Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bursa'da Gezilecek Yerler

Bursa'da Gezilecek Yerler
 

Bursa'da Gezilecek Yerler


Bursa, İstanbul’luların son zamanlarda en popüler kaçış noktası, Ege’ye giderken uğrak yeri, İskender yemek için bile gidilen lezzet destinasyonu.. Bu nitelendirmeleri oldukça şişirebilirim daha. Ancak bu yazımızın konusu Bursa’da mutlaka gidilmesi, gezilmesi gereken yerler.

Bursa’ya gittiğinizde uğramanız için bir check-list hazırlayacağım. Bu gezilmesi gereken yerler arasında tarihi, kültürel yerler, müzeler olduğu kadar, sahil kasabaları ve köylerde yer almakta. Hadi kalemi kağıdı hazırlayın başlıyoruz.

Bursa Merkez

Heykel
Heykel, Bursa’nın eski ve yeni şehir merkezi olarak bilinir. Bursa’nın eski iş merkezi burasıdır. Ayrıca, şehrin tarihi alanı olarak da kabul edilebilir. Kapalı Çarşı, Ulucamii, Setbaşı, Hanlar, türbeler bu taraftadır.

Heykel’e gittiğinizde, semtin ismini alan Atatürk heykelini ziyaret etmeyi, mavi dükkanda iskender yedikten sonra bağdat hurması yemeyi, Kapalı Çarşı’yı gezmeyi ve tabiiki hanları dolaşmayı, özellikle Kozahan’da bir türk kahvesi içmeyi unutmayın..

Ulu Camii
Ulu Camii, Bursa’da gezilecek tarihi yerlerin başında yer alıyor. Hatta “kentin en büyük simgesi” bile diyebiliriz. 1399’da inşaa edilen bu cami, 2 dönüm yer kaplar. İçinde 45 levha, 87 duvar yazısı bulunur. Eşit büyüklükteki 20 kubbesinin altında ortada küçük bir havuz yer alır. İçinde bulunmak huzur verir.

Türbeler
Bursa’da o kadar fazla türbe var ki, neden Bursa’ya evliyalar kenti dendiğini hemen anlayacaksınız. Bunlardan en meşhuru tabii ki Yeşil Türbe . Ancak bunun yanında, şehirde yer alan türbeler şöyle: Muradiye Türbesi, Emir Sultan Türbesi, Orhangazi Türbesi, Osmangazi Türbesi, Okçubaba Türbesi, Muradiye Türbesi, Cem Sultan Türbesi, Şehzade Mustafa Türbesi

Karagöz Hacivat
Karagöz Hacivat gölge oyununun Bursa’dan geldiğini duymayan kalmamıştır heralde. Çekirge Caddesi üzerinde yer alan anıt mezarın karşısında bulunan Karagöz Hacivat Müzesi’ne uğrayın ve çocukluğunuzu yad edin.

Uludağ
Bursa’da gezilecek yerlere Uludağ’ı almamın bir sürü sebebi var. Dağdaki buzul gölleri, dağ yolundaki nefis manzara, milli park… Ayrıca kış mevsiminin ve kayak sporunun vazgeçilmezi Uludağ’ı mutlaka ziyaret edin. (Teleferikle çıkmak ayrı bir keyifli)

Bursa Köyleri

Trilye & Kumyaka
Eğer İstanbul’a yakın gezilecek yerleri araştırdıysanız, Mudanya’ya ve Trilye’ye mutlaka denk gelmişsinizdir. Bursa’ya deniz yoluyla geliyorsanız zaten muhtemelen Mudanya’da ineceksiniz. Mudanya’dan denizi sağınıza alıp devam ettiğinizde yaklaşık 15 dk sonra sizi Kumyaka karşılar. Kumyaka, Trilye kadar popüler olmayan bir sahil köyüdür. Sakin, huzurlu bir dinlenme noktasıdır.

Trilye ise adını sıkça duymamızdan tahmin edeceğimiz gibi, popüler ve zaman zaman kalabalık bir sahil kasabasıdır. Trilye’yi popüler yapan, rum yapılaşması, eski kilisesi, zeytinciliği ve güzel sokaklarıdır. Kumyaka’dan sonra yola 5 dk daha devam edince karşınıza çıkar. Sahilde yürümeden ve balıkçılarda yemek yemeden dönülmemelidir.

Misiköy
Misiköy de Bursa da en çok ziyaret edilen, gezilmesi gereken köylerden. Bunun ilk sebebi, ortasından geçen Nilüfer Deresi. Eskiden bu derede oturup çay içebilirdiniz ancak şimdilerde kapadılar. Köyün içinde bir de fotoğraf müzesi var. Uğranmalı, gezip görülmeli.

Cumalıkızık
Cumalıkızık, Bursa’da en çok fotoğraf çekilen yer belki de. Köyün evlerini, sokaklarını görünce anlayacaksınız neden olduğunu. 2 katlı, Osmanlı sivil mimarisinden kalan evleri fotoğraflayıp, köylülerle sohbet etmek için gidip görülmeye değer.

Ağlayan Çınar - Gölyazı
Gölyazı, Bursa’nın en bilindik balıkçı köyü. özellikle havadan çekilmiş fotoğraflarını görmüş olmanız olası. Uluabat Gölü’nün içinde yer alan bu köy, mitolojik geçmişi, balıkçı manzaraları bakımından Bursa’da gezilecek yerler arasında.


 

 
Toplam blog
: 8
: 165
Kayıt tarihi
: 04.05.17
 
 

Can Marangoz ..