Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Büro Memur-Sen ailesi ile iftar açtı

Büro Memur-Sen ailesi ile iftar açtı
 

Samsun Büro Memur-Sen Yönerim Kurulunun düzenlediği iftar yemeği, Samsun Büyükşehir Anakent Sosyal Tesislerinde, Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz DEMİR, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris MADEN, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet SEVEN, Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet GÜNEYSU, Amasya Büro Memur-Sen Şube Başkanı Yusuf ULUDAĞ, Ordu Büro Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim GÜNDOĞDU, Samsun Bem Bir-Sen Şube Başkanı Nurettin SEVER, Yönetim Kurulu üyesi Savaş GAYRETLİ, Memur-Sen Komisyon Başkanları, İlçe Başkanları, İşyeri Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, memurlar, Sendika üyeleri ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.
 
Bin Kişinin üzerindeki katılımla başlayan iftar programını Yönetim Kurulu Üyesi Osman ÇIRAK sundu.Yönetim Kurulu Üyeleri Gülcan ÇAVUŞOĞLU, Hacı ŞAHİN, Ali ÖZBEK, Kazım AKKUŞ nezaretinde katılımcıların karşılandığı program, Kenan AKÇAY'ın kuran okumasıyla devam etti. Duanın ardından gelen telgraflar ve mesajlar okundu ve  Protokol konuşmalarına geçildi.
Büro Memur-Sen Yönetim Kurlu Başkanı Mustafa KARABİBER, katılımcıları selamlayarak hoş geldiniz, artık büyük bir aileyiz, Memurlarımızın Haklarını aramak için Toplu sözleşme masasına sizlerin verdiği yetki ile oturduk. Elde ettiğimiz kazanınlar ile, İnşallah bu bayram iki bayramı birden yaşayacağız. Çalışanlarımızın hakkını en iyi şekilde koruyacağımızdan emin olunuz. Hak arama mücadelesinin yanında sosyal ve kültürel sendikacılık faaliyetlerimiz artarak devam etmektedir. Bu sene iftar programımıza üyelerimizi ve çalışan tüm memurlarımızı eş ve çocukları ile davet ettik, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi.
 
Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet GÜNEYSU, Katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra üç beş samimi insanın, çok zor şartlarda biraya gelerek kurdukları sendikamızın artık çok büyük bir aile olduğunu, bunun üye katılımında açıkça beli olduğunu, Bu sorumluluk ve bilinçle sendikacılık yaptıklarını, Memur-Sen’in ülkemizde ve dünyada meydana gelen olaylara seyirci kalmadığını, çalışanlarımızın Hak ve özgürlükleri için çok büyük çaba ve gayret gösterdiklerini, bunun sonucunda Memur-Sen in büyük kazanımlara imza attığını, Memur-Sen ailesinin hızla büyümekte olduğunu bundan sonrada Hak arama mücadelesinin daha etkili ve kazanımlar konusunda çalışmaların devam edeceğini beyan ederek tüm katılımcılar katılımlarından ve Memur-Sen e verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
 
Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris MADEN, katılımcılara hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Büro Memur-sen ailesinin hızla büyüdüğünü üye sayısının 48 binin üzerine çıktığı, bunun sonucunda iki senedir yetkili sendika olduklarını, Büro Memur-Sen i yetkili sendika yapan siz üyelere tercihinizden dolayı teşekkür ediyorum. Emin olunuz ki hakların aranması noktasında Genel Merkezimiz her türlü çalışma ve faaliyetleri yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Toplu sözleşme masasından iyi kazanımlar ve sizlere müjdeler vermek istiyoruz. Hükümet 100 bin sözleşmeliye kadro verdi bu Memur-Sen in bir kazanımıdır. Ancak yetersiz kaldı. Özelleştirmeden Kamu kurumlarına geçen veya 4/c adı altında çalıştırılan personele kadro verilmedi. Bu bir haksızlık ve çalışanlar arasında eşitsizlik sayılıyor. 4/C kadrosunda çalışan tüm personelde kadronun bir an önce verilmesini talep ediyoruz. Sözleşme masasında sizlerin verdiği yetki ile ve izlerin taleplerinin toplandığı çalıştanlar sonucunda, üyelerin talep ve istekleri 
 
öncelik sırasına göre hükümete iletiyoruz. Sendikalı üye ile sendikasız üye arasında fark olsun istiyoruz, taleplerimiz ve sizleri için kazanımlarımız artarak devam edecektir. Samsun Şube yönetimini bu mübarek günde sizleri buraya davet ederek gerçekleştirdikleri iftar programı için sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Diyerek yarınki Kadir Gecesinin mübarek olmasını diledi.
Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz DEMİR, katılımcıları selamladıktan sonra, Memur-Sen in yurdumuzda ve Dünyada meydana gelen olumsuzluklar karşısındaki sivil toplumu olarak dik duruşundan dolayı kutluyorum. Ülkemizde memurların haklarının savunulmasını en büyük ve yetkili sendika olan Memur-Sen Hak arama noktasındaki çalışmalarını görmemezlikten gelmek mümkün değildir. Memur-Sen’in yetkili sendika olarak hükümetle 1 ağustosta oturduğu toplu sözleşme masasından birçok kazanım elde edeceğini, bun kazanımların memurlarımızın menfaatine olacağının görüş ve kanaati içerisindeyim. Mısır ordusunun İsrail'e karşı kullanamadığı gücü kendi halkına kullandığına dikkat çekti. Mısır'da yapılan darbeye başta ABD olmak üzere AB ülkelerinin de sessiz kaldığının altını çizen Demir, "Yapılan katliama da sessiz kalıyorlar. Batının demokrasi ve insan hakları anlayışı budur. Bizleri daha çok üzen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi sözde Müslüman ülkelerin akan Müslüman kanına sessiz kalmaları ve hatta desteklemeleridir. Mısır'da masum sivillerin akan kanı, sessiz kalanların eline bulaşmıştır. Sessiz kalanlar bu vahşetin ortağıdır." ifadelerini kullanarak tüm katılımcılara ve Samsun Büro Memur-Sen Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine böyle bir programı düzenledikleri için teşekkür etti.
Yemek sonrası çay eşliğinde sohbetin ardından program sona erdi.
 
 
Toplam blog
: 105
: 112
Kayıt tarihi
: 27.11.12
 
 

Samsun Valiliği, İlkadım Kaymakamlığı, Samsun İntermet Kurulu, Türkiye Bilişim Derneği Samsun Şub..