Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Bursa 5. Kitap Fuarı'nda oğlumla...

Bursa 5. Kitap Fuarı'nda oğlumla...
 

Bursa beşinci TUYAP Kitap Fuarı, 4 yaşında olan oğlumun lk kitap fuarı ziyareti oldu. Bizim gibi çoğu aile çocuklarını alıp gelmişti. Fakat gözlemlediğim bir çok çocuğun kitapladan çok oradan bir an önce çıkma istekleri idi.

Oğlum ise girer girmez fuara doğruca kiatplara saldırdı. Bunuda alalım bunuda alalım derken yaklaşık bir raf dolusu kiatpa satın aldı. Ne kadar mutlu olduğunu anlatamam. Bende bir ömür kitap okumasını ve kitapları sevmesini diledim. Şimdiden epey bir kitap sahibi olmuş durumda. Arasıda gayet iyi kitaplarla, akşamları yatmadan önce kiatp pazarlığı ile yatar. Umut, baba şu kadar kitap okuyalım der, Çoğunlukla 8-10 kitap kucaklayıp getirir. En son 3 kitapla uzlaşırız.) bense sayısını sınırlandırmaya çalışırım. Yoksa tüm geceyi kitap okutarak geçirtecek bana!

Furada kitaplarını kendi taşımak istedi tabiki poşeti yerlerde sürüyerek poşet oğlumdan büyük nede olsa. Sonra çok sevdiğim sevgili Muzaffer izgü oğluma iki itabını imzaladı. Umut’un ilk imzalı kitapları yine çocukluğuma tatlı bir düş gibi girmiş olan yazarımla tanışmış oldu.

Bursa 5. Kitap fuarına yeni salonların eklendiğini görmek büyük keyifti. Bilişim, eğitim ve kitap fuarı olarak düzenlenmiş olması ise, eğitim araçları ve eğitim kurumlarını kitaplarla yanyana görmek kolaylıktı. İlk gün olmasına ve yağmura rağmen ilgi oldukça tatminkardı. Tabiki diğer günlerde yerel basında kitap fuarının ziyaretçi rekorlarını kırdığını ğrenmek ayrı bir keyif. Kitapları %10-50 arasında indirimlerle aldık. Yalnızca okul önces eğitime yönelik kitaplar hala çok pahalı denebilir. Özellikle alt gelir gruplarının bu kitaplara ulaşması mümkün değil. Bu tür kitapların genele yayılması bence çok önemli. Sadece bizlerin ulaşabildiği kitaplar olmaktan çıkıp diğer toplum katmanlarına ulaşabilmeli. Belkide bu konuda devlet destek vermeli.

Diğer bir husus ise “islami ve milliyetçi” kesime yönelik yayınyapan standların çokluğu gözüme ilişti. Geçmişte pek fazla okumaya yatkın olmayan kitlelerin kitaba yönelmiş olmalarına sevindim. En azından dünyayı tek yönlü olsa bile okuyarak algılamaya çalışan bir kitle var.

Yüzlece yazar, onlarca sanatçı ve bilim adamının okurlarla buluşması ise ayrı bir tat. Bu kadar zengin içeriğe sahip bir fuarı düzenleyenlere teşekkür etmek düşüyor bizlere.

Standlar arası dolaşmak oldukça rahattı. Etkinliker panoda duyurulmuş isteyen etkinlikleri izleybilir ve oldukça hoş bir hafta sonu geçirebilir. Fuar alanına ulaşım ise araçları olan için sorun yokken, toplu taşıma araçlarını kullananlar yine kabusla başbaşa kaldı. Belediye hiç olmazsa fuar zamanları fuar alanına her semtten araç koymalı. İnsanlar duraktan fuar alanına kadar uzun bir mesafeyi yürüyıorlardı. Çocukları olanlar kucaklarında taşıdı genelde bu yolu. Yalnızca sanırım büyükorhan belediyesi ilçeden fuara otobüs kaldırmıştı. Bursa merkez belediyeleri uzak bir ilçe belediyesi kadar hizmet sunmakan yine acizdiler.

Ulaşım dışında fuara ait bir olumsuzluk yoktu.

Fuar tarihleri:3-10 mart 2007 hala gezmediyseniz mutlaka gidin.

fotoğraf için sayın erdal agcakaya ya teşekkür ederim. (oğlum standı izlerken çekip mail attığı için ayrıca teşekkür ediyorum)

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..