıp verelim. Dikkat edince iki burun deliği arasında bir fark olduğu anlaşılır. Biri ötekinden daha az hava geçişi sağlıyor gerçekten de. Bunun faydasının koku alış sırasında ortaya çıktığı belirtiliyor. Bazı kokuları daha fazla hava geçiren, bazılarını ise daha az hava geçiren burun deliği alğılıyabiliyormuş. İşte bu yüzden her iki burun deliği farklı miktarlarda hava geçişine olanak tanıyormuş.

Haydi, burnumuzu çalıştıralım. Tabi olur olmaz her şeye burnumuzu sokarak değil, sıra ile burun deliklerimizi tıkayıp nefes alıp vererek. Aman dikkat ikisini aynı anda değil sıra ile kapatarak çalışalım. Bu çalışma sonunda çiğerlerimizi daha sağlıklı hava ile dolduracağımızı unutmayın.

(Bilim Çocuk Ekim 2000-34sayısını kaynak olarak kullandım.)

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..