Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bursa Botanik Parkı…

Bursa Botanik Parkı…
 

Sonbahara göre sıcak geçen bugünlerde, biraz nefes almak, yeşille bütünleşmek için Bursa’da gidilebilecek çok mekân var. Hiçbir yere gitmeseniz bile Uludağ etekleri yeter. Botanik Parkı da eşsiz güzelliği ile bu yerlerden biri. Geçen yaz kene korkusuyla doğru dürüst yeşil alanlara adım atamadık. Biten hafta, okulun ilk haftası olması nedeniyle öyle yoğun geçti ki, biraz değişikliğe ihtiyacımız vardı ve kendimizi Botanik Park'a attık. Ramazan dolayısıyla o kadar sakindi ki. Bizden başka en çok çocuklu 5–6 aile daha vardı. Spor yapan birkaç çift, bisiklete binenler ve görevliler.

Botanik Park, İstanbul’a giden çevre yol üzerinde, Soğanlı mevkiinde. Hayvanat Bahçesi’ne çok yakın. Yıllar önce açıldığında ağaçları küçüktü ve gölge yer bulunmuyordu. Bugünse her tarafı gölge, ağaçları büyümüş, harika bir yeşil alan olmuş. Park içinde ayrıca restoranlar da var. Spor yapmak isteyenler için bisiklet ve yürüyüş parkurları ile spor aletleri de mevcut.

Bizim gibi çocuklu ailelerin tercihi bisiklet kiralayan küçük büfe. Oradan oğluma bir bisiklet kiralayıp dolaşmaya başladık. Bu arada bol bol da resim çektik. Her gidişim de sanki farklı bir yerdeymiş gibi resim çekmeye bayılıyorum.

Ülke ve tema bahçeleri, yol kenarlarında sayısız çınar ve salkım söğütler, çam ağaçları ve ismini bilmediğim bir sürü bitki çeşidi. Yemyeşil çimlerle kaplı tepecikler, büyük bir gölet ve gölette yaşayan ördekler. Nilüfer çiçekleri de güzeldi ama bu kez su çok kirliydi. Suya atılmış pet şişeler bu güzelliğin kıymetini bilmeyen insanların da oradan geçtiğini gösteriyordu. Neredeyse 5-6 m mesafede çöp kovaları olduğu halde yerlerde çöp görmek, bir türlü medeni insanlar olamayacağımız konusunda bizi karamsarlığa sürüklese de, güzel hava ve yeşilin tonları içimizi karartmamıza engel oldu.

Ahşaptan yapılmış çocuk oyun parkları da çok güzeldi. Hele buralarda oturabileceğim ebatlarda salıncak bulunması harikaydı. Sallanırken o kadar eğlendim ki, bizi izleyen yaşlı bir teyze de gelip salıncağa bindi. Hayatında hiç binmemişti ama olsun, o da benim eğlenceme katıldı. Eşiyle birlikte izinlerini alıp bir de resimlerini çektim. Çok tatlı bir çiftti.

Pazar sabahı bir iki saat yoğun oksijenle güne başlayıp eve döndük. Hava gerçekten çok sıcak, yazın bile bu kadar sıcak değildi sanki. Diyorum ki ramazan bitmeden Botanik Park’a bir uğrayın, ağaçlarla, çiçeklerle baş başa kalıp, ruhunuzu dinlendirin…

 
Toplam blog
: 111
: 5210
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

1997 yılında öğretmenliğe başlamış bir mühendisim. Bir oğlum var. Çocukları ve yaşamı seviyorum. ..