Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '15

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Büro Emekçileri Sendikası ve 1 Mayıs!...

Büro Emekçileri Sendikası ve 1 Mayıs!...
 

Bunda yıllık memurum. Geçen yıl ilk kez istediğim sendika olan Büro Emekçileri Sendika yani BES’e üye oldum. BES, KESK’e bağlı bir sendika. Yaşama emekten , özgürlükten, soldan bakan bir sendika. Bedeller ödemiş ve hala da ödemeye devam eden bir sendika.

Biliyorsunuz 1 Mayıs’ta Türkiye ve dünyada emekçiler kanlı bedeller ödemiştir. Ülkemizde İstanbul’da 1 Mayıs 1977’de çıkan olaylarda 34 kişiyi yitirdik. 136 kişi de yaralandı. 1 Mayıs 1977 Kanlı 1 Mayıs olarak da anılır.

Ülkemizde emek mücadelesi bir daralma yaşıyor. Çünkü, çeşitli baskılar, taşeronlaştırma, günün moda deyimiyle algı operasyonları ve mobbing vakaları sendikaya olan olan ilgiyi azaltıyor. Devlet ne yazık ki bazı sendikaları kayırıyor. Sendikalar , sendikasız emekçileri bünyesine katacaklarına birbirlerinin üyelerine göz dikiyorlar. İşin ilginci sendika üyesi memurlar mücadele veriyor. Elde ettiği kazanımlardan sendikasız memurlarda aynen yararlanıyor.

Türkiye’de sorunların büyük bir kısmı  sınıf bilincinin olmamasından kaynaklanıyor. Bu 1 Mayıs emek mücadelesi için bir dönüm noktası olsun. Gönül ister ki her memur bir sendikaya üye olsun. Ve memurlar genel grev dahil dünyada kabul gören bütün demokratik haklarına kavuşsun. 1 Mayıs tüm dünya emekçilerine kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..