Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '14

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Büro Memur-Sen 8. Başkanlar Kurulu toplantısı Ankara’da yapıldı

Büro Memur-Sen 8. Başkanlar Kurulu toplantısı Ankara’da yapıldı
 

Samsun’dan Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Karabiber’in katıldığı toplantıya; Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkan yardımcıları ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen Büro Memur-Sen şube Başkanları katıldı.

"HÜKÜMET GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNMELİ"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise konuşmasında, Başbakan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunmak istediğini dile getirerek, şunları söyledi: "Yüzde yüz anlaştığımız 30 yılın 35 yıla çıkarılması, emeklilikte bir derece disiplin affı, mesai ücreti gibi birçok konu hala askıda. Artık Hükümet, gerçek gündemine dönmelidir. İşsizliği önlemek için kafa yormalı, paydaşlarla çalışmalıdır. Taşeronluk diye bir kölelik sistemi var, gittikçe yaygınlaşıyor bunu önlemelidir. Evet, 5-6 yıl öncesine göre, 'eşit işe eşit ücret' sloganıyla yüzde 90 bu adaletsizliği memurlar boyutuyla giderdik. Fakat bu adaletsizliğin gelirle temin edildiği, adalete döndüğü ve bugün için sevindiğimiz bu tablonun da en büyük adaletsizliği ek ödemenin, emekliye ayrıldığımız gün kesilecek olmasıdır. Bu yüzden iktidar, Türkiye'nin geleceğine de yeterli desteği sunmamış oluyor. Yüzbinlerce genç, işe girmek için bekliyor, emeklisi gelenler de emekliye ayrılamıyor çünkü ayrıldığı gün maaşının en az yüzde 50'si kesilmiş oluyor. Artık Türkiye'nin yeniden yüzleşip bu sorunları çözmesi gerekiyor.

“HEDEF 100 BİN ÜYE”

Büro Memur-Sen 8. Başkanlar Kurulu Toplantısında konuşan Samsun Büro Memurları Sendikası Şube Başkanı Mustafa Karabiber, “Bizler kamu görevlilerinin, üyelerimizin problemlerini, sıkıntılarını, sorunlarını çözmek ve ilgili mercilere taşımak için bu makama talip olduk. Bizler koltuk sevdasında değiliz. Bizler bu davanın ve bu davanın sahibi olan tüm samsunlu üyelerimizin sesi olma sevdasındayız” dedi.Sendikamızın 100 bin olan üye hedefine ulaşması için tüm şube başkanları ile birlikte çaba ve gayret içerisinde olduklarını, sorun değil çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını anlattı. Genel Başkan Uğur Ünalan ve İçişleri Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Engin Kocabey ile görüşen Mustafa Karabiber, müdürlüklere atanacak personelin iş kolumuzdan atanması ile ilgili çalalaşmaların yapılması gerektiğini, içişleri bakanlığı bünyesinde çalışan memurların soru ve sorunlarını iletti.

 
Toplam blog
: 105
: 112
Kayıt tarihi
: 27.11.12
 
 

Samsun Valiliği, İlkadım Kaymakamlığı, Samsun İntermet Kurulu, Türkiye Bilişim Derneği Samsun Şub..