Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bursa'da gezilmeye değer Tarihi Köy: Cumalıkızık Köyü

Bursa'da gezilmeye değer Tarihi Köy: Cumalıkızık Köyü
 

Cumalıkızık köyü


Cumalıkızık köyü, Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı tarihi açıdan önemli bir köydür. Bursa’ya gidip de Cumalıkızık köyüne uğramadan gelmeyin derim. 165

Bursa’dan Belediye otobüsleri ile gidebilir isterseniz şahsi aracınızla gidebilir ve Piknik alanı içerisindeki ve özel park yerlerine park edebilirsiniz.20-25 dakikalık bir araba yolculuğu ile Bursa merkezden çok rahat Cumalıkızık Köyüne gidebilirsiniz.

Bursa-cumalıkızık

Cumalıkızık köyü Osmanlı’nın ilk dönemlerinde kurulmuştur. Tahminen 1300 lü yıllarda. Halen bu tarihsel dönemi yansıtan köy gibi, Derekızık, Fidyekızık köyleri bulunmakta, buraya Cumalıkızık denmesinin sebebi ise diğer kızık köylerinin Cuma namazı için burada toplanmış olmalarından kaynaklanmaktadır.

Cumalıkızık'ta dünyanın en dar sokağı olan Cin Sokağı ya da diğer adıyla Cin Aralığı bulıunmaktadır. Ayrıca Köyde Osmanlılardan kalma Hamam, Bizanslılardan kalma Kilise kalıntıları ve Etnoğrafya müzesi bulunmaktatır. Yerli turistlerin yanında yabancı turistlerinde ilgi odağı olan köyde bol bol doğa güzelliklerini görebilir, tarihi her sokağında hissedebilirsiniz. Evler halen ahşap kerpiçten yapılı ve rengarenk çiçeklerle donatılmış. Bu güzelliğe hayran kalacaksınız.

Bol Gezmeler

Kaynak: http://www.e-tatilfirsati.com/gezilecek-yerler-cumalikizik-koyu-bursa/


Kaynak Linki : http://www.e-tatilfirsati.com/gezilecek-yerler-cumalikizik-koyu-bursa/
Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı tarihi açıdan önemli bir köydür. Bursa’ya gidipte Cumalıkızık köyüne uğramadan gelmeyin derim. Bursa’dan Belediye otobüsleri ile gidebilir isterseniz şahsi aracınızla gidebilir ve Piknik alanı içerisindeki ve özel park yerlerine park edebilirsiniz.20-25 dakikalık bir araba yolculuğu ile Bursa merkezden çok rahat Cumalıkızık Köyüne gidebilirsiniz. Cumalıkızık köyü Osmanlı’nın ilk dönemlerinde kurulmuştur. Tahminen 1300 lü yıllarda. Halen bu tarihsel dönemi yansıtan köy gibi, Derekızık, Fidyekızık köyleri bulunmakta, buraya Cumalıkızık denmesinin sebebi ise diğer kızık köylerinin Cuma namazı için burada toplanmış olmalarından kaynaklanmaktadır.

Kaynak Linki : 
 
Toplam blog
: 15
: 3058
Kayıt tarihi
: 10.09.12
 
 

Merhaba ben üniversite mezunu 1 çocuk annesi bir bayanım. Oğlumdan dolayı mesleğime ara vermek du..