Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '12

 
Kategori
Deneme
 

Burnunun dikine gidenler

Burnunun dikine gidenler
 

Bazı insanlar vardır, hani denir ya "burnunun dikine gitmek" sözcüğü.

Sık kullanılır Anadolu'da..

Kendisine söylenen sözlere kulak asmamayan, kendi bildiği gibi davranan, istediğini yapan tipler.

Burnunun dikine giden tipler için söylenen şöyle güzel de bi söz vardır bilirsiniz.

"Burnunun dikine gidersen, işte böyle eline yüzüne bulaştırırsın işi".

Hiç tahammül edemediğim insan tiplerdir bu türler.

Tip..

Özel tiplerdir bunlar..

Tartışmaya açık insan olarak görürsünüz önce. Konuşursunuz, konuşursunuz. Sorular sorar size. Siz de tüm objektif bakışınızla değerlendirirsiniz sorularını. Açarsınız sormuş olduğu sorunun detaylarını. Giriş-gelişme-sonuç bağlamı içinde cevap vermeye çalışırsınız. Dinler o. Konuşmaz veya kesik kesik konuşur. Kendisine ters gelen sözcükleri cımbız ile ayıklar gibi seçer ayıklar. Senin yorumunu hiç ciddiye almadan, yorumlarını dinlemeden "olmaz öyle şey" deyip sözünüzü keser "tartışmam" deyip burnunun dikine gider..

Oysa tartışmaların insana doğru karar vermesine yardımcı olduğu bir eylem olduğunu bilebilmiş olsa, kendi kişilik gelişimine yardımcı olduğunu da görebilir belki ama o, 'dediğim dedik, çaldığım düdük" misali kendisini öne çıkarıp konuşmanızı keser, kalısınız ortalıkta..

'Kiminle konuşuyormuşum' diye soru sormaya başlarsınız kendi kendinize.

Genelde a sosyal insan tiplerinde görülür bu tür insanlar. Kendi küçük dünyasında bir şablon çizmiştir, onun dışına çıkamazlar. Hep kendi bildikleri doğrudur. Başkalarının düşüncelerine saygı duyamazlar. Kendi iç dünyalarıyla hep çatışma halinde yaşamlarını sürdürürler. Bu nedenle de ne bir dost edinebilirler yaşamları boyunca ne de arkadaş.

Oysa kendileriyle barışık olan insanlar, eleştirilere de tartışmalara da açık olurlar. Egolarını yenerek kendi kendilerini eleştirebildikleri gibi kendileriyle dalga geçmesini de becerirler.

Hayat onlar için güzeldir..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..