Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Bursa'da Beyazay resitali yaşanıyor...

Bursa'da Beyazay resitali yaşanıyor...
 

BURSA’DA BEYAZAY RESİTALİ YAŞANIYOR…


"Beyazay Derneği, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde çok harika faaliyetler düzenliyor. Türkiye’de engelliler alanında büyük değişimler yaşanıyor, farkındalıklar oluşturuluyor. Bursa’da engellilerin hayatına beyaz bir ay gibi doğan bir derneğin başkanını anlatacağım sizlere. Tez zamanda Bursa’da zirveye oturan Beyazay derneğinin başarısı bu. Atalarımız ne güzel söylemiş; ‘Marifet iltifata tabidir’ diye. Hak edene hakkını teslim etmek gerek düşüncemden hareketle sizlere çok özel Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube Başkanı Füsun Koyunlular hanımefendiden bahsedeceğim.  

Füsun Koyunlular hanımefendi engellilere hizmet vizyonunu şu sözlerle anlatıyor; ‘Türkiye nüfusunun yüzde 13’ünün engelli. Bu rakam ülkemiz için oldukça yüksek bir rakam. Türkiye Beyazay Derneği olarak her zaman engelliler ve yakınlarına hizmet götürmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada topluma da büyük görevler düşüyor. Bizler bu noktada engelli engelsiz birbirimizi tanımıyoruz. Komşumuzun çocuğu engelli olsun istemiyoruz. Çocuğumuzu gönderdiğimiz okulda engelli öğrenci olsun istemiyoruz. Bir aktivite esnasında engellilere farklı bakıyoruz. Onların bizden istedikleri farklı olmadıklarının algılanması. Biz ne istiyor ve yapıyorsak, onların da eşit haklarda yaşam istekleri var. Onlar da kendilerinin farklı olmadıklarının algılanmasını istiyorlar. Toplumumuzda engelliye karşı acıma duygusu var. Örneğin bir restorana gittiğinizde, görme engelli bir kişinin siparişini garson yanındakine soruyor. Görme engelli kişi buna cevap verebilir. Engellilerin istediği aslında kendilerine normal insanmış gibi davranılması. Toplumumuzda engellilerin dışlanma problemi var. Ailelerde çocuklarımıza engellilerin de normal bir insan olduğu aşılanmalı. Biz de Beyazay Derneği olarak, engelsiz hareketimizle bu algı konusunda onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz’’ (1)

Tebrikler Füsun Koyunlular hanımefendiye. Türkiye’nin engelliler ile ilgili sorunlarını kısaca özetlemiş. ‘Engelli engelsiz herkesin ortak bir platformda bir araya gelmesi ve birlikte keyifli zaman geçirmesidir"(2)diye de özetler derneğin amacını Sayın Füsun Koyunlular.

Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şubesi başkanı Füsun Koyunlular ve ekibini buradan kutluyorum. Hayranlıkla izliyoruz faaliyetlerini. Şu anda Bursa’ya damga vuran bu hizmetlerin gelecekte Türkiye’de de ses getireceği aşikâr.

Beyazay Derneği’nin ilk engelli milletvekili Lokman Ayva tarafından kurulduğunu hatırlatan Koyunlular sözlerine şöyle devam etti; “derneğimizin yurt içinde yetmiş yedi, yurt dışında ise yedi şubesi var. Çalışmalarımızı engellilerin kendini geliştirmesi, değerlerini güçlendirmesi ve öğrendiklerini başkalarına aktarması amacıyla gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı himayesinde hizmet veren derneğimizde  “Engelleri Aşmak İçin Hareket” kampanyasıyla engelli ve engelsiz bireyleri bir araya getiriyoruz.100 bin engelli ile 100 bin engelsiz bireyin bir arada spor yapmasını veya sportif faaliyetlerde buluşturarak kaynaştırmasını amaçladığımız projemizde engellilerin de günlük hayatın içinde yer alan bizim gibi insanlar olduğunu anlatıyoruz. Türkiye Beyazay Derneği olarak bizler, yardım edebildiğimiz ölçüde engeli ne olursa olsun, tüm engellileri kucaklamaya ellerinden tutmaya çalışıyoruz.”(3)

Yazımıza son verirken; Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube başkanı Füsun Koyunlular ve ekibinin güzel hizmetlerini takip edeceğiz. Allah yardımcıları olsun. Akabinde madalyonun arka planında olağanüstü gayretleriyle bursa Beyazay’ı başarıya taşıyan, her daim desteklerini esirgemeyen 22. Dönem Milletvekili Zafer Hıdıroğlu beyefendiye de saygılarımızı sunuyoruz.       

KAYNAK

(1)  http://www.bursa.com/100-bin-engelli-100-bin-engelsiz-ile-bulusacak-n274450/

(2)  http://www.beyazay.org.tr/haberler/subelerimizden-haberler/engelsiz-bahar-senliginde-binlerce-kisi-horon-tepecek/

(3)  http://www.bursa.com/beyazay-ile-asmak-icin-hareket-n293548/

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..